• 26 Αυγούστου, 2019

Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 24-8-2019

Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 24-8-2019

Η ταν ή επί τας

Μαχητική η αγορά του Αλμυρού προσφέρει ποικιλία και μεγάλες εκπτώσεις. Με χαρά λάβαμε παραγγελίες διαφημίσεων από επαγγελματίες που εκμεταλλεύτηκαν την επισκεψιμότητα της πόλης λόγω παζαριού, δίνοντας κίνητρο να επιλέξουν την αγορά του Αλμυρού για τις τελευταίες καλοκαιρινές και τις πρώτες χειμωνιάτικες αγορές. Μια βόλτα στα μαγαζιά μας θα σας πείσει, για την προσφορά σε είδη και τις οικονομικές επιλογές που προτείνει.

Στηρίζω την αγορά του Αλμυρού, στηρίζω τον τόπο μου, στηρίζω τον ίδιο μου τον εαυτό!

 

Κλίμα αισιοδοξίας

Κλίμα αισιοδοξίας γράφει ο τίτλος κυρία μου… και έτσι ήταν. Τουλάχιστον για τους μισούς στην αίθουσα. Ή αν θέλετε, ίσως οι μισοί να ήταν απαισιόδοξοι… Άντε καλά… δεν παίζω άλλο με τις λέξεις…  Στιγμές δύσκολες, στιγμές ευθύνης γι΄αυτούς που παίρνουν τη σκυτάλη και σίγουρα στιγμές σκέψης, περισυλλογής και επιλογής, για την αντιπολίτευση. Θα είναι δύσκολες οι συνεδριάσεις, θα χρειαστεί κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας, ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής. Κοντή γιορτή…

 

Τσουνάμι ειδήσεων

Τσουνάμι ειδήσεων αναμένουμε το επόμενο διάστημα για τη Μαγνησία. Εκτός των αποτελεσμάτων των πανελληνίων που περιμένουμε με αγωνία, οι δημοτικές αρχές της Μαγνησίας ορκίζονται η μια μετά την άλλη και ανακοινώνονται τα ονόματα όσων αναλαμβάνουν οφίτσια, αντιδημαρχίες και προεδρίες.  Ήδη ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ανακοίνωσε τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν οφίτσια. Ανάμεσά τους και η Γεωργία Τοκαλή Μποτού, η οποία θα εργαστεί και πάλι για τον πολιτισμό και την παιδεία. Αναμένουμε να συζητηθεί πολύ και η επιλογή του Δημάρχου, να αναλάβει ο ίδιος την προεδρεία της ΔΕΥΑΜΒ, με τον Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη Αντιπρόεδρο.

Αναμένουμε για τον Αλμυρό, τις ανακοινώσεις του νέου Δημάρχου, το πιθανότερο, μετά την εκλογή του Προέδρου του Συμβουλίου και του Γραμματέα.

 

Παράπονα…

Ε, τόσο καιρό είχα να γράψω… να μην κάνω και δυο παράπονα; Αυτή την εβδομάδα, παρευρεθήκαμε ως χορηγοί επικοινωνίας, σε δυο εκδηλώσεις στο Δήμο μας και μάλιστα, δεν κάλυπτε κανένας άλλος φωτο-ρεπόρτερ ή δημοσιογράφος, από άλλο μέσο. Παρά την φιλική μας διάθεση και την καλή μας πρόθεση να προβάλλουμε τις εκδηλώσεις εντός και εκτός Μαγνησίας, οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τον πάσα ένα… εκτός από αυτόν που είχαν μπροστά στα μάτια τους να τους φωτογραφίζει… εκτός από αυτόν που άφησε στο κατακαλόκαιρο, τη ραστώνη του και την οικογένειά του, για να κάνει το μεράκι του, τη δουλειά του, την κοινωνική προσφορά του… Η αλήθεια είναι, ότι την θέλουμε την αναφορά. Είμαστε επαγγελματίες, ναι, είμαστε εκεί για τη δουλειά μας, αλλά… Ας πούμε ότι βγάζαμε δυο φωτογραφίες μόνο… και δεν βγάζαμε βίντεο… και μέναμε πέντε λεπτά… δεν θα είχαμε κάνει τη δουλειά μας; Η αναφορά μας στην εφημερίδα ή στο ίντερνετ για το …περίεργο μάτι, θα είχε γίνει…

