• 2 Ιουλίου, 2019

Η κεντρική ομιλία του Κωνσταντίνου Μαραβέγια στον Αλμυρό

Η κεντρική ομιλία του Κωνσταντίνου Μαραβέγια στον Αλμυρό

Το βράδυ της Δευτέρας 1 Ιουλίου 2019, πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια, στην Κεντρική Πλατεία Αλμυρού.

Ο κ. Μαραβέγιας κατά την έναρξη της ομιλίας του ευχαρίστησε το κοινό, ενώ τόνισε πως δεν ήταν τυχαία η επιλογή του Αλμυρού, ώστε να πραγματοποιηθεί η πρώτη από τρεις μεγάλες ομιλίες του. Ακολούθως παρουσίασε κάποιους από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Παραθέτουμε την ομιλία του:

“Ο Δήμος Αλμυρού αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές περιοχές του Νομού Μαγνησίας με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες και επομένως προοπτικές ανάπτυξης.

Ένας κρίσιμος τομέας είναι αυτός της πρωτογενούς παραγωγής.
Η Νέα Δημοκρατία έχει εντάξει στο πρόγραμμά της συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.

Όπως έχει ήδη εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υπάρξει μείωση των φόρων για όλους τους φορολογούμενους, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών.

Όμως, πέρα από αυτό, στόχος της Ν.Δ. είναι να προχωρήσει σε μια ριζική τομή στον πρωτογενή τομέα, αντικαθιστώντας το μοντέλο επιδοτούμενης αγροτικής παραγωγής από ένα μοντέλο όπου η επιδότηση δεν θα αποτελεί μόνο συμπληρωματικό εισόδημα.

Θα αποτελεί «εργαλείο» για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των παραγόμενων προϊόντων.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί η αύξηση του αγροτικού εισοδήματος και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης για τις τοπικές κοινωνίες.

Ο κεντρικός στόχος της Ν.Δ. είναι μια οικονομία με ισχυρή ανάπτυξη που θα δημιουργεί ευκαιρίες για όλους τους Έλληνες και καλές θέσεις εργασίας με υψηλές αποδοχές.

Έχει δεσμευτεί από το πρόγραμμά της να δημιουργεί 43.000 νέες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο από τις δημόσιες επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν και τις υποδομές της χώρας.

Στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση τροφίμων θα γίνουν επενδύσεις 15-20 δις. ευρώ.

Θα καθιερωθούν ειδικά κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά ταυτόχρονα θα μειωθούν οι φόροι για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έτσι ώστε να μπορούν και αυτές να προχωρήσουν σε προσλήψεις και επενδύσεις.

 

Ο στόχος για τον ιδιωτικό τομέα είναι να δημιουργούνται κάθε χρόνο τουλάχιστον 120.000 νέες και καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας για κάθε εργαζόμενο που αναζητά μια καλύτερη δουλειά.

Ο κατώτατος μισθός με τη ρήτρα ανάπτυξης που προβλέπει η Ν.Δ., θα φτάσει σε μια τριετία τα 730 ευρώ.

 

Μια οικονομία που αναπτύσσεται είναι μια οικονομία που εξασφαλίζει περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα για όλους, με δικαιότερη φορολογία.

Η Ν.Δ. θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας για όλους τους ιδιοκτήτες.

Θα διατηρήσει το αφορολόγητο και θα μειώσει τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα (μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες) από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.

Επίσης, θα καταργήσει σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, ενώ θα μειώσει και τον ΦΠΑ, με καθιέρωση τελικά δύο βασικών συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα.

 

Για την ασφάλεια των πολιτών θα επαναφέρει το ταχύτερο την ομάδα ΔΕΛΤΑ και θα ενισχύσει την ομάδα ΔΙΑΣ, με πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να νιώθουν σιγουριά και ασφάλεια στα σπίτια τους, στη δουλειά τους, στις καθημερινές μετακινήσεις και δραστηριότητές τους.

Θα ενισχύσει τις περιπολίες στις γειτονιές, με ένστολη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Επίσης, θα καταργήσει άμεσα το νόμο Παρασκευόπουλου, ώστε να σταματήσει η μαζική απελευθέρωση καταδικασμένων για βαρύτατα ποινικά αδικήματα.

 

Στον τομέα της υγείας, στόχος της Ν.Δ. είναι να μειώσει δραστικά την ταλαιπωρία των ασθενών, λαμβάνοντας ειδική μέριμνα για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες.

Θα καθιερωθεί ένα νέο, οργανωμένο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους τους πολίτες, που θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Θα επεκταθεί η διάρκεια των επαναλαμβανόμενων συνταγών για χρονίως πάσχοντες, όπως επίσης θα καθιερωθεί ραντεβού εντός 24ώρου με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για ευαίσθητες ομάδες, όπως είναι οι συμπολίτες άνω των 65 ετών, άτομα με αναπηρία κ.λ.π.

