• 5 Ιουλίου, 2019

Γιάννης Σακκόπουλος : Η καθαρή, δυνατή φωνή του ΚΙΝΑΛ

Γιάννης Σακκόπουλος : Η καθαρή, δυνατή φωνή του ΚΙΝΑΛ

Γράφει ο Γιάννης Σακκόπουλος

Υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με το ΚΙΝ.ΑΛ.

Ένα 24ωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες και η χώρα εκβιάζεται από τον Κ. Μητσοτάκη για νέα προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας  ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την απέλπιδα προσπάθεια καπήλευσης των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ. Προσωπικά απευθύνω προσκλητήριο στους πολίτες για τη διαμόρφωση ενός μεγάλου προοδευτικού ρεύματος που θα ανατρέψει την συντήρηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθύνω ένα μεγάλο προσκλητήριο προς όλους πολίτες που πληγώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τα ψέματα του πολιτικού συστήματος, απομακρύνθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, πίστεψαν σε μια άλλη επιλογή, που ακουγόταν πιο ευχάριστη αλλά ψεύτικη και τώρα μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν. Είναι η ώρα μαζί να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο προοδευτικό ρεύμα που θα ανατρέψει την συντήρηση. Θα αφυπνίσει τις μεγάλες παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και θα ενώσει τους Έλληνες μπροστά στον κοινό στόχο της ισχυρής Ελλάδας.

Όποιος  ψηφίζει Κίνημα Αλλαγής ψηφίζει για την ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο αλλά και την πολιτική σταθερότητα, στη χώρα. Ψηφίζει το σχέδιο Ελλάδα για την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων, προστασία και στήριξη των μη προνομιούχων, αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, με προστασία της πρώτης κατοικίας, μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20%, μείωση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες, πλήρης απαλλαγή για 3 χρόνια από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές για τους νέους που ξεκινούν επαγγελματική δραστηριότητα, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Εμείς είμαστε αυτοί που θα αποτελέσουμε το μοναδικό αντίβαρο και σε μια ανεύθυνη αριστερά αλλά και σε μια συντηρητική υπέρ των ελίτ δεξιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εμμονή με την ιδιωτική οικονομία και δεν βλέπει την ανάγκη αύξησης των επενδύσεων. Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι αρκεί να ελαφρύνεις τους φόρους για να καλυφθεί το επενδυτικό κενό, το ξανάκανε το 2004-09 με καταστροφικές συνέπειες.

Την επόμενη ημέρα θα διαπραγματευτούμε πολιτικές για μικρά πρωτογενή πλεονάσματα, ενίσχυση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, ενίσχυση στους εξωστρεφείς τομείς της οικονομίας, επιδότηση των νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ανοιχτές αγορές χωρίς ξεπερασμένους προστατευτισμούς αλλά με σαφείς κανόνες που να ισχύουν για όλους.

Οι πολίτες θέλουν λύσεις στα προβλήματά τους και τις θέλουν τώρα. Τους ενδιαφέρουν οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν μετά την Κυριακή και όχι οι καρέκλες και οι εμμονές για αυτοδυναμία της ΝΔ ή η  επιβίωση της ηγετική ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εθνικές εκλογές θα έχουν ένα διακύβευμα και αυτό θα είναι το ποιος θα δώσει λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις του αύριο, δημιουργώντας ασφαλές περιβάλλον επενδύσεων, κοινωνικό κράτος για όσους το έχουν ανάγκη, προστασία του πολίτη σε κάθε γωνία της πατρίδας μας.

Το ΠΑΣΟΚ υπήρξε η μόνη υπεύθυνη δύναμη τα χρόνια της κρίσης. Ήμασταν οι μόνοι που βάλαμε το καλό της χώρας πάνω από το κομματικό συμφέρον.

Ζητώ από τους πολίτες να στηρίξουν την πρόταση του ΚΙΝΑΛ και να αποτελέσω επιλογή τους.

Επιλογή

Είμαι ένας άνθρωπος με μετριοπάθεια, ανήκω στο προοδευτικό κέντρο, έχω καθαρή φωνή και την πολυτέλεια της τόλμης να υποστηρίζω όσα πιστεύω γιατί δεν έχω σκιές, γιατί ήμουν πάντα εδώ. Σαν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ γνωρίζω πως πρέπει κανείς να σκάβει πάντα το έδαφος για αναγκαίες συγκλίσεις, να εμπεδώνει κουλτούρα διαλόγου και συναινέσεων. Έχω ισχυρή συναίσθηση ότι η υπόθεση της έδρας στον Νομό Μαγνησίας για το ΚΙΝΑΛ αφορά ένα φάσμα πολύ ευρύτερο από τη στενή κομματική βάση. Μαζί θα κερδίσουμε την χαμένη αξιοπρέπεια του αγροτικού κόσμου, τους κόσμου της παραγωγής, τη μάχη των υποδομών, τη μάχη για την αλληλεγγύη.

 


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…