• 18 Σεπτεμβρίου, 2019

Δυνατοί οι δεσμοί του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τον Αλμυρό – Αναφορές από το αρχείο του “Λαού”

Δυνατοί οι δεσμοί του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τον Αλμυρό – Αναφορές από το αρχείο του “Λαού”

Οι δεσμοί του καλλιτέχνη με τον Αλμυρό και ιδιαίτερα με τον Πτελεό, ήταν σχέσεις αγάπης και προσφοράς. Το 2011 πραγματοποιήθηκε μαγική συναυλία του καλλιτέχνη στο Κάστρο Πτελεού… με σκοπό την ανάδειξή του…

Το 2014 έγραφε ο «Λαός» για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα:

Μαχαιρίτσας, Μουζουράκης, Τάμπας… Άγιοι Θεόδωροι:

Μια υπέροχη νύχτα που θέλαμε να μην ξημερώσει – Αποκλειστικές συνεντεύξεις στο «Λαό»

Στην έδρα του ο Ηρακλής Αγ. Θεοδώρων δεν παίζει μόνο καλή μπάλα, αλλά σκοράρει και στη διασκέδαση. Σάββατο βράδυ, 9 Αυγούστου, φιλοξένησαν στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου στους Αγίους Θεοδώρους, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Πάνο Μουζουράκη, ενώ την βραδιά άνοιξε ο δικός μας Φώτης Τάμπας και οι sticky flees.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, γεννημένος στον Βόλο και με σπίτι στον Πτελεό, δήλωσε χαρούμενος που τον κάλεσε ο Σύλλογος στην περιοχή μας, η οποία είναι και δική του, αφού τον συνδέουν πολλές φιλίες και αναμνήσεις. Μεταξύ άλλων μας είπε:

«Ανταποκρινόμαστε σε όσους μας καλούν. Φέτος έχουμε 35 προγραμματισμένες συναυλίες. Παλιότερα κλείναμε οι καλλιτέχνες τον χώρο των συναυλιών. Με την αλλαγή των δεδομένων πλέον, περιμένουμε το κάλεσμα των τοπικών φορέων. Είμαι πολύ ευτυχής που μέσα από τη δουλειά μου, μέσα από την τέχνη μου, μπορώ να πηγαίνω κόντρα στην εποχή, συμπαρασύροντας το κοινό μου. Πριν από τρία χρόνια ζήσαμε μια μαγική βραδιά στο Κάστρο του Πτελεού και σήμερα -απ’ ό,τι βλέπω- θα είναι πολύ επίσης ωραία βραδιά.

Στην ερώτησή μας για την εισαγωγή στη συναυλία του Φώτη Τάμπα, αποκρίθηκε: «Δεν κάνουμε χάρες σε κανέναν. Είναι εξαιρετικός, γι’ αυτό και είναι εδώ σήμερα».

Το 2007 …

Μαζί με τα λεβεντόπαιδα του 1ου ΕΠΑ.Λ.

….Ο Αλμυρός έσπασε (με Μαχαιρίτσα)

την πολιτιστική …σιωπή του

«Με λίγη περισσότερη συμπαράσταση και προσπάθεια θα υπερνικηθεί η σιωπή» -όπως τόνισε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας-  θα μπορούσε να είναι το σύνθημα της συναυλίας που έγινε την Τετάρτη το βράδυ στην πλημμυρισμένη από κόσμο κεντρική πλατεία Αλμυρού, προς τιμήν των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ, που οπτικοποίησαν τη νοηματική γλώσσα, προκειμένου να μπορούν να επικοινωνούν με τον Δαμιανό, κωφάλαλο συμμαθητή τους.

Η συναυλία έγινε με τη συμμετοχή του τραγουδιστή Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, του κιθαρίστα Αντώνη Μιντζέλου και του νεαρού συμπατριώτη μας Πάνου Γουργιώτη, που πραγματοποιεί τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα, με τη συμπαράσταση του καταξιωμένου καλλιτέχνη.

(Συνδιοργανώθηκε με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας εκδήλωση τιμής για την ομάδα των μαθητών και καθηγητών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού που αφορούσε τη δημιουργία ψηφιακού δίσκου για την εκμάθηση της Ελληνικής Νοηματικής γλώσσας. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά με συναυλία από τον Αλμυριώτη Πάνο Γουργιώτη και τον αγαπημένο τραγουδιστή της νεολαίας Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.)

Το 2015…

Η ζωή κέρδισε!

Επιτυχημένη η συναυλία Μαχαιρίτσα – Κότσιρα

Έτσι κι αλλιώς οι Αλμυριώτες δεν το βάζουν κάτω. Αυτό απέδειξαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, το Αντιναρκωτικό Μέτωπο Αλμυρού και η Αλατοστράτα, με τη συναυλία της Τρίτης 4 Αυγούστου Μαχαιρίτσα – Κότσιρα, στο Στάδιο του Αλμυρού.

Το 2016…

Παρουσιάστηκε ο νέος δίσκος του Φώτη Τάμπα

“Εικόνες στη σιωπή μου”

Το περασμένο Σάββατο, στην αποθήκη Αλότοπου – Αλατοστράτας παρουσιάστηκε ο νέος δίσκος του Φώτη Τάμπα “Εικόνες στη σιωπή μου”. Για τον Φώτη μίλησαν ο πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Τσούτσας και ο ιδιαίτερα αγαπητός καλλιτέχνης στους Αλμυριώτες, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Ο τραγουδοποιός τόνισε για τον Φώτη Τάμπα: στο είδος που υπηρετεί είναι δύσκολος ο δρόμος της επιτυχίας, καθώς είναι λιγότερο εμπορικός, αλλά οι πρώτες διακρίσεις θα φέρουν και διαχρονικά αποτελέσματα”.

Το 2018…

Εξαιρετικοί οι Μαχαιρίτσας και Παπακωνσταστίνου

στη συναυλία τους στον Αλμυρό

Ο Πρωτεσίλαος Πτελεού τόλμησε και έφερε στον Αλμυρό, δυο εξαιρετικούς καλλιτέχνες χθες, Τετάρτη 8 Αυγούστου. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου βρέθηκαν στον Αλμυρό, σε μια υπέροχη συναυλία.