• 24 Ιουλίου, 2019

Δελτίο Θυέλλης – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 20-7-2019

Δελτίο Θυέλλης – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 20-7-2019

Βρε, μήπως πάει αριστερά

πιο λαϊκά να «δέσει»

κι ο άλλος σπρώχνει δεξιά

για να βρεθούν στη μέση;

Μάλλον πρώτα θα βγάλουμε τα μάτια μας και μετά ίσως αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε:…. «Γκρινιάζεις που βρέχει εν μέσω καλοκαιριού. Φοβάσαι που φυσάει μανιωδώς μήνα Ιούλιο. Κλαις για τους νεκρούς της Χαλκιδικής από τον «τυφώνα». Χθες όμως σε είδα να αφήνεις τα σκουπίδια σου στην παραλία, προχθές να ρίχνεις τα πλαστικά σου σε κάδο σκουπιδιών και όχι ανακύκλωσης. Πριν μια εβδομάδα ψέκαζες με χημικά τις καλλιέργειες σου, για να γίνει η συγκομιδή γρηγορότερα. Τον περασμένο μήνα σκότωσες μεγάλο αριθμό ζώων άκριτα και αλόγιστα. Δεν σκέφτηκες ότι επρόκειτο για είδη υπό εξαφάνιση. Πέρσι έκαιγες δάση για να χτίσεις σπίτια. Κάηκαν και άνθρωποι μαζί, αλλά ποιός νοιάζεται; Και να ‘μαστε. Ιδού τα έργα μας, ιδού και ο πολιτισμός μας. Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πλέον μια βλακεία που ακούμε στα οικολογικά δελτία ειδήσεων και αλλάζουμε κανάλι γιατί βαριόμαστε. Η κλιματική αλλαγή είναι μπροστά μας, μας κουνάει απειλητικά το χέρι.» (Κείμενο από το «Ανθρώπων έργα»)

 

Aνανεωμένη σχετικά είναι η νέα Bουλή που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, εφόσον εισήλθαν εκ νέου πολλοί παλαιοί βουλευτές που δεν είχαν επιτύχει την εκλογή τους στην προηγούμενη τετραετία κυρίως λόγω της τότε πτώσης των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας, γράφει η «Καθημερινή». «Κατά την… παράδοση το ποσοστό των γυναικών παραμένει μικρό, ενώ δημοσιογράφοι, καθηγητές πανεπιστημίου, πρώην δήμαρχοι και «διάσημοι» αποτελούν σε μεγάλο βαθμό το νέο κοινοβουλευτικό προσωπικό. Είναι ωστόσο χαρακτηριστικό ότι έμειναν εκτός Βουλής νέοι άνθρωποι με βαριά βιογραφικά που δοκίμασαν την τύχη τους, τους οποίους όμως οι πολίτες δεν επέλεξαν να σταυρώσουν πιθανότατα γιατί δεν τους γνώριζαν. Στη νέα Βουλή συμμετέχουν έξι κόμματα εκ των οποίων τα δύο, Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος και ΜέΡΑ 25, είναι νεοεισερχόμενα, ενώ παράλληλα είναι και νέοι σχηματισμοί. Στους τριακόσιους της Βουλής 62 είναι γυναίκες και 238 άντρες. Το ποσοστό των γυναικών που εκλέχθηκαν, παρά την αύξηση της ποσόστωσης στο 40% των ψηφοδελτίων που κατάρτισαν τα κόμματα, είναι ελαφρά αυξημένο στο 20,6%, σε σχέση με την προηγούμενη Βουλή, όπου το ποσοστό των γυναικών ήταν 18,3%, δηλαδή επτά γυναίκες λιγότερες.» (Η σημερινή φωτο της σελίδας από το tovima.gr)

 

