• 30 Οκτωβρίου, 2019

Αυτά είναι τα αιτήματα των καταληψιών του ΕΠΑΛ

Αυτά είναι τα αιτήματα των καταληψιών του ΕΠΑΛ

Υπό κατάληψη τελεί σήμερα το ΕΠΑΛ Αλμυρού καθώς το πρωί οι καθηγητές βρήκαν κλειδωμένη την πόρτα και οι μαθητές τους ανέφεραν ότι κατέλαβαν το χώρο. Μάλιστα στο χαρτί των αιτημάτων τους ανέφεραν ότι διαμαρτύρονται με αυτό τον τρόπο για τέσσερις λόγους: την πιθανή εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή, τις γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ (!), το γεγονός ότι η πόρτα του σχολείου παραμένει κλειδωμένη τις ώρες των μαθημάτων και ως τελευταίο αίτημα ότι δεν υπάρχει χαρτί στην τουαλέτα του σχολείου!!!

Λιγοστά ήταν τα παιδιά που βρίσκονταν στην πόρτα του σχολείου σήμερα το πρωί γύρω στις 10:00 όταν επισκεφθήκαμε το χώρο, ενώ κάποιοι συμμαθητές τους περίμεναν στο πεζοδρόμιο μην θέλοντας να συμμετάσχουν στην κατάληψη. Μία καθηγήτρια που προσήλθε εκείνη την ώρα, ρώτησε τους λόγους της κατάληψης και εισέπραξε ως απάντηση το μεταναστευτικό. Το ίδιο ανέφεραν ορισμένοι μαθητές μιλώντας στην εφημερίδα μας. «Δεν θέλουμε να έρθουν μετανάστες στον Αλμυρό. Έχουμε δει κάποια άρθρα που σε ένα πάρτυ βίασαν μαθήτριες και δεν θέλουμε να συμβεί αυτό στις φίλες μας» είπε κάποιος, ενώ τον συμπλήρωσε ο συμμαθητής του: «Δεν είμαστε φυλακισμένοι για να έχουμε την πόρτα του σχολείου κλειδωμένη όλη την ημέρα. Αν θέλουμε να φεύγουμε από το μάθημα, ας παίρνουμε απουσία».

«Ο Λαός του Αλμυρού» επικοινώνησε με τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ, κ. Γιώργο Καπράνα ο οποίος σχολίασε σχετικά με το θέμα: «Η κατάληψη γίνεται χωρίς σοβαρά αιτήματα. Επειδή επτά-οκτώ παιδιά ήθελαν να χάσουν μάθημα σήμερα έβαλαν τα υπόλοιπα να υπογράψουν σε ένα χαρτί. Κι εγώ μαζί είμαι με τα παιδιά εάν θέλουν να κάνουν κατάληψη για ένα σοβαρό θέμα, για κάτι που τους απασχολεί. Αλλά όχι έτσι. Έπρεπε να το συζητήσει το 15μελές συμβούλιο, να μου το έλεγαν, θα τους έδινα την αίθουσα συνελεύσεων και εκεί, θα αποφάσιζαν δημοκρατικά τα παιδιά. Όχι όμως με αυτό τον τρόπο, επειδή λίγα παιδιά ήθελαν να χάσουν μάθημα και με αυτά τα αιτήματα που …δεν υπάρχουν».


Σχετικά Άρθρα

Αυτοί είναι οι πρώτοι του ΕΠΑΛ Αλμυρού

Αυτοί είναι οι πρώτοι του ΕΠΑΛ Αλμυρού

Δημοσιεύουμε σ’ αυτό το άρθρο τα αποτελέσματα των μαθητών με τις μεγαλύτερες βαθμολογίες στο ΕΠΑΛ Αλμυρού,…
Διδακτική επίσκεψη μαθητών του τομέα μηχανολογίας στη SOVEL

Διδακτική επίσκεψη μαθητών του τομέα μηχανολογίας στη SOVEL

Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, μαθητές της Γ τάξης ειδικότητας Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών, επισκέφθηκαν…
ΕΠΑΛ Αλμυρού: Διδακτική επίσκεψη των τμημάτων Βρεφονηπιοκομίας

ΕΠΑΛ Αλμυρού: Διδακτική επίσκεψη των τμημάτων Βρεφονηπιοκομίας

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι μαθητές του τομέα Υγείας Πρόνοιας Ευεξίας των τμημάτων Β βρεφ1, Β…