• 11 Δεκεμβρίου, 2019

Επανήλθε υγιής και δυνατή στην αγωνιστική δράση η Νικόλ Λιάκου

Επανήλθε υγιής και δυνατή στην αγωνιστική δράση η Νικόλ Λιάκου

Δεν είναι πολλοί οι αθλητές από την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού που αγωνίζονται εκτός νομού. Μία εξ αυτών είναι η Νικόλ Λιάκου, αρχηγός στην ποδοσφαιρική ομάδα των Ελπίδων Καρδίτσας που συμμετέχει κι έχει καθιερωθεί ως δύναμη στην Α’ Κατηγορία Γυναικών.

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον Άθλο Αλμυρού, πήρε μεταγραφή στο Μαγνησιακό και φέτος διανύει την πέμπτη της σεζόν στις Ελπίδες φορώντας το περιβραχιόνιο της αρχηγού. Συνδυάζει το ποδόσφαιρο με τις σπουδές της στο ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα.

Η Νικόλ μίλησε στο «Λαό του Αλμυρού» για την επιστροφή της στην αγωνιστική δράση ύστερα από τον περσινό σοβαρό τραυματισμό και τους στόχους της. Αρχικά ανέφερε: «Έχω επανέλθει από σοβαρό τραυματισμό, είμαι υγιής και χαρούμενη που επέστρεψα στους αγωνιστικούς χώρους. Πέρυσι το καλοκαίρι στην προετοιμασία, έπαθα ρήξη χιαστού σε φιλικό αγώνα. Δεν έκανα χειρουργείο αμέσως, έπαιξα στο πρώτο μισό της περιόδου και η επέμβαση έγινε τον Ιανουάριο. Έχω επανέλθει στις προπονήσεις φέτος τον Αύγουστο και συμμετέχω κανονικά στους αγώνες των Ελπίδων».
Αναφορικά με το χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου, σχολίασε: «Υπάρχει βελτίωση σε διάφορους τομείς αλλά όχι μεγάλη. Η ΕΠΟ και οι εθνικές ομάδες προσπαθούν να κάνουν πράγματα για τη διάδοση και ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου, είναι δύσκολο ωστόσο γιατί το επίπεδο χαρακτηρίζεται χαμηλό και το ενδιαφέρον μικρό. Ίσως εάν ασχολούνταν οι μεγάλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ ιδρύοντας γυναικεία τμήματα, όπως συμβαίνει σε χώρες του εξωτερικού, να ανέβαινε το ενδιαφέρον».

Αναφορικά με τους στόχους της, η Αλμυριώτισσα αθλήτρια, που αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά της άμυνας, είπε: «Θέλω να ολοκληρώσω τη φετινή σεζόν όσο το δυνατόν καλύτερα τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Έχω αγωνιστεί στις εθνικές κορασίδων-νεανίδων και σίγουρα στους στόχους μου είναι να κληθώ στην εθνική Γυναικών. Δύσκολο διότι έχω μείνει πίσω λόγω του σοβαρού τραυματισμού, αλλά θεωρώ ότι μπορώ να τα καταφέρω με πολλή δουλειά και προσπάθεια».

Για τη Νικόλ Λιάκου ζητήσαμε επίσης την άποψη του καθ’ ύλην αρμόδιου, του προπονητή της στις Ελπίδες, Δημήτρη Κουτσονάσιου ο οποίος μάς επισήμανε: «Είναι πάρα πολύ καλή, βασική παίκτρια στην ομάδα μας. Αγωνιστικά χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα, την ταχυδύναμη, ξέρει μπάλα και τη διακρίνει ο τσαμπουκάς. Έχει προσφέρει πολλά στις Ελπίδες, την πήραμε μικρή και παίζει ήδη πέντε χρόνια, για αυτό φέτος είναι στην τριάδα των αρχηγών μας. Πιστεύω ότι αφήνει πίσω της σιγά-σιγά το σοβαρό τραυματισμό που είχε, με τη θέληση που τη διακρίνει θα μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο και θεωρώ ότι θα απασχολήσει την εθνική ομάδα, πρέπει οι ομοσπονδιακοί προπονητές να της δώσουν μία ευκαιρία γιατί πραγματικά αξίζει».
Να σημειώσουμε τέλος ότι η Νικόλ Λιάκου έχει παίξει μέχρι τώρα σ’ όλα τα ματς πρωταθλήματος για τις Ελπίδες (ως αριστερό μπακ και αμυντικό χαφ στον τελευταίο αγώνα) και μάλιστα στην πρεμιέρα, με δικό της γκολ σημειώθηκε η νίκη της ομάδα της Καρδίτσας κόντρα στα Γιάννενα.


Σχετικά Άρθρα

Επτά γκολ στον αγώνα Δήμητρα-Πρωτεσίλαος

Επτά γκολ στον αγώνα Δήμητρα-Πρωτεσίλαος

Επτά γκολ στον αγώνα Δήμητρα-Πρωτεσίλαος που βρήκε νικήτρια την ομάδα της Ευξεινούπολης με 4-3. Ο Πρωτεσίλαος…
Στον Αλμυρό οι αγώνες της τετράδας του πρωταθλήματος Νέων – Το Σάββατο παίζει ο ΓΣΑ

Στον Αλμυρό οι αγώνες της τετράδας του πρωταθλήματος Νέων – Το Σάββατο παίζει ο ΓΣΑ

Το πρωτάθλημα Νέων της ΕΠΣΘ που φέρει το όνομα του αείμνηστου Χαράλαμπου Ζέρβα ολοκληρώθηκε όσον αφορά…
Βίντεο και φωτογραφίες από την πρώτη της Δήμητρας

Βίντεο και φωτογραφίες από την πρώτη της Δήμητρας

Η αγωνιστική σεζόν της επανεκκίνησης για την Δήμητρα άρχισε σήμερα στο γήπεδο της Ευξεινούπολης, με τον…