• 10 Σεπτεμβρίου, 2019

Αλμυρά – Γλυκά για την τσέπη σας – γράφει η Μαρία Μακατσιάνου έκδοση 7-9-2019

Αλμυρά – Γλυκά για την τσέπη σας – γράφει η Μαρία Μακατσιάνου έκδοση 7-9-2019

Αιτήσεις Α21: Στις 13/9 κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα για την καταβολή της 4ης δόσης του Επιδόματος Παιδιού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι θα κλείσει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2019 εν όψει της εκκαθάρισης και πληρωμής της 4ης δόσης του 2019, όπως συμβαίνει παγίως πριν από κάθε πληρωμή. Μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της τέταρτης διμηνιαίας δόσης για το 2019 η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγες ημέρες μετά τις 12:00 της 13ης Σεπτεμβρίου. Η εκ νέου ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για νέες αιτήσεις θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής της τέταρτης δόσης του 2019 (που αφορά Ιούλιο και Αύγουστο), η οποία θα καταβληθεί στις 25-27 Σεπτεμβρίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2019 μέχρι και 13 Σεπτεμβρίου και ταυτόχρονα έχουν εκκαθαρισμένη την φετινή φορολογική τους δήλωση για τα εισοδήματα του 2018.

Στο TAXISnet τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2019

Το βράδυ της 30ης Αυγούστου αναρτήθηκαν  στην ηλεκτρονική εφαρμογή του περιουσιολογίου (Ε9) τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2019. Οι φορολογούμενοι  μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους  προσωπικούς  τους κωδικούς Taxisnet και επιλέγοντας το έτος 2019 μπορούν να ενημερωθούν για τις οφειλές τους επιλέγοντας είτε την εκτύπωση ειδοποίησης πληρωμής φόρου είτε τα στοιχεία δόσεων ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα καταβληθεί σε έως και 5 δόσεις.

Επίδομα ενοικίου: Ποιοι πρέπει να κάνουν εκ νέου αίτηση

Αρκετοί δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου θα χρειαστεί να κάνουν εκ νέου αίτηση για το επίδομα έως 30 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μην χάσουν τα χρήματα που δικαιούνται. Συγκεκριμένα, εκείνοι που θα χρειαστεί να επαναλάβουν τη διαδικασία είναι όσοι υπέβαλαν τις αιτήσεις τους εντός του Μαρτίου 2019, καθώς συμπληρώνεται το 6μηνο ισχύος της αίτησης. Συνεπώς, πολλές αιτήσεις δεν ανανεώθηκαν και εμφανίζονται με την ένδειξη «Η αίτηση δεν ήταν δυνατόν να ανανεωθεί αυτόματα». Αντιθέτως, όσον αφορά τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν εντός Μαρτίου 2019 για τις οποίες διαπιστώθηκε ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, ανανεώθηκαν και πλέον εμφανίζονται με την ένδειξη «Η αίτηση έχει ανανεωθεί για ένα επιπλέον εξάμηνο». Υπενθυμίζεται πως βασική προϋπόθεση για να εγκριθεί η αίτηση είναι το μισθωτήριο συμβόλαιο να έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μήνες από τον επόμενο μήνα της υποβολής αίτησης.

Διαθέσιμη η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων με τους νέους συντελεστές

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων των οφειλετών προκειμένου να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση για τις 120 δόσεις. Οι οφειλέτες μπορούν να εισέλθουν στο Taxisnet με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους και στη συνέχεια πατώντας την επιλογή που αφορά στις ρυθμίσεις οφειλών να μπουν στην πλατφόρμα επιλέγοντας τον αριθμό των δόσεων που επιθυμούν. Σημειώνεται ότι η νέα ρύθμιση προβλέπει, εκτός των άλλων, μείωση τη ελάχιστης οφειλής στα 20 ευρώ από 30 ευρώ και μείωση του επιτοκίου στο 3% από 5% όπως προβλεπόταν στην προηγούμενη, καθώς και έως 120 δόσεις για τις επιχειρήσεις που έχουν βασική οφειλή έως 1 εκατομμύριο  ευρώ. Από την ερχόμενη εβδομάδα, αιτήσεις για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων θα μπορούν να υποβάλουν και όσοι είχαν ήδη ενταχθεί στην παλαιά ρύθμιση των 120 δόσεων. Η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση εξακολουθεί να είναι στις 30 Σεπτεμβρίου.

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού με Δελτίο Τύπου του ενημερώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την τοποθέτηση…
Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…