• 21 Αυγούστου, 2019

Με 79 συμμετέχοντες και ένα σκύλο ο αγώνας δρόμου που διοργάνωσε ο Σ. Νέων Πτελεού

Με 79 συμμετέχοντες και ένα σκύλο ο αγώνας δρόμου που διοργάνωσε ο Σ. Νέων Πτελεού

Με θέρμη αγκάλιασαν οι αθλητές, οι επισκέπτες και οι κάτοικοι του Πτελεού, αυτό τον πρώτο αγώνα δρόμου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Νέων Πτελεού, πλαισιωμένος από εθελοντές-μέλη των Συλλόγων του “Πρωτεσίλαου” Πτελεού, του Συλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Συλλόγου “Αιολίς”.

Έτρεξαν αθλητές όλων των ηλικιών και πραγματικά το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους. Για να ακριβολογούμε, έτρεξαν 79 αθλητές και ένας σκύλος… ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να τρέξει μαζί με “την οικογένειά του” στον αγώνα.

Τα πειράγματα, αλλά και οι ενθαρρυντικές φωνές δεν σταμάτησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα και κυρίως στον τερματισμό. Έναν τερματισμό… που πολλοί πέρασαν πανηγυρικά, είτε έτρεξαν, είτε όχι… για να χαρούν τη στιγμή και τη διοργάνωση. Έτσι καταχειροκροτήθηκαν, ο Πρόεδρος του Πτελεού που πέρασε πεζός, αλλά και ο Πρόεδρος του Πρωτεσίλαου που πέρασε με το όχημά του, κάτω από την αψίδα, αφού ακολούθησε τους αθλητές για να κρατά ανοικτό το δρόμο. Ιδιαίτερη στιγμή, όταν παππούς με τα δυο εγγόνια του, αποφάσισαν να περάσουν την αψίδα τρέχοντας, κρατημένοι χέρι-χέρι. Το μικρότερο εγγόνι, ενθουσιασμένο, αφηγούνταν αργότερα στη γιαγιά του ότι “έχασες… ο παππούς έτρεξε στον αγώνα… αλλά μάλλον τον πέρασα και βγήκα πρώτος”.

Η θαλασσινή αύρα ξεκούρασε τους αθλητές και οι διοργανωτές ευχαρίστησαν όλους και βράβευσαν τους τρεις πρώτους άνδρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες.

Αυτοί ήταν:

Ιάκωβος Λάμπος (αθλητής Πρωτεσίλαου) με τον αριθμό 049

Altin Qosku (αθλητής Πρωτεσίλαου) με τον αριθμό 010

Βέτσικας Ιωάννης (αθλητής Πρωτεσίλαου) με τον αριθμό 015

και για τις γυναίκες:

Κουτσιμπού Ευαγγελία με τον αριθμό 052

Ελένη Πέτσα με τον αριθμό 036

Στεργιανή Γουρούνα με τον αριθμό 022

 

Συγχαίρουμε τα μέλη του Συλλόγου Νέων Πτελεού για την ευρηματικότητά τους και τη δράση τους αυτό το καλοκαίρι. Ζωντάνεψε το χωριό… και οι εικόνες των εκδηλώσεων, ταξίδεψαν και έξω από τα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας (βάλαμε κι εμείς το χεράκι, ως χορηγοί επικοινωνίας…. βεβαίως-βεβαίως -γιατί αν δεν παινέψεις το σπίτι σου…).

Μοναδική στιγμή… που δεν πρέπει να παραλείψουμε, η αποκάλυψη της μικροφωνικής εγκαταστάσης, ευγενική χορηγία του Ιχθυοπαραγωγικού “Μανιάτη”! …Ακούγομαι;… Τι να γράφουμε… και τι να πούμε… όποιος δεν ήρθε έχασε! Να ‘στε γεροί και του χρόνου… και ‘σεις που διαβάζετε, του χρόνου όλοι στον Πτελεό!

Ακολουθεί πλούσιο φωτο-ρεπορτάζ και το βίντεο έναρξης-λήξης-βραβεύσεων του αγώνα.