• 16 Δεκεμβρίου, 2019

Ιδρύεται Ναυτικός Όμιλος στη Νέα Αγχίαλο!

Ιδρύεται Ναυτικός Όμιλος στη Νέα Αγχίαλο!

Μια ιδέα πολλών ετών παίρνει σάρκα κι οστά, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοικτή συνάντηση των ενδιαφερομένων

Μια ιδέα πολλών χρόνων φαίνεται πως παίρνει …σάρκα κι οστά στη Νέα Αγχίαλο. Αναφερόμαστε στην ίδρυση Ναυτικού Ομίλου, κάτι που σίγουρα λείπει από την παραθαλάσσια πόλη που διαθέτει όλες τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη του ναυταθλητισμού.

Το απόγευμα της Πέμπτης 12/12, με πρωτοβουλία του Νίκου Τοκαλή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των ενδιαφερομένων με θέμα την ίδρυση του Ναυτικού Ομίλου Νέας Αγχιάλου. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο καθώς μαζεύτηκαν πάνω από είκοσι άτομα, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι όλων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων.
Όπως μας ανέφερε ο κ. Τοκαλής «το θέμα δεν είναι να φτιάξουμε ένα σύλλογο, αυτό είναι απλό αφού χρειάζεται ένα καταστατικό και 20 υπογραφές. Το θέμα είναι να δούμε πώς μπορούμε να το προχωρήσουμε, να μιλήσουμε με τους φορείς και διάφορους χορηγούς, να δούμε το ενδιαφέρον, να βάλουμε τις σωστές βάσεις».

Να τονίσουμε ότι η ίδρυση ναυτικού ομίλου στη Νέα Αγχίαλο αποτελούσε …όνειρο πολλών ανθρώπων, ποτέ όμως δεν είχε προχωρήσει τόσο πολύ… κι αυτό γιατί οι …παλιές σκέψεις αφορούσαν συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων. Αφού δεν ευοδώθηκε αυτή η προσπάθεια, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ξεχωριστά ο όμιλος, ο οποίος θα καλύπτει τα αθλήματα της κολύμβησης, της κωπηλασίας, του θαλασσίου σκι, ιστιοπλοΐας τύπου laser και optimist, της ελεύθερης κατάδυσης, ακόμη και του σερφ. Άλλωστε η περιοχή προσφέρεται και θα αναβαθμιστεί σημαντικά, ενώ όπως επισημάνθηκε από τον κο Τοκαλή, «ο Ναυτικός όμιλος δεν θα αφορά μόνο τη Νέα Αγχίαλο, αλλά ένα ευρύτερο και μεγάλο μέρος που θα καλύπτει το Βελεστίνο, τον Αλμυρό, τα Φάρσαλα, ακόμη και την Καρδίτσα ή τον Δομοκό».

Στα επόμενα σχέδια των εν δυνάμει ιδρυτών του ομίλου, είναι μία αντιπροσωπεία τους να επισκεφθεί τον Δήμαρχο Βόλου για να συζητήσουν πιθανούς χώρους εγκατάστασης δίπλα στη θάλασσα αλλά και συναντήσεις με φορείς-χορηγούς, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί νέα ανοικτή συγκέντρωση. Θα λέγαμε πως το νερό μπήκε στο αυλάκι, η ιδέα ίδρυσης Ναυτικού Ομίλου στη Νέα Αγχίαλο έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και πλέον, τα άτομα που ξεκίνησαν το εγχείρημα καλούνται να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα…

 


Σχετικά Άρθρα

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού με Δελτίο Τύπου του ενημερώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την τοποθέτηση…
Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…