Η εκλογή του Μητσοτάκη επίσης ήταν απρόσμενη και επιτεύχθηκε με τις ψήφους ανθρώπων που πίστευαν ότι χρειαζόταν ένας κεντρώος, ένας φιλελεύθερος εκσυγχρονιστής για να μπορεί η Ν.Δ. να ελπίζει σε επιστροφή στην εξουσία», γράφει ο Νίκος Κωνσταντάρας στην «Καθημερινή». «Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τη χάρη του Μητσοτάκη να του επιτίθεται συνεχώς, ώστε η νίκη της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές να πιστωθεί εξ ολοκλήρου στον αρχηγό της, δίνοντάς του κεκτημένη ταχύτητα και νέο κύρος στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές. Έτσι, έχουμε μια σπάνια ευνοϊκή διάταξη: Εκσυγχρονιστής ηγέτης, με αναμφισβήτητη αξιοπιστία στο κόμμα του. Κόμμα με βάθος, μηχανισμούς και παραδοσιακά ερείσματα στην κοινωνία. Νωπή εντολή με αυτοδυναμία.» Και ποιος Έλληνας -πλην μιας χούφτας από τυφλή φανατίκλα- δεν θα το ευχόταν αυτό, κύριε Κωνσταντάρα; Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες μικροπολιτικές ακροβασίες και οι πλάτες των πολιτών της δεν σηκώνουν άλλα μάταια βάρη.

 

Οι 28 υπουργοί εξωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε. ενέκριναν, χωρίς αλλαγές, το κείμενο των συμπερασμάτων που συνέταξαν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι αναφορικά με τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ. Εδώ που τα λέμε, η κυρία Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς… Τα τρία βασικά μέτρα που αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών κατά της Τουρκίας, αν υλοποιήσει τις απειλές της για γεωτρήσεις, ήταν αρχικά το «πάγωμα» της προενταξιακής βοήθειας ύψους 145,8 εκατ. ευρώ από την Ε.Ε. στην Τουρκία το 2019, δεύτερον, το πάγωμα της υπογραφής νέας συμφωνίας στο τομέα των αεροπορικών μεταφορών, αλλά και την αναβολή του διαλόγου σε υψηλό πολιτικό επίπεδο σε τομείς όπως η οικονομία, η ενέργεια, οι μεταφορές και η γεωργία και, τρίτον, την αναστολή της χορήγησης δανείων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για έργα τα οποία υλοποιούνται υπό την εγγύηση του τουρκικού κράτους. Εκείνο που είναι το κρίσιμο πάντως, εάν και εφόσον η Τουρκία «ξεμυτίσει» για να υλοποιήσει και την παραμικρότερη απειλή της, είναι τα μέτρα αυτά να υλοποιηθούν πάραυτα και στο ακέραιο.

 

Η νεαρή αρχισμηνίας – ιπτάμενη Μαρίνα Κωνσταντίνου, κόρη γιατρών από την Πάτρα και ήδη ορφανή πατρός, είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνεται Αρχηγός της Σχολής Ικάρων, από φέτος που ως τεταρτοετής πλέον της παραδόθηκε η σημαία της Σχολής. Ένα ακόμη ανδροκρατούμενο κάστρο έπεσε λοιπόν, μια αρχηγός θα σκίζει σε λίγο πιλοτάροντας το μαχητικό της αεροπλάνο τους αιθέρες και -όπως είναι το έθιμο σε όλες τις παραγωγικές σχολές αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων- οι μαθητές Ίκαροι από φέτος δεν θα αποκαλούν τον αρχηγό τους «θεό», αλλά …θεά πλέον.

 

Η διαδικασία επιλογής του νέου επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) θα ξεκινήσει σύντομα, καθώς η Κριστίν Λαγκάρντ αποχωρεί από τον οργανισμό εντός λίγων μηνών. Οι υπουργοί της ΕΕ έχουν καταστήσει σαφές ότι θέλουν να δουν κάποιον από τη Γηραιά Ήπειρο να αναλαμβάνει τη θέση αυτή -που έχει πενταετή θητεία- και να συνεχιστεί η παράδοση του να είναι ένας Ευρωπαίος επικεφαλής του ΔΝΤ. Από τότε που συστήθηκε το Ταμείο, το 1945, ο γενικός διευθυντής προερχόταν από την Ευρώπη. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNBC, ανάμεσα στα ονόματα των υποψηφίων για την ηγεσία του ΔΝΤ είναι και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. (Ως …πετυχημένος, να υποθέσω; ‘Η βολικός και υπάκουος απέναντι στα «γεράκια» της παγκόσμιας οικονομίας; Ό,τι θέλετε, διαλέγετε.)

