• 2 Δεκεμβρίου, 2019

Αλμυρά – Γλυκά για την τσέπη σας – γράφει η Μαρία Μακατσιάνου έκδοση 30-11-2019

Αλμυρά – Γλυκά για την τσέπη σας – γράφει η Μαρία Μακατσιάνου έκδοση 30-11-2019

Προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Χριστουγέννων

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων έτους 2019 από τον ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, τα επιδόματα θα προπληρωθούν ως εξής: Από τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 θα αρχίσει να καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2019 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.  Επίσης, από τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 θα ξεκινήσουν να προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων καθώς και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων. Η καταβολή θα γίνει από τις 9 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2020 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Διαγράφονται οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων έως 10 ευρώ

Σύμφωνα με το άρθρο 44 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή διαγράφονται από τη Φορολογική Διοίκηση: α) βεβαιωμένες ανείσπρακτες οφειλές στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) υπέρ του Δημοσίου, νομικών προσώπων ή τρίτων, εφόσον το εισπρακτέο υπόλοιπο ανά βασική οφειλή δεν υπερβαίνει το ποσό του ενός (1) ευρώ, β) υπόλοιπα βεβαιωμένων βασικών οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση μέχρι του ποσού των δέκα (10) ευρώ, συνολικά ανά οφειλέτη, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, εφόσον οι οφειλές έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι την  ημερομηνία κατάθεσης της υπό ψήφισης διάταξης και δεν υφίστανται άλλες οφειλές του ιδίου προσώπου κατά το χρόνο της διαγραφής.

Φορολογικό νομοσχέδιο: Ρύθμιση «ανάσα» για τους φορολογούμενους  έως 24 ή 48 δόσεις για χρέη στην εφορία

Σύμφωνα με διάταξη του νέου νομοσχεδίου, οι βεβαιωμένες οφειλές σε εφορίες, ελεγκτικά κέντρα και τελωνεία μπορούν να ενταχθούν στη νέα πάγια ρύθμιση των 24 – 48 δόσεων, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης την 1η Νοεμβρίου 2019. Οφειλές που αφορούν τον φόρο εισοδήματος του 2019 ή τον ΕΝΦΙΑ, όπως και τον φόρο κληρονομιάς μπορούν να εξοφληθούν με βάση τη νέα πάγια ρύθμιση των 24 έως 48 δόσεων όταν αυτή θα τεθεί σε ισχύ από την 1.1.2020. Σημειώνεται ότι η νέα πάγια ρύθμιση φορολογικών και τελωνειακών οφειλών προβλέπει την εξόφλησή τους σε έως 24 δόσεις για τακτικούς φόρους (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος κλπ) και έως 48 δόσεις για έκτακτους φόρους, όπως είναι οι φόροι κληρονομιάς ή αυτοί που βεβαιώνονται μετά από έλεγχο.


Σχετικά Άρθρα

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού με Δελτίο Τύπου του ενημερώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την τοποθέτηση…
Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…