• 21 Οκτωβρίου, 2019

Νέες… αφίξεις τετράποδων

Νέες… αφίξεις τετράποδων

Άφησαν –πάλι- δεκάδες σκυλιά στο κέντρο του Αλμυρού

«Λύγισαν» οι σελίδες του facebook από τα αρνητικά σχόλια για την εικόνα του κέντρου του Αλμυρού, την οποία κατέλαβαν αγέλες σκύλων, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες αυτής της εβδομάδας.

Δεν έλειψαν και πάλι οι καταγγελίες για διάφορα περιστατικά στην εφημερίδα μας.

Μητέρα με μωρό, αναγκάστηκε να παραμείνει για ώρα εντός καταστήματος, φοβούμενη τα αδέσποτα που τους κύκλωσαν, ενώ άλλη έκανε το γύρο της πλατείας με το καροτσάκι και μετά από σχεδιασμό …αποφυγής, με τον σύζυγό της, ο οποίος ήταν στην απέναντι πλευρά της πλατείας.

Τραγελαφικές καταστάσεις και όμως αληθινές. Οι περίοικοι και καταστηματάρχες, καταγγέλλουν ότι και πάλι εμφανίστηκαν «από το πουθενά» νέα σκυλιά, σε μεγάλους αριθμούς-αγέλες. Αγέλες που διώχνουν τους πελάτες τους και διώχνουν τους πολίτες από το κέντρο.

Στο στόχαστρο των φιλόζωων έχει μπει μια άσπρη σκυλίτσα, για την οποία γίνονται σκυλομαχίες ατελείωτες, καθημερινά. Προσπαθούν να τη στειρώσουν, με σκοπό, οι τετράποδοι φίλοι μας να ησυχάσουν …τουλάχιστον.

Στη φωτογραφία, νεαρή που έκανε τη βόλτα της με το κατοικίδιό της, αναγκάστηκε να το αφήσει καθώς ακολούθησε την αγέλη και δυσκολεύτηκε πολύ να πλησιάσει και να το αποκόψει.

Η οργή των πολιτών για την ανομία, είναι μεγάλη. Είναι κοινωνική απαίτηση, να συλληφθούν αυτοί που με βανάκια αφήνουν αδέσποτα στην πόλη μας, όπως και να ασκηθούν πιέσεις σε όσους έχουν κατοικίδια να τηρήσουν τις νόμιμες προϋποθέσεις, τσιπάκι και βιβλιάριο.

Ο Δ.Κ. ανάρτησε σχετική φωτογραφία και σχολιάζει «Αλμυρός 8:05 πρωι οδός ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ και ΟΘΡΥΟΣ. Μέτρησα 16 αδέσποτα μαζί. Τα παιδάκια φοβόντουσταν να περάσουνε να  πάνε στο σχολείο.

Διευθυντής σχολείου περιγράφει πως κάθε πρωί, πρέπει να κυνηγάει έξω από τον αύλειο χώρο στα σκυλιά που μπαίνουν μέσα όταν προσέρχονται οι μαθητές και μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι.

Αναγνώστης, μας έστειλε φωτογραφία από την πλατεία την ώρα που πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο και σχολιάζει «πρωινό στη νέα βιοκλιματική πλατεία Αλμυρού».


Σχετικά Άρθρα

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού με Δελτίο Τύπου του ενημερώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την τοποθέτηση…
Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…