• 1 Δεκεμβρίου, 2019

Καλύτερη αλλά άσφαιρη η Δήμητρα, “κόλλησε” στο 0-0 με τον Σαρακηνό

Καλύτερη αλλά άσφαιρη η Δήμητρα, “κόλλησε” στο 0-0 με τον Σαρακηνό

Καλύτερη η Δήμητρα, υστέρησε στην τελική προσπάθεια κι έμεινε στο 0-0 με τον Σαρακηνό, στο μεγάλο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΘ που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής 1/12 στο γήπεδο της Ευξεινούπολης.
Έγινε αγώνας με πολλές δυνατές μονομαχίες χωρίς ωστόσο οι ποδοσφαιριστές να ξεφύγουν από τα αθλητικά όρια. Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο που είχε λίγες ευκαιρίες, καλύτερη στην επανάληψη η Δήμητρα που έχασε αρκετές και σημαντικές φάσεις για να σκοράρει. Επανεμφανίστηκαν Κοντοβάς-Κατής για το σύνολο του Μιχάλη Ανδρωνά, δεν αγωνίστηκε ο Κλουκουτάρας που τραυματίστηκε στην προπόνηση της Παρασκευής (δοκίμασε το πόδι του στην προθέρμανση αλλά ένιωθε ενοχλήσεις, οπότε δεν χρησιμοποιήθηκε). Κερδισμένος ο Σαρακηνός γιατί διατήρησε το αήττητο, τη διαφορά των οκτώ βαθμών από τη Δήμητρα, αλλά κι από τον Ρήγα Φεραίο.
Στο 2ο λεπτό, από πάσα του Βούλγαρη, ο Κρανάς βγήκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά πρόλαβε κι έδιωξε ο Μοράλες πριν πλασάρει ο επιθετικός των γηπεδούχων. Στο 33′ από κόρνερ του Βούλγαρη, ο Αραπίτσας πήρε δύσκολη κεφαλιά, υπό πίεση που πέρασε άουτ, ενώ στο 39′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία. Από γέμισμα του Χάνου, ο Γιοβάνης έκανε κεφαλιά-πάσα και ο Μαυρίδης μπροστά στο τέρμα, δεν βγήκε καλά την μπάλα, με αποτέλεσμα να τη στείλει πάνω στον Τσιλίγκο. Λίγο πριν βγει το ημίχρονο, η Δήμητρα έχασε τη δική της μεγάλη φάση για να ανοίξει το σκορ όταν ο Βούλγαρης αστόχησε από ευνοϊκή θέση, σχεδόν από τη μικρή περιοχή και πλάγια δεξιά.
Στην επανάληψη, οι “πράσινοι” πίεσαν πολύ και σ’ αυτό βοήθησε η είσοδος του Παναγιώτη Κοντοβά νωρίς στον αγωνιστικό χώρο. Στα πρώτα δευτερόλεπτα του β’ μέρους, ο Καρράς έκανε συστημένη σέντρα για το κεφάλι του Βούλγαρη ο οποίος μόνος, από τη μικρή περιοχή, έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο 51′ φάουλ του Καρρά σε καλή θέση, έβγαλε σε κόρνερ ο Φλίγκος (αφού η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας), στο 70′ σε σέντρα του Φαράντου, ο τερματοφύλακας απέκρουσε κεφαλιά και στην εξέλιξη της φάσης, μπλόκαρε κοντινή προβολή του Κρανά.
Μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 78′ όταν ο Κοντοβάς έδωσε στον Κρανά ο οποίος όμως βρήκε την μπάλα με λάθος βηματισμό κι ενώ ήταν στο ένα μέτρο από το τέρμα, στο 80′ υπήρξαν διαμαρτυρίες για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιαμαλή πάνω στον Αραπίτσα, στο 88′ ο Φλίγκος δεν αιφνιδίασε τον Τσιλίγκο με σουτ από το κέντρο (μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Δήμητρας), ενώ  η τελευταία μεγάλη φάση καταγράφηκε στο 90ό λεπτό: ο Αραπίτσας σέντραρε, ο Φλίγκος βρήκε την μπάλα με το χέρι που στρώθηκε στον Κρανά. Αυτός από τη μικρή περιοχή έκανε εναέριο βολ-πλανέ που πέρασε άουτ.

Δήμητρα: Τσιλίγκος, Φαράντος, Χονδρογιάννης, Τσιάτσιος, Στεφανής, Θωμαΐδης, Κρανάς, Καρράς, Αραπίτσας, Τετριμίδας (52′ Κοντοβάς), Βούλγαρης (79′ Κατής).
Σαρακηνός: Ν. Φλίγκος, Γιοβάνης, Σοάρες (86′ Κωνσταντάκος), Γιαμαλής, Μοράλες, Χάνος, Μαστακούλης, Καλαμάτας, Κ. Φλίγκος, Τζίκας (81′ Αντωνίου), Μαυρίδης (54′ Παλαμιώτης).


Σχετικά Άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα της Α’ Ερασιτεχνικής – Δηλώσεις προπονητών

Αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα της Α’ Ερασιτεχνικής – Δηλώσεις προπονητών

Αντίστροφη μέτρηση πλέον για το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Είναι το Σαββατοκύριακο των τελευταίων φιλικών,…
Πανήγυρη από την Δήμητρα στην Ευξεινούπολη

Πανήγυρη από την Δήμητρα στην Ευξεινούπολη

Κώστας Ιγγλέζος, Ράνια Παπάζογλου, Θωμάς Βούζας και Κώστας Τσαμαντάνης αποτελούν εγγύηση διασκέδασης… στο πανηγύρι που διοργανώνει…
Καινούργιοι παίκτες στο ρόστερ των Μυρμηδόνων Πλατάνου

Καινούργιοι παίκτες στο ρόστερ των Μυρμηδόνων Πλατάνου

Ο ΑΣ Μικροθηβών δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της νέας περιόδου και έτσι οι παίκτες του…