• 30 Σεπτεμβρίου, 2019

Αλμυρά – Γλυκά για την τσέπη σας – γράφει η Μαρία Μακατσιάνου έκδοση 28-9-2019

Αλμυρά – Γλυκά για την τσέπη σας – γράφει η Μαρία Μακατσιάνου έκδοση 28-9-2019

Αυτόματοι συμψηφισμοί μη ρυθμισμένων χρεών

Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε από την Α.Α.Δ.Ε η αποστολή σχετικών e-mail στους φορολογούμενους- οφειλέτες για τους αυτόματους συμψηφισμούς μη ρυθμισμένων χρεών. Το σχετικό μήνυμα ενημερώνει τους οφειλέτες για το συμψηφισμό των χρεών τους με εκκρεμή ποσά από τη Δ.Ο.Υ ή από στοιχεία πληρωμών σε τράπεζα και συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «ΘΕΜΑ: Αυτόματος Συμψηφισμός Χρέους Σας γνωρίζουμε ότι διενεργήθηκε αυτόματος συμψηφισμός χρεών σας (μη ρυθμισμένων) με ποσά επιστροφής Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ετών 2015- 2019 ή/και με ποσά πληρωμής που έχετε πραγματοποιήσει σε τράπεζα και ήταν σε εκκρεμότητα στη Δ.Ο.Υ. σας. Παρακαλείσθε όπως ενημερωθείτε για το νέο μειωμένο ποσό της οφειλής σας από την Προσωποποιημένη Πληροφόρηση/Στοιχεία Οφειλών Eκτός Ρύθμισης και Πληρωμή στο TAXISnet (www.aade.gr).»

Συντάξεις χηρείας: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αύξησης από 50% σε 70%

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία επαναφαναφοράς των συντάξεων λόγω θανάτου (συντάξεις χηρείας) και απεστάλησαν τα αρχεία πληρωμών για την αύξηση των συντάξεων χηρείας από 50% σε 70%, προκειμένου να καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Συνολικά έγινε επαναφορά στο προ του νόμου Κατρούγκαλου ποσοστό (70%) σε 66.323 συντάξεις (χήρες και ορφανά τέκνα) εκ των οποίων 10.543 είναι του Δημοσίου. Από τις υπόλοιπες 55.780 συντάξεις του πρώην ΙΚΑ, για τις 13.182 δεν προέκυψε αύξηση στο καταβαλλόμενο ποσό λόγω π.χ. του γεγονότος ότι ελάμβαναν το κατώτατο όριο. Για 3.178 τέκνα προκύπτει μείωση λόγω ανακατανομής μεταξύ των ποσοστών της χήρας και των τέκνων. Για 247 συντάξεις δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση της διαδικασίας και αυτή θα ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου οπότε και θα καταβληθούν οι προκύπτουσες αυξήσεις. Για τις συντάξεις που προέκυψε αύξηση ο μέσος όρος αύξησης ανά σύνταξη ανέρχεται στα 208 ευρώ για το πρώην ΙΚΑ και το 290 ευρώ για το Δημόσιο. Τα ποσά που αντιστοιχούν στους μήνες από την ψήφιση του νόμου μέχρι και το Σεπτέμβριο του  2019 θα καταβληθούν με τις συντάξεις Νοεμβρίου στο τέλος Οκτωβρίου 2019. (πηγή taxheaven.gr)

Παράταση για το αγροτικό τιμολόγιο ως το τέλος Δεκεμβρίου

Η προθεσμία για την συλλογή και κατάθεση των δικαιολογητικών που έληγε τέλος Σεπτεμβρίου παρατείνεται ως τις 31 Δεκεμβρίου. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία, καθώς οι αγρότες δεν προλάβαιναν να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η καλλιεργητική περίοδος, ενώ και οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους δικαιούχους εντός της προθεσμίας, λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας. Με τον τρόπο αυτό δίνεται μια τελευταία ευκαιρία στους αγρότες για τη ρύθμιση των οφειλών τους. Η ευκαιρία αυτή αφορά επίσης όσους είχαν προχωρήσει σε διακανονισμό και δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν, αλλά ακόμα και όσους έχουν λάβει ειδοποίηση διακοπής της ηλεκτροδότησης. Η καταβολή της πρώτης δόσης θα μπορεί να γίνει από την 1η Νοεμβρίου. Τέλος, επειδή κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολο να ανταποκριθούν πολλοί αγρότες στην υποχρέωση καταβολής του 30% της συνολικής οφειλής για την ένταξη στη δεύτερη ρύθμιση, θα γίνεται εξατομικευμένη εξέταση κάθε αιτήματος από τη ΔΕΗ, προκειμένου να λαμβάνεται η τελική απόφαση για τον προσδιορισμό του ύψους της προκαταβολής.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…