• 12 Νοεμβρίου, 2019

Πρόγραμμα εξωστρέφειας, φιλαναγνωσίας και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας από την εφημερίδα του Αλμυρού για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

Πρόγραμμα εξωστρέφειας, φιλαναγνωσίας και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας από την εφημερίδα του Αλμυρού για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

Κατά καιρούς, πολλά σχολεία επισκέπτονται την εφημερίδα μας, ή ζητούν να επισκεφθούμε εμείς την τάξη, με σκοπό να ενημερωθούν οι μαθητές για θέματα όπως το επάγγελμα του δημοσιογράφου, την διαδικασία μέχρι και την κυκλοφορία μιας εφημερίδας, τη δημιουργική γραφή, την ασφαλή προσέγγιση στην πληροφορία-είδηση μέσω ίντερνετ, συναφή επαγγέλματα, όπως του διαφημιστή, του φωτογράφου, του χειριστή ιστοσελίδων, για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών κτλ

Μετά από τις αιτήσεις και πρώτες δράσεις μας, οργανώσαμε «μαθήματα» που μπορούν να αξιοποιηθούν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Στα σχετικά με την εφημερίδα και το επάγγελμά μας, προσθέσαμε και αυτό τις ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας.

Οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να συνεργαστούμε σ’ αυτά τα εκπαιδευτικά μοτίβα, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στα 2422024666 και 6972455190. Οι λόγοι που αφιλοκερδώς, προβαίνουμε σ’ αυτή τη δράση, είναι η εξωστρέφεια της εφημερίδας μας, η ενημέρωση των μαθητών, αλλά και η προστασία τους, για τα fake news. Τέλος, αν κανείς εκπαιδεύει αναγνώστες, εκπαιδεύει και συγγραφείς και το αντίστροφο.

Επίσκεψη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Αγωγή στο «Λαό»

Την περασμένη Τετάρτη, υποδεχθήκαμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Με σκοπό την κοινωνικοποίησή τους, αλλά και ερεθίσματα που μπορούν να ενεργοποιήσουν τα παιδιά, μέσα από την εξωστρέφεια και την επαφή με πρόσωπα και επαγγελματικούς χώρους, περάσαμε ένα δίωρο, κατά το οποίο το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν αμείωτο και οι ερωτήσεις πολλές!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εντυπωσιαστήκαμε από την φροντίδα και αγάπη της διοίκησης και των υπαλλήλων του ΚΔΑΠ για τα παιδιά. Ξεπερνά το επαγγελματικό ενδιαφέρον. Το επίπεδο του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Αγωγή, είναι ενδεικτικό του πολιτιστικού επιπέδου που πρέπει να απολαμβάνει η ελληνική κοινωνία.

Εδραιώσαμε τη συνεργασία μας με το ΚΔΑΠ ΜΕΑ και η επαφή μας με τα παιδιά, δεν θα σταματήσει εδώ. Κατά την επίσκεψή τους μας πρόσφεραν χειροτεχνία τους, φτιαγμένη με χαρτί εφημερίδας, η οποία πλέον κοσμεί τα γραφεία μας!

Εις το επανιδείν λοιπόν!