• 21 Οκτωβρίου, 2019

Αλμυρά – Γλυκά για την τσέπη σας – γράφει η Μαρία Μακατσιάνου έκδοση 19-10-2019

Αλμυρά – Γλυκά για την τσέπη σας – γράφει η Μαρία Μακατσιάνου έκδοση 19-10-2019

Παράταση καταβολής της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ έτους 2018

Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2018, έως τις 08 Νοεμβρίου 2019, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α. Ειδικότερα οι παραγωγοί που έχουν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της εισφοράς την εξουσιοδότηση και χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού από τον ΕΛ.Γ.Α. θα πρέπει να ελέγξουν τις χρεώσεις που έγιναν στους λογαριασμούς τους με την αιτιολογία «ΕΛΓΑ ΕΑΕ 2018» και να συγκρίνουν τα ποσά αυτά με την ασφαλιστική εισφορά υπέρ ΕΛ.Γ.Α. που αναγράφεται στην Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής έτους 2018.  Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν έχει εισπραχθεί το σύνολο  ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς θα πρέπει να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛ.Γ.Α το οφειλόμενο ποσό της εισφοράς έτους 2018 μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2019, προκειμένου να εκπληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Ημέρες πληρωμών επιδομάτων και  συντάξεων μηνός Νοεμβρίου- Έλεγχος πραγματικών δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων

Στις 25 Οκτωβρίου 2019 ξεκινά η πληρωμή των επιδομάτων και των συντάξεων μηνός Νοεμβρίου στους ασφαλισμένους  νωρίτερα λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου. Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου θα πληρωθούν οι συντάξεις σε ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) και οι συντάξεις των ανασφάλιστων Υπερήλικων. Την ίδια ημέρα καταβάλλονται τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Οκτωβρίου,  το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 30 Σεπτεμβρίου, τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 και το επίδομα ενοικίου στέγασης μηνός Οκτωβρίου σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 30 Σεπτεμβρίου και έχει πάρει έγκριση. Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου θα πληρωθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ,  του Δημοσίου, οι συντάξεις στο ΝΑΤ, οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Νοεμβρίου 2019 καθώς και οι συντάξεις όλων των υπόλοιπων ταμείων του ΕΦΚΑ (Μισθωτών).  Με ανακοίνωση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δόμνας Μιχαηλίδου, σχεδιάζεται η δημιουργία του ενιαίου μητρώου δικαιούχων για καλύτερη διασταύρωση των στοιχείων και τη δικαιότερη και πιο αποτελεσματική κατανομή των επιδομάτων. Με το Μητρώο αυτό θα γίνεται καταγραφή των επιδομάτων που λαμβάνει  κάθε δικαιούχος και έλεγχος για το αν δικαιούται όλα αυτά τα επιδόματα εφόσον λαμβάνει πάνω από ένα. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει αναπροσαρμογή των δικαιούχων ώστε να δίνονται σε συγκεκριμένες ομάδες.  Έτσι, το Ενιαίο μητρώο συνταξιούχων θα αφορά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που σήμερα είναι Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το επίδομα παιδιού, το επίδομα ενοικίου, το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε γεννά και τα αναπηρικά διατροφικά επιδόματα.

Αποστολή e-mail από το Κτηματολόγιο και την ΑΑΔΕ  σε ιδιοκτήτες ακινήτων

Ειδοποιητήρια στέλνουν ΑΑΔΕ και Κτηματολόγιο στους ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων η περιουσία τους βρίσκεται σε περιοχές που η συλλογή δηλώσεων λήγει στις 31 Οκτωβρίου. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα που στάλθηκαν σε χιλιάδες πολίτες αφορούν σε ενημέρωση της τρέχουσας διαδικασίας για το Κτηματολόγιο ενώ τα στοιχεία αντλήθηκαν από το έντυπο της δηλωθείσας περιουσιακής κατάστασης, Ε9. Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία υποβολής  για την Μαγνησία λήγει στις 29 Νοεμβρίου 2019 και δεν αναμένεται να δοθεί περαιτέρω παράταση. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους μέσα από την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου, www.ktimatologio.gr, αποφεύγοντας  με αυτό τον τρόπο την πολύωρη αναμονή και εφαρμόζοντας τη διαδικασία διαπίστωσης «εμπρόθεσμης προσέλευσης», προκειμένου να ολοκληρώσουν την υποβολή της δήλωσής τους σε μεταγενέστερο χρόνο με ραντεβού. Σημειώνεται ότι το πάγιο τέλος κτηματογράφησης είναι 35 ευρώ για κάθε δικαίωμα σε κύριο χώρο (διαμέρισμα, κατάστημα, οικόπεδο κ.λπ.). Για τους βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, χώροι στάθμευσης), που αποτελούν αυτοτελείς ιδιοκτησίες, το τέλος κτηματογράφησης είναι 20 ευρώ για κάθε δικαίωμα. Στις αγροτικές περιοχές τα φυσικά πρόσωπα μόνον, που δηλώνουν περισσότερα από δύο δικαιώματα κυριότητας ή δουλείας στον ίδιο ΟΤΑ, καταβάλλουν πάγιο τέλος για δύο μόνο δικαιώματα, ανεξάρτητα από τον συνολικό αριθμό δικαιωμάτων που δηλώνουν στον συγκεκριμένο ΟΤΑ.


Σχετικά Άρθρα

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού με Δελτίο Τύπου του ενημερώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την τοποθέτηση…
Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…