Μια φορά τουλάχιστον… οφείλω να το παραπονεθώ, οφείλω να το ζητήσω, την αναφορά δηλαδή, από μικροφώνου, στους χορηγούς επικοινωνίας.

 

Αμείωτοι ρυθμοί

Αμείωτους ρυθμούς κρατά ο –για λίγες μέρες ακόμα- Δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης. Οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε, ότι από την αρχή της θητείας του, μέχρι σήμερα, έχει λιώσει καρέκλες και παπούτσια, εργαζόμενος για το πρόγραμμα που εφάρμοσε και το πρόγραμμα που ήθελε να εφαρμόσει… Στόχος του, να παραδώσει, όσο το δυνατόν περισσότερους «κλειστούς λογαριασμούς» στα Δημοτικά θέματα. Σ’ αυτή την κατεύθυνση εργάζεται ολόκληρη η παράταξη, ενώ παράλληλα, ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ενημερώνεται και προχωρά πάνω σε πρόγραμμα βάσει προτεραιοτήτων της ομάδας της Δημοτικής Πρωτοβουλίας. Και σ’ αυτή την ομάδα, οι συναντήσεις είναι συνεχείς και ουσιαστικές.

 

Θα σας ενοχλήσει… αλλά θα σας το πω… θαρσείν χρη… τ’ αληθή λέγειν…

Έχετε κάποιον… που σας έβγαλε από τη δύσκολη θέση -πολλές φορές- με την εθελοντική του εργασία, όσο ήσασταν στη Δημοτική Αρχή. Μέχρι πρότινος, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, επίλυσε σοβαρό θέμα οικισμού μας, επιστρατεύοντας ίδια μέσα. Αναρωτιέμαι, γιατί αυτόν τον άνθρωπο, δεν τον στηρίξατε ώστε να αναδειχθεί περισσότερο μέσα από την ομάδα σας… Τελικά όμως, αντί να βοηθηθούν κάποιοι άλλοι, μήπως ‘βγάλαν τα ματάκια τους, γιατί χάθηκε η ψήφος και από τον ίδιο, αλλά από το συνδυασμό; Μπορεί η προηγούμενη …θητεία του, να του δίδαξε υπομονή, αλλά να είστε σίγουροι ότι δεν ξεχνάει…

Όπως δεν ξεχνάνε και άλλοι φίλοι και γνωστοί, τα πολιτικά παιχνίδια που παίχτηκαν στην πλάτη τους, από άλλους συνδυασμούς. Και μη μου πείτε, ότι δεν γίνονται πολιτικά παιχνίδια… Περισσότερα σε επόμενα σχόλια και σχετικές συνεντεύξεις που θα δημοσιευθούν στο «Λαό».

 

Πρώτο κουδούνι

Το πρώτο κουδούνι πλησιάζει… Γονείς και μαθητές, κοιτούν τα ημερολόγια να στερεύουν από το καλοκαίρι και τον Αύγουστο και ξεσπούν στο χαλβά, στο σουβλάκι και σε ένα γύρο ακόμη, στα παιχνίδια του παζαριού, στα καφέ και μπαράκια της πόλης, του πεζόδρομου, της πλατείας! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και με το καλό… τα κεφάλια μέσα, για εργασία, διάβασμα και προκοπή!

 


Σχετικά Άρθρα

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού με Δελτίο Τύπου του ενημερώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την τοποθέτηση…
Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…