• 16 Νοεμβρίου, 2019

Πήρε το ντέρμπι ο ΓΣΑ στην Αγριά και φιγουράρει μόνος πρώτος

Πήρε το ντέρμπι ο ΓΣΑ στην Αγριά και φιγουράρει μόνος πρώτος

Ο ΓΣΑ πήρε το ντέρμπι κορυφής στην Αγριά και συνεχίζει αήττητος στη σεζόν, μόνος πρώτος στον 1ο όμιλο της Α1 Κατηγορίας. Κέρδισε 56-62 την Αγριά για τρίτη φορά φέτος αφού είχαν προηγηθεί δύο επιτυχίες στο Κύπελλο απέναντι στην ομάδα που φαντάζει ως η βασική διεκδικήτρια για την κορυφή. Στο σημερινό αγώνα το άγχος και η πίεση κατέβαλε τους παίκτες που είχαν μεγάλη αστοχία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η α’ περίοδος έληξε 9-7 (από 0-5, μετά 2-7 με τρίποντο του Κοντοστάθη, δίποντα από Βαλαμούτη, Παπούλια). Το ματς κύλησε πόντο-πόντο και καμία ομάδα δεν μπόρεσε να ξεφύγει. Ο Βαλαμούτης πέτυχε δύο διαδοχικά καλάθια, ο Παπούλιας 7 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, από ένα τρίποντο οι Κοντοστάθης, Μαμούρας για να λήξει το ημίχρονο ισόπαλο στους 27. Μετά την ανάπαυλα, οι ομάδες είχαν την καλύτερη επιθετική τους παραγωγή. Ο ΓΣΑ βρήκε στόχο τέσσερις φορές έξω από τα 6,75 με τους Θέο, Κοντοστάθη, Παπούλια και Γιωτόπουλο, ενώ στο ίδιο διάστημα Καλογερόπουλος, Μητρουλάς βοήθησαν τους γηπεδούχους στο σκοράρισμα. Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου είχαμε 4′ χωρίς πόντο και με το σκορ στο 54-54, ο Παπούλιας ήταν αυτός που …υπέγραψε το μεγάλο διπλό. Από τους 8 τελευταίους πόντους του ΓΣΑ, πέτυχε τους 7 (τον τελευταίο με βολή ο Γιωτόπουλος) και έτσι, με σκορ 56-62, οι “κυανόλευκοι” του Παναγιώτη Νάνη φιγουράρουν πλέον μόνοι πρώτοι και πάνε με ανεβασμένη ψυχολογία στον προημιτελικό Κυπέλλου την Τετάρτη στον Αμπελώνα.

Δεκάλεπτα: 9-7, 27-27, 50-54, 56-62
ΑΓΡΙΑ (Στεργιόπουλος); Ίλτσογλου 5 (1), Καλογερόπουλος 10 (1), Καραμανλής 9 (1), Μητρουλάς 11 (2), Διγενής 16 (4), Κοψιαλής, Καραθάνος, Χαρχαρής 5.
ΓΣΑ (Νάνης): Κοντοστάθης 10 (3), Μαμούρας 4 (1), Παπούλιας 26 (1), Συνάζος, Γιωτόπουλος 11 (3), Τοκατλίδης, Θέος 3 (1), Γώγουλας, Τσαβές, Βαλαμούτης 8.


Σχετικά Άρθρα

Επενδύει στους μικρούς ο Γιάννης Στεργιόπουλος

Επενδύει στους μικρούς ο Γιάννης Στεργιόπουλος

Σημαντική η παραμονή του Νίκου Κανατούλα στον ΓΣΑ, επτά αθλητές από το εφηβικό τμήμα ακολουθούν την…
Στις 5 Οκτωβρίου η έναρξη της Α1 ΕΣΚΑΘ – Οι 14 αντίπαλοι του ΓΣΑ τη νέα σεζόν 2024-25

Στις 5 Οκτωβρίου η έναρξη της Α1 ΕΣΚΑΘ – Οι 14 αντίπαλοι του ΓΣΑ τη νέα…

Με 15 ομάδες θα γίνει το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ, εφόσον όλες δηλώσουν συμμετοχή μετά την…
Γιάννης Μελέτης: Το επίτευγμα αυτής της ομάδας ήταν ανεπανάληπτο

Γιάννης Μελέτης: Το επίτευγμα αυτής της ομάδας ήταν ανεπανάληπτο

Την αποχώρησή του από τα διοικητικά του ΓΣΑ ανακοίνωσε ο Γιάννης Μελέτης με την ακόλουθη δήλωση…