 

Μετά την προσσελήνωση του «Απόλλων 11» από τον Νιλ Αρμστρονγκ και τον Μπαζ Ολντριν, η ιδέα του Διαστήματος άρχισε να γίνεται οικεία στον κόσμο, αν και παρέμεινε απόμακρη. Μια 50ετία μετά, όμως, ο διαστημικός τουρισμός αρχίζει σιγά – σιγά να αποκτά σάρκα και οστά. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους εκκεντρικούς πλουσίους του πλανήτη. Δηλαδή, εκείνους που διαθέτουν και προτίθενται να πληρώσουν από 200.000 μέχρι 250.000 δολάρια για μια σύντομη περιφορά γύρω από τη Γη, διάρκειας 90 λεπτών, η οποία θα τους χαρίσει μοναδικές εικόνες του πλανήτη και την αίσθηση της μηδενικής βαρύτητας.

 

Ποιες είναι, όμως, οι εξελίξεις που φέρνουν τους κοινούς θνητούς πιο κοντά στον διαστημικό τουρισμό; Πρώτον, η NASA δίνει το πράσινο φως σε ιδιωτικές εταιρείες να αξιοποιήσουν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για τουριστικούς και επιχειρηματικούς σκοπούς. Δεύτερον, τα σχέδια καινοτόμων δισεκατομμυριούχων όπως ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο Ελον Μασκ και ο Τζεφ Μπέζος για την «κατάκτηση του Διαστήματος» φαίνεται να ωριμάζουν, αν και δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη.

 

Η NASA ανακοίνωσε πως θα επιτρέψει και σε πολίτες να ταξιδέψουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο οποίος απέχει 400,2 με 409,5 χιλιόμετρα από τη Γη. Πρώτη φορά εγκαταστάθηκαν εκεί αστροναύτες το 2000 και εξακολουθεί να εξελίσσεται έως σήμερα. Όπως αναφέρει ο Κένεθ Τσανγκ των New York Times, η NASA δεν μετατρέπεται σε πρακτορείο ταξιδιών στο Διάστημα. Όμως, ιδιωτικές εταιρείες θα μπορούν να πληρώνουν 35.000 δολάρια ανά επιβάτη για μία διανυκτέρευση στον σταθμό ώστε να έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις και στις υποδομές του σταθμού – συμπεριλαμβανομένων του οξυγόνου, του νερού, του Διαδικτύου και των τουαλετών. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική εξωστρέφειας της NASA, επιτρέποντας σε ιδιωτικές εταιρείες να αξιοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του σταθμού για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων.

 

«Εδώ και καιρό με την υπαγωγή της ΕΡΤ απευθείας στον Πρωθυπουργό και μια σειρά από άλλες κινήσεις, επιχειρείται μια κατάφορη προσπάθεια χειραγώγησης του εθνικού τηλεοπτικού φορέα, καθώς και της ενημέρωσης της κοινής γνώμης», λένε οι ΕΡΤητζήδες, ανάμεσα στα άλλα, σε μακροσκελή ανακοίνωσή τους. Και μας καλούν να προσυπογράψουμε την καταγγελία τους… Γελάστε (και βρίστε, αν θέλετε) υπεύθυνα. Ειδικά με εκείνο το «προσπάθεια χειραγώγησης του εθνικού τηλεοπτικού φορέα», που όμως χρυσοπληρώνουμε όλοι, από χρόνια μέχρι σήμερα, για να κάνουν οι εγκάθετοι την κυβερνητική τους προπαγάνδα.

 

Μακάρι, ο διοικητικά ….καθυστερημένος ΓΣΑ να πάρει (τώρα που έχει Διοίκηση) μπρος και να καλύψει το χαμένο έδαφος της φετινής προετοιμασίας για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

 

Θεωρώ ότι είναι υπέροχο όταν κάποιος κρυφά προσεύχεται για σένα. Και δεν ξέρω άλλη πιο βαθιά και καθαρή αγάπη.

 

Το γέλιο θα είναι πάντοτε το καλύτερο φάρμακο, η σιωπή η καλύτερη εκδίκηση και η αγάπη το μόνο πράγμα που έχει σημασία στη ζωή…

 

Πυραμίδα ο άνθρωπος… Στη βάση του το κτήνος. Στην κορυφή ο Θεός. Χρέος μας η ανηφόρα…

 

Όσοι – όσες έχετε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σας, πάρτε και μια δεύτερη γνώμη…


Σχετικά Άρθρα

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού με Δελτίο Τύπου του ενημερώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την τοποθέτηση…
Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…