• 10 Δεκεμβρίου, 2019

Η ατζέντα του Λαού του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη έκδοση 7-12-2019

Η ατζέντα του Λαού του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη έκδοση 7-12-2019

Γιούπι!

Άρχισαν οι ειδήσεις για τις πρώτες Χριστουγεννιάτικες διοργανώσεις. Πρώτη η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων ανακοινώνει γιορτές μουσικές εκδηλώσεις, γλυκές δημιουργίες και κεράσματα, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, ξωτικά και τον ερχομό του Άγιου Βασίλη!

Δεν έλειψαν τα παράπονα των πολιτών στην εφημερίδα μας, για τον αργοπορημένο Χριστουγεννιάτικο στολισμό, αλλά και το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου, που έχει καθυστερήσει πολύ…

Η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε τους γύρω Δήμους και ζηλεύουμε…

Περί τεχνικού προγράμματος

Τι δεν καταλαβαίνουν κυρία μου; Με ό,τι υλικά έχεις, με αυτά μαγειρεύεις. Δεν χρειάζεται να είσαι σεφ ή νοικοκυρά για να το καταλάβεις αυτό. Όσο για την εφευρετικότητα και δημιουργικότητα λύσεων… Λίγο νωρίς δεν είναι να κρίνουμε; Ο Θεός μπορεί να έπλασε τον κόσμο σε 7 μέρες, αλλά… ήταν Θεός.

Ε, μια Δημοτική Αρχή, δεν πρέπει να έχει μια αβάντα ένα επτάμηνο ας πούμε; Εδώ είμαστε και θα σχολιάσουμε αναλόγως πως, στο πρώτο ουσιαστικά, τεχνικό πρόγραμμά της που θα καταρτιστεί την Άνοιξη.

 

Ξεκάθαρα προβλήματα στην καθαριότητα

Ξεκάθαρα ξημερώνει δύσκολο έργο για υπηρεσίες και Δημοτική Αρχή σε ό,τι έχει να κάνει με την καθαριότητα στον Δήμο μας. Τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού, η υπηρεσία, δεν προλαβαίνει τον τεράστιο σε έκταση Δήμο Αλμυρού. Η Δημοτική Αρχή, με την επιλογή της να στηρίξει κατά προτεραιότητα τον εξοπλισμό στην υπηρεσία καθαριότητας, δείχνει ότι έχει την πρόθεση να επιλύσει το πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση μέχρι το καλοκαίρι, πρέπει να βρεθούν λύσεις και για την ενίσχυση σε προσωπικό. Αναμένουμε…

 

Σιδηρές κυρίες και δεσποινίδες

Σιδηρές κυρίες και δεσποινίδες περιστοιχίζουν τον Δήμαρχο Αλμυρού, στην Γραμματεία του Δημάρχου, του Δήμου και σε θέσεις Συμβούλων, αλλά και στην Αντιδημαρχία και θέσεις που έχει αναλάβει η κα Μπέη. Σκοπός, να οργανωθούν δράσεις που θα «ζωντανέψουν» τον Δήμο μας, πρώτα για τους νέους, αλλά και για όλους μας, μέσα από τον εθελοντισμό, τη συνέργεια και την εξωστρέφεια. Οι πληροφορίες που φτάνουν στ’ αυτιά μας για δράσεις, είναι πρωτοποριακές και πολύ ενδιαφέρουσες! Εγώ, θα σας πω, ότι αν δεν μπορούν οι γυναίκες… δεν μπορεί κανείς…

 

Και… επειδή σας ξέρω

Και… επειδή σας ξέρω… Θα πείτε… πολύ αβανταδόρικα τα σχόλια για τη νέα δημοτική Αρχή… Ναι, είναι! Γιατί όχι; Κατ’ αρχήν σέβομαι την πολύ πρόσφατη εντολή των συμπολιτών μου (αν και πολύ οριακή, να τα λέμε κι αυτά). Δευτερευόντως, πρέπει να δοθεί περίοδο χάριτος, όπως η στήλη είχε δώσει και στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Τέλος, εδώ είμαστε… εδώ θα είμαστε… να δούμε και το αποτέλεσμα και να το σχολιάσουμε.

 

Αντι-Σκρουτζ

Κυκλοφορούν εκεί έξω, ορισμένοι Σκρούτζ τύποι… Οι γκρινιάρηδες των Χριστουγέννων δηλαδή. Παραπονιούνται ότι τα Χριστούγεννα δεν γιορτάζονται όπως πρέπει και απογοητεύονται, λες και επίτηδες θέτουν τους στόχους τους για τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα πάνω από το εφικτό.

Έχω να τους πω ότι τα Χριστούγεννα δεν έρχονται… τα φέρνεις… Βουτάς στην παιδική σου ψυχή, ελαφραίνεις, συγχωρείς, παίζεις. Εκεί είναι η μαγεία, η απελευθέρωση, το συγχώριο που δίνεις στην ψυχή σου. Πετάς τη ζυγαριά των προβλημάτων. Αφήνεσαι σε μερικές-αναγκαστικές ψευδαισθήσεις. Θυμηθείτε πως είναι να είστε παιδί. Μπορείτε.

Και σεις που συναντάτε κάποιον Σκρουτζ τύπο… χαμογελάστε απέναντι στη γκρίνια του και με ζήλο, αγάπη και τρέλα, παρασύρετε τον στην πιο γλυκιά γιορτή του χρόνου.

Θα τολμούσα να προτείνω… να έρθετε σε επαφή και με την Αγιότητα των ημερών… Αν δεν σας ταιριάζει μια μεγάλη κεντρική εκκλησία που κυκλοφορούν ως GNTM μοντέλα οι ταγιερούλες και οι κουστουμάκηδες, πηγαίνετε σε ένα χωριό ή στα μοναστήρια μας, ακόμη και όταν δεν έχει κάποια Λειτουργία, καθίστε ανάμεσα στα κονίσματα και στους Αγίους και αφήστε την ψυχή σας ελεύθερη, να ευχαριστήσει, να ζητήσει, να προσευχηθεί. Είναι λυτρωτικό. Το φως που θα σας λούσει μετά από την επίσκεψη στην εκκλησιά, θα σας ανταμείψει και θα σας δώσει τη δύναμη να ανταπεξέλθετε στην καθημερινότητα, στις γιορτές, όσο δύσκολες και αν είναι. Εξάλλου στη σιωπή, μιλούν οι αλήθειες μας, βαθιά στην ψυχή μας και το μυαλό ακολουθεί την ψυχή… και οι σκέψεις μοιραία γίνονται πράξεις.

Κάτι περ’σεύει από το τραπέζι μας, από τα δώρα μας να δώσουμε σε όσους έχουν ανάγκη.. Τα ψυχικά και υλικά αποθέματά μας, ας τα μοιραστούμε με τους ασθενέστερους. Καλές γιορτές! Με αγάπη, υγεία, μυαλό και ελπίδα!


Σχετικά Άρθρα

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού με Δελτίο Τύπου του ενημερώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την τοποθέτηση…
Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…