• 2 Σεπτεμβρίου, 2019

Reunion για τους αποφοίτους ΓΕΛ των τάξεων 1979 και 1989

Reunion για τους αποφοίτους ΓΕΛ των τάξεων 1979 και 1989

Σε συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 24 Αυγούστου 2019 τα reunion των αποφοίτων του ΓΕΛ, των τάξεων του 1979 και 1989.

Όπως αποδεικνύεται για μια ακόμη χρονιά, οι διοργανωτές των συναντήσεων, επιλέγουν την εβδομάδα του παζαριού, ώστε να ανταμώσουν οι παλιοί συμμαθητές.

Στις 20:30 το απόγευμα οι απόφοιτοι του έτους 1979, συναντήθηκαν στην Κεντρική Πλατεία Αλμυρού.

Η κα Γιάννα Τσαπράζη έχοντας τη λίστα των ονομάτων, προσπάθησε να ενημερώσει όσο δυνατόν περισσότερους μπορούσε, ώστε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση. Αρκετοί ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν δίνοντας το παρών. Με κέφι και χαρά για την επανένωσή τους οι συμμαθητές με ενδιαφέρον αντάλλασσαν τα νέα τους.

Μετά τη συνάντηση στην πλατεία, ακολούθησε έξοδος για φαγητό στην ταβέρνα της κας Χαρούλας Σαμαρά στον Πλάτανο. Εκεί ο αριθμό των συμμετεχόντων αυξήθηκε, με τα σχολικά χρόνια να μονοπωλούν τις συζητήσεις.

Μεταξύ άλλων η κα Δαλακούρα θυμήθηκε το εξής σκηνικό: «Ο κύριος Θωμάς ήταν χημικός. Ρώτησε τον  Θανάση Κοντοστάθη από τι αποτελείται ο ατμοσφαιρικός αέρας. Εκείνος απάντησε από αέρα και άζωτο και πετάγεται ο Βασίλης Βασιλάκος και λέει και από κουρνιαχτό. Ο καθηγητής έπεσε ξερός και στην τάξη έγινε σεισμός.»

Μετά από μια βραδιά γεμάτη γλυκές αναμνήσεις, οι συμμαθητές έδωσαν την υπόσχεση για επανάληψη τη συνάντησης και με ακόμη περισσότερες παρουσίες.

Παράλληλα, τριάντα χρόνια μετά την αποφοίτησή τους, έχοντας διαγράψει ο καθένας την ξεχωριστή του πορεία, συναντήθηκαν οι απόφοιτοι του 1989 του Γενικού Λυκείου Αλμυρού.

Αυτή τη φορά δεν βρέθηκαν στις σχολικές αίθουσες, παρά μόνο στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Το κουδούνι για την πρώτη ώρα χτύπησε λίγο μετά τις 8 η ώρα το απόγευμα, με κάποιους να παίρνουν απουσίες, αλλά δικαιολογημένες, μιας και σύντομα εμφανίστηκαν. Η συνάντηση των αποφοίτων του ’89 διοργανώθηκε μετά από πρωτοβουλία κάποιων εκ των συμμαθητών και σε όλους έφερε αναμνήσεις από τα μαθητικά χρόνια.

Η συνάντηση συνεχίστηκε στο «Αρχοντικό» του Δάσους Κουρί, όπου παρουσιάστηκαν φωτογραφίες που αποτύπωναν την ξεγνοιασιά των σχολικών χρόνων.

Οι περισσότεροι αλλαγμένοι, κάποιοι άλλοι αναλλοίωτοι στο χρόνο. Σίγουρα όλοι με μία νοσταλγία στα μάτια και στις καρδιές τους, ξανασυναντήθηκαν και θυμήθηκαν όμορφες στιγμές. Συζήτησαν για το παρόν και το μέλλον τους. Νοστάλγησαν την ανεμελιά των μαθητικών χρόνων.

Η βραδιά έκλεισε με μια υπόσχεση: «Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ξανά και ευελπιστούμε να καταφέρουν να παρευρεθούν και όσοι δεν μπόρεσαν αυτή τη φορά.»