• 15 Δεκεμβρίου, 2019

Παραχώρησε ισοπαλία ο Αίας (ρεπορτάζ)

Παραχώρησε ισοπαλία ο Αίας (ρεπορτάζ)

Ο Αίας παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Σκιάθο σήμερα το πρωί (Κυριακή 15/12) στο γήπεδο της Σούρπης αφήνοντας δύο βαθμούς στην έδρα του. Οι γηπεδούχοι δέχθηκαν γκολ …από τα αποδυτήρια, πίεσαν πολύ, κυρίως στο β’ ημίχρονο, είχαν πολλές χαμένες ευκαιρίες αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν με τον ..συνήθη ύποπτο, Γιάννη Αραπίτσα λίγο πριν τη λήξη. Αναλυτικά το ρεπορτάζ της αναμέτρησης που έγινε σε λασπώδες τερέν.

Το 0-1 έγινε 20 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα με φοβερό τέρμα του Ντένι Πρίφτη, φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής που κατευθύνθηκε στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας.
Στο 16’ σε φάουλ του Θ. Κατσαβριά, ο Πλαβός βρέθηκε αμαρκάριστος σε καλή θέση, όμως το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ και στο επόμενο λεπτό, ο Χισάι πήγε να βάλει το γκολ της αγωνιστικής, με σουτ από το κέντρο βλέποντας τον Χαλάτση εκτός θέσης, αλλά η μπάλα δεν του …έκανε το χατίρι. Χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο ημίωρο της συνάντησης, από πάσα του Χειλά, ο Αραπίτσας σούταρε υπό πίεση του Μπρέγκου ψηλά άουτ, στο 34’ σουτ του Γ. Ξηροκώστα από το ύψος της μεγάλης περιοχής απομάκρυνε πάνω στη γραμμή του τέρματος ο Τάσος και στην εξέλιξη της φάσης, προσπάθεια του Αραπίτσα μπλόκαρε ο Παπάρας. Ο Αίας είχε δοκάρι, δεξί κάθετο, σε σουτ του Χειλά από περίπου 25 μέτρα (36′), ενώ τελευταία φάση στο α’ μέρος ήταν μία κλασική, τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους (44′). Από μεταβίβαση του Χαλάτση, ο Θ. Κατσαβριάς έφυγε στην πλάτη της άμυνας, προχώρησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ αλλά είχε κακό τελείωμα ενώ βρισκόταν απέναντι από τον τερματοφύλακα και σε κοντινή με την εστία απόσταση.

Στην επανάληψη, ο Αίας πίεσε πολύ κι έχασε αρκετές ευκαιρίες. Στο 47’ από σέντρα του Δημητρίου, κεφαλιά του Θ. Κατσαβριά από τη μικρή περιοχή, χωρίς πίεση, δεν είχε στόχο. Η απάντηση από τους νησιώτες τρία λεπτά πιο μετά όταν ο Πρίφτη έπιασε κεφαλιά, αμαρκάριστος, από κοντά που πέρασε άουτ. Στο 66’ ο Παπάρας απέκρουσε κοντινό σουτ του Γκάμπα, στο 67’ σουτ του Αραπίτσα από πλάγια θέση εξουδετέρωσε ξανά ο γκολκίπερ της Σκιάθου και στην εξέλιξη της φάσης προσπάθεια του Δημητρίου δεν είχε στόχο. Σουτ του Γ. Ξηροκώστα από το ημικύκλιο πέρασε άουτ στο 70’, ακολούθησε μία επικίνδυνη αντεπίθεση για τους Σκιαθίτες που βιάστηκε να τελειώσει με μακρινό πλασέ ο Αλί (μπλόκαρε ο Χαλάτσης), ενώ στο 76’ ο Αίας έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία όταν σουτ του Χειλά από τη μικρή περιοχή έβγαλε με εντυπωσιακή επέμβαση ο Παπάρας. Στο 78’ τετ-α-τετ του Χειλά δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τους γηπεδούχους και το 1-1 σημειώθηκε στο 85ο λεπτό: από γέμισμα του Πλαβού, ο Αραπίτσας στην καρδιά της άμυνας έγινε κάτοχος της μπάλας και πλάσαρε ψύχραιμα σκοράροντας για ακόμη μία αγωνιστική (13 γκολ στο πρωτάθλημα). Στο 89′ ο σκόρερ αστόχησε από ευνοϊκό σημείο και τελευταία μεγάλη φάση στο 90′ όταν ο Χριστέλος εκτέλεσε δυνατό πλάγιο άουτ, ο Θ. Κατσαβριάς πήρε την κεφαλιά και ο Παπάρας κράτησε το σκορ με ενστικτώδη απόκρουση με το ένα χέρι. Στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων, ο Αίας πίεσε αλλά οι νησιώτες άντεξαν και πήραν σημαντικό βαθμό για τη συνέχεια.

Αίας: Χαλάτσης, Χουλιαράς (60′ Γκάμπας), Κ. Κατσαβριάς (71′ Κωστούλας), Πλαβός, Χριστέλος, Χειλάς, Δημητρίου, Αραπίτσας, Θ. Κατσαβριάς, Ευθ. Ξηροκώστας (83′ Μπούρας), Γ. Ξηροκώστας.
Σκιάθος: Παπάρας, Τάσος, Αλ. Τζελάι, Τσικούνας, Μπρέγκου, Βεργίνης, Γαζέτης (85’ Πρόκο), Μανωλιός (79′ Ντάμτσιος), Χισάι, Πρίφτι (89’ Φερετζέλης), Χρ. Τζελάι (56’ Αλί).


Σχετικά Άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα της Α’ Ερασιτεχνικής – Δηλώσεις προπονητών

Αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα της Α’ Ερασιτεχνικής – Δηλώσεις προπονητών

Αντίστροφη μέτρηση πλέον για το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Είναι το Σαββατοκύριακο των τελευταίων φιλικών,…
Ρετρό αφιέρωμα: Η αθλητική ιστορία του Γαλαξία Σούρπης και το μπάσκετ στη δεκαετία του 1980

Ρετρό αφιέρωμα: Η αθλητική ιστορία του Γαλαξία Σούρπης και το μπάσκετ στη δεκαετία του 1980

Γράφει ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΠΑΝΟΣ -με την συνεργασία του ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΑΛΑΤΣΗ Όλα άρχισαν το 1980 όταν ο…
Εθελοντική αιμοδοσία στη Σούρπη

Εθελοντική αιμοδοσία στη Σούρπη

Στην Σούρπη, μια ομάδα εθελοντών αποφάσισε μαζί με την καθοδήγηση ενός μικροβιολόγου που εδρεύει εκεί, του…