• 16 Ιουλίου, 2019

Φθιώτιδα: Σεμινάριο για τον τρωικό πόλεμο στα μηκυναϊκά τείχη της Όθρυος

Φθιώτιδα: Σεμινάριο για τον τρωικό πόλεμο στα μηκυναϊκά τείχη της Όθρυος

Με τίτλο «Νέες ανακαλύψεις φανερώνουν την αλήθεια για τον Τρωικό πόλεμο» πραγματοποιείται την 20ή Ιουλίου 2019 [έναρξη ώρα 17:00] στο χωριό Λιμογάρδι [Ναρθάκιον] πλησίον της Λαμίας, πάνω στην Όθρυ, όπου και τα μυκηναϊκά τείχη από την εποχή του μακρινού προγόνου μας Αχιλλέα, του πρωταγωνιστή της Ιλιάδας του Ομήρου, σχετικό σεμινάριο.

Συνδιοργανωτές είναι το Achilles Foundation, USA και το Συμβούλιο για τον Αχιλλέα, Ελλάς.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, περιλαμβάνονται:

Μία αξιολογότατη έρευνα με τίτλο «φωνές από το παρελθόν» του Καθηγητή James [Dimitri} Brianas, Προέδρου του Ιδρύματος Αχιλλέα στις ΗΠΑ, που επικεντρώνεται σε «αλληλογραφία» μεταξύ των Χετταίων Βασιλιάδων και των αντίστοιχων Μηκυναίων το διάστημα 1430 π.Χ. έως 1210 π.Χ. Μηνύματα λαξευμένα πάνω σε πλακίδια από πηλό. Μηνύματα που συνιστούν «ιστορικό προηγούμενο» για τον τρωικό πόλεμο. Πλακίδια των οποίων η αποκρυπτογράφηση ξεκίνησε το 1906. Η συνεργασία στις ΗΠΑ και με άλλους επιστήμονες και κυρίως με τον καθηγητή Dr. Richard Beal του Ινστιτούτου Ανατολής του Πανεπιστημίου του Σικάγο, υπήρξε καταλυτική.

Ακολουθεί το θέμα: «Αστρονομική χρονολόγηση του τέλους του τρωικού πολέμου: Ηλιακές εκλείψεις –αποκαλύψεις στην ΙΛΙΑΔΑ και την ΟΔΥΣΣΕΙΑ». Πρόσφατες ανακοινώσεις ομάδας Ελλήνων Επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Εν συνεχεία από τον Αρχαιολόγο και Πρόεδρο του Συμβουλίου για τον Αχιλλέα  Σπύρο Μπαϊκούση παρουσιάζεται το θέμα: «Γενέτειρα της Ελλάδος: Επανεξέταση της τοποθεσίας στην Ελλάδα απ’ όπου προέρχεται ο Αχιλλέας και το όνομα Ελλάς». Μία εργασία του συντοπίτη έμπειρου αρχαιολόγου και εκπαιδευτικού από κοινού με τον Καθηγητή Μπριάνα που δημοσιεύθηκε το 2018 στο έγκυρο περιοδικό της ισχυρής Ελληνο-Αμερικανικής Ομογένειας AHEPAN.

Ακολουθεί, τέλος συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με συντονιστή τον νέο δραστήριο επιστήμονα Δρα Βασίλη Σπανό, με εισήγηση του πάνω στις κοινωνικές, πολιτιστικές και οικονομικές επιπτώσεις για την περιοχή της Φθείας από τις προωθούμενες μελέτες και έρευνες.