Τα νοσοκομεία θα ενισχυθούν με 1500 ειδικευόμενους νοσηλευτές ετησίως, καθιερώνοντας την απόκτηση ειδικότητας αμέσως μετά το πτυχίο και παράλληλα θα γίνει πρόσληψη 2.000 νοσηλευτών σε νοσοκομεία των μεγάλων πόλεων, με στόχο την κάλυψη σε βάθος τετραετίας όλων των οργανικών θέσεων.

Για πρώτη φορά η Ν.Δ. θα καθιερώσει πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους τους Έλληνες, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου.

 

Στον τομέα της παιδείας, η Νέα Δημοκρατία θα ενισχύσει με κάθε τρόπο τα δημόσια σχολεία, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες και ουσιαστικά εφόδια για τη ζωή τους.

Θα δημιουργήσει σε κάθε περιφερειακή ενότητα ένα δημόσιο Πρότυπο Σχολείο, όπου όλοι οι μαθητές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση, μέσω εξετάσεων.

Παράλληλα θα δημιουργήσει Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια σε αντιπροσωπευτικές περιοχές της χώρας, που θα συνεργάζονται με την τοπική οικονομία, έτσι ώστε η επαγγελματική εκπαίδευση να γίνεται ουσιαστική διέξοδος απασχόλησης για τους νέους.

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα δώσει πραγματική αυτονομία στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, τα οποία θα αξιολογούνται για να γίνουν ανταγωνιστικά, σύγχρονα, εξωστρεφή και να συνδεθούν με την αγορά εργασίας.

Όπως έχει δεσμευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα καταργηθεί πλήρως το πανεπιστημιακό άσυλο για να πάψουν τα ιδρύματα να είναι άσυλα παρανομίας.

Τα πανεπιστήμια θα συνδεθούν με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα. Τα πτυχία θα αποκτήσουν επιτέλους αντίκρισμα.

 

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι είναι χρέος της να στηρίξει όσους θέλουν να κάνουν οικογένεια, να υποστηρίξει τους νέους γονείς, να προσφέρει στα παιδιά μας ποιοτική παιδεία και φροντίδα στα πρώτα τους βήματα.

Θα καθιερώσει επίδομα €2.000 για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα και παράλληλα θα αυξήσει το όριο του αφορολόγητου κατά €1.000 για κάθε παιδί.

Επίσης, θα επαναφέρει τα επιδόματα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018 και δεσμεύεται πως κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού.

Οι εργαζόμενες μητέρες θα επιλέγουν οι ίδιες το χρόνο κατά τον οποίο θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας.

 

Στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης προβλέπονται στοχευμένες πολιτικές έμπρακτης βοήθειας σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η Ν.Δ. θα καθιερώσει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για 800.000 συμπολίτες μας με ετήσια δαπάνη 1 δις, αντί των 760 εκατομμυρίων σήμερα.

Ακόμη, θα αυξήσει τον προϋπολογισμό για τα επιδόματα ανεργίας κατά 200 εκατ. και θα καθιερώσει ελαστικότερα κριτήρια απονομής τους, ώστε να διπλασιαστεί ο αριθμός των δικαιούχων.

Επιπλέον, θα προωθήσει πολιτικές που θα δώσουν στα άτομα με αναπηρία τη δυνατότητα να μετακινούνται, να εργάζονται, να σπουδάζουν και να συμμετέχουν ισότιμα σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής.

 

Η Ελλάδα η μόνη χώρα  η οποία δεν εφαρμόζει νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς και σε δημόσιους χώρους.

Για τη Νέα Δημοκρατία είναι δέσμευση και αδιαπραγμάτευτη πολιτική προτεραιότητα η αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να γίνει πράξη.”

Ακόμη, μετά το πέρας της ομιλίας του ανέφερε: “Αυτοί είναι οι μισοί περίπου από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους έχει αποφασίσει η Νέα Δημοκρατία να στηρίξει την πολιτική της. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς, ενδεχομένως βλέπετε όλα αυτά με αρκετή καχυποψία, γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί από υποσχέσεις…  Είμαι κάθε τι άλλο παρά επαγγελματίας πολιτικός. Να είστε όμως σίγουροι ότι αν ο κόσμος της Μαγνησίας αποφασίσει την ερχόμενη Κυριακή να δώσει ένα κομμάτι δύναμης και στα δικά μου χέρια, εγώ θα βάλω κάθετι από αυτή τη δύναμη που θα έχω προκειμένου αυτές οι μικρές υποσχέσεις να πραγματοποιηθούν.  Αυτή είναι η δική μου υπόσχεση και σας λέω ότι έχω τη διάθεση να παλέψω, ώστε να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα…”

 


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…