• 7 Νοεμβρίου, 2019

Υποτροφίες για παιδιά που σπουδάζουν εκτός νομού από την ΕΑΣ ΒΟΛΟΥ

Υποτροφίες για παιδιά που σπουδάζουν εκτός νομού από την ΕΑΣ ΒΟΛΟΥ

Με κάποια σχετική καθυστέρηση η οποία οφείλεται σε μεγάλο φόρτο εργασίας των υπηρεσιακών παραγόντων και υπαλλήλων του Αγροτικού Συνεταιρισμού, από την ΕΑΣ Βόλου- ΕΒΟΛ ανακοινώθηκε ότι όπως συμβαίνει τα τελευταία τρία χρόνια, έτσι και φέτος θα δοθούν 15 υποτροφίες σε παιδιά του νομού Μαγνησίας που σπουδάζουν εκτός νομού (εξαιρούνται οι Στρατιωτικές Σχολές και τα Σώματα Ασφαλείας) και οι οικογένειές τους έχουν οικονομικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να καλύψουν τα απαραίτητα έξοδά τους. Το ποσό θα είναι όπως κάθε χρόνο το ίδιο, δηλαδή 400,00€ μηνιαίως.

Απευθύνεται πρόσκληση σε όλους όσοι έχουν ενδιαφέρον να προσκομίσουν μέχρι την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 και να υποβάλλουν την αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟΛ στην Ά ΒΙ.ΠΕ. Βόλου. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2421095095. Η επιτροπή που θα κρίνει και θα αποφασίσει για την επιλογή θα είναι όπως κάθε χρόνο η ίδια με πρόεδρο την Αντιπεριφερειάρχη κα Κολυνδρίνη, εκπρόσωπο της Μητρόπολης, εκπρόσωπο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εκπρόσωπο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου.

Σε άλλα θέματα της ΕΑΣ Βόλου, το θέμα των Φωτοβολταϊκών Πάρκων προχωράει κανονικά, δημιουργήθηκαν ήδη δύο Ενεργειακές Κοινότητες με 250 μέλη-Αγρότες, η Ενεργειακή Κοινότητα Αισωνίας και η Ενεργειακή  Κοινότητα Ρήγα Φεραίου. Κατετέθησαν οι πρώτοι 7 φάκελοι προς έγκριση στην περιφερειακή Διεύθυνση της ΔΕΔΗΕ στη Λαμία δυναμικότητας 7 Μεγαβάτ. Κάθε εβδομάδα θα ολοκληρώνονται και θα κατατίθενται φάκελοι έργων 5 Μεγαβάτ με συνολικό μέγεθος τα 36 Μεγαβάτ και ο πρόεδρος κ. Πρίντζος είναι αισιόδοξος ότι εντός του α΄ εξαμήνου του 2020 θα ολοκληρωθούν και θα συνδεθούν με τα δίκτυα της ΔΕΗ-ΔΕΔΗΕ, έργα δυναμικότητας 36 Μεγαβάτ το κόστος των οποίων ανέρχεται στα 20 εκ. ευρώ και θα ωφελήσουν σημαντικά τους συμμετέχοντες αγρότες. Επίσης, σε δεύτερο στάδιο θα προσπαθήσει η ΕΑΣ να αναπτύξει τα υπόλοιπα 36 Μεγαβάτ, ενώ θα καταβληθούν ιδιαίτερες προσπάθειες για την κατασκευή Βιοενέργειας και Αιολικών πάρκων. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου-ΕΒΟΛ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Οκτωβρίου, και το 2019 θα έχει θετικό πρόσημο με αύξηση όγκων πωλήσεων και αύξηση τζίρου, καθώς επίσης και με μεγάλη διεύρυνση του δικτύου Διανομής των προϊόντων του.


Σχετικά Άρθρα

Αθ. Λιούπης: Δυνατό το αποτύπωμα της αναπτυσσόμενης και βραβευμένης ΕΒΟΛ στην Μαγνησία

Αθ. Λιούπης: Δυνατό το αποτύπωμα της αναπτυσσόμενης και βραβευμένης ΕΒΟΛ στην Μαγνησία

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας από τον Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Επίσκεψη πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις της…
Ενημερωτική συζήτηση με το Δ.Σ. και τους εργαζομένους της ΕΒΟΛ είχε ο Χρήστος Μπουκώρος

Ενημερωτική συζήτηση με το Δ.Σ. και τους εργαζομένους της ΕΒΟΛ είχε ο Χρήστος Μπουκώρος

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟΛ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος,…
Ζ. Μακρή στο ΕΒΟΛ: «Ενημέρωση και ημερίδα με Γ.Γ. κ. Μπαγινέτα για την ΚΑΠ 2023-2027»

Ζ. Μακρή στο ΕΒΟΛ: «Ενημέρωση και ημερίδα με Γ.Γ. κ. Μπαγινέτα για την ΚΑΠ 2023-2027»

Ενδελεχή συζήτηση για τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα είχε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής…