• 27 Σεπτεμβρίου, 2019

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο ΓΕΛ Αλμυρού

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο ΓΕΛ Αλμυρού

Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για 6η συνεχή χρονιά αθλητικές δράσεις στο Γενικό Λύκειο Αλμυρού, που φέτος είχαν ως σύνθημα  «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ τη Υγεία μου». Στο πλαίσιο λοιπόν των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων για την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Αλμυρού την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019  η ημέρα του αθλητισμού.

Κεντρικός στόχος των δράσεων ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός και εκτός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Αρχικά λοιπόν έγινε εκδήλωση ενημέρωση στο Πολιτιστικό κέντρο Αλμυρού, όπου με  πρόσκληση του Διευθυντή Ιωάννη Θεοδώρου και του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου,  η διαιτολόγος – διατροφολόγος Γραματή Χουλιαρά μίλησε με θέμα την υγιεινή διατροφή. Η Γραματή Χουλιαρά αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων ότι πολύτιμος σύμμαχος για τους εφήβους μαθητές και τις αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας τους αποτελεί η σωστή και υγιεινή διατροφή. Μια ισορροπημένη διατροφή συμβαλλει : Στην σωστή σωματική ανάπτυξη . Σε καλύτερη απόδοση στα μαθήματα και στις εξετάσεις. Σε καλύτερες επιδόσεις στα αθλήματα. Στην ενίσχυση και προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η διατροφή στην εφηβεία είναι πολύ σημαντική υπόθεση διότι παρατηρούνται ραγδαίες ψυχολογικές και σωματικές αλλαγές. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζουν τα μακροθρεπτικά συστατικά όπως είναι οι υδατάνθρακες τα λίπη και οι πρωτεΐνες. Ιδέες για γεύματα που συνιστώνται πριν από κάποια αθλητική δραστηριότητα.

Ακολούθησε πορεία – βάδην μέχρι την Ευξεινούπολη και στη συνέχεια μετάβαση σε γήπεδα 5χ5, όπου οι μαθητές έπαιξαν αγώνες ποδοσφαίρου  μεταξύ ομάδων του Λυκείου υπό την καθοδήγηση του καθηγητή φυσικής αγωγής Σπύρου Μάμαλη.

Ήταν μια ξεχωριστή ημέρα γεμάτη εκδηλώσεις και αθλητικά δρώμενα και στόχος όλων αυτών των δράσεων  είναι η σωστή διατροφή και η άθληση  να αποτελέσουν σημαντικούς παράγοντες βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών, καθώς  και υιοθέτησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην ενήλικη ζωή τους.