• 18 Αυγούστου, 2019

Καντάδα δια θαλάσσης από μέλη της Χορωδίας Ν. Αγχιάλου

Καντάδα δια θαλάσσης από μέλη της Χορωδίας Ν. Αγχιάλου

Ενθουσιασμένοι οι επισκέπτες της Ν. Αγχιάλου από το θέαμα και… το άκουσμα!

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες της Νέας Αγχιάλου το βράδυ του Σαββάτου 10 Αυγούστου.

Μέλη της Μικτής Χορωδίας Νέας Αγχιάλου, πραγματοποίησαν βαρκάδα μετά μουσικής και έλαβαν το θερμό χειροκρότημα ντόπιων και επισκεπτών. 

Συνοδευόμενοι από ένα ακορντεόν και δυο κιθάρες, τα μέλη της χορωδίας τραγούδησαν γνωστές καντάδες συνεπαίρνοντας και ταξιδεύοντας μελωδικά όσους τους παρακολούθησαν. Οι θαμώνες των καταστημάτων καταχειροκρότησαν τους χορωδούς, συμμετείχαν σιγοτραγουδώντας ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να απαθανατίσουν τη στιγμή με βίντεο και φωτογραφίες.

Ο κ. Μανώλης Κατσαούνης μέλος της χορωδίας και ένας από τους συμμετέχοντες δήλωσε σχετικά με αυτή την πρωτοβουλία: «Τουλάχιστον εδώ και επτά περίπου χρόνια, προσπαθούσαμε να πραγματοποιήσουμε τη βαρκάδα στη Νέα Αγχίαλο. Επιτέλους τα καταφέραμε το βράδυ του Σαββάτου 10 Αυγούστου. Συμμετείχαμε 7 άτομα, όλοι μέλη της Μικτής Χορωδίας Νέας Αγχιάλου. Βέβαια μαζί με τον καπετάνιο Νίκο Κοντοβά και τον Νίκο Τοκαλή ο οποίος ανέλαβε να βιντεοσκοπήσει τη βαρκάδα γίναμε 9.

Με δυο κιθάρες και ένα ακορντεόν ξεκινήσαμε γύρω στις 22:00 το βράδυ από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου. Τραγουδώντας γνωστές καντάδες πλεύσαμε γιαλό – γιαλό, ενώ κάναμε ολιγόλεπτες στάσεις μπροστά από κάθε μαγαζί. Μετά τις στάσεις, προχωρούσαμε στο επόμενο μαγαζί, αλλάζοντας τραγούδι. Τελικά, φτάσαμε μέχρι το ύψος του γηπέδου και επιστρέψαμε πίσω με την ίδια διαδικασία.

Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στη δράση μας και ευελπιστούμε να είμαστε καλά και να καταφέρουμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο και του χρόνου, ακόμη πιο οργανωμένα.»

Στη βαρκάδα συμμετείχαν ο καπετάνιος κ. Νίκος Κοντοβάς, ο κ. Μανώλης Κατσαούνης (ακορντεόν, τραγούδι), ο κ. Αναστασίου Γρηγόρης (κιθάρα, τραγούδι), ο κ. Κοντοβάς Ιγνάτιος (κιθάρα, τραγούδι), ο κ. Κλεφτάκη Γιώργος (τραγούδι), ο κ. Μαστροπέτρου Δημήτριος (τραγούδι), ο κ. Μουτζούρης Κωνσταντίνος (τραγούδι) και ο κ. Αιμωνιώτης Ιωάννης (τραγούδι) και ο κ. Νίκος Τοκαλής.

Τέτοιου είδους δράσεις αποτελούν ευκαιρία να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, ενώ αποτελούν και μέσο ανάδειξης και προβολής του τόπου μας.

 

Ακολουθεί σχετικό βίντεο από ανάρτηση σελίδας στο fb:

 

https://www.facebook.com/dimpsef/videos/10214293866891056/

 

 


Σχετικά Άρθρα

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού με Δελτίο Τύπου του ενημερώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την τοποθέτηση…
Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…