• 20 Ιουνίου, 2019

Η ομιλία του Φώτη Χατζηδημητρίου στην κεντρική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής στον Αλμυρό

Η ομιλία του Φώτη Χατζηδημητρίου στην κεντρική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής στον Αλμυρό

Δημοσιεύουμε απόσπασμα της ομιλίας του Αλμυριώτη υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας με το Κίνημα Αλλαγής, Φώτη Χατζηδημητρίου, κατά την κεντρική εκδήλωση του κόμματος στον Αλμυρό, χθες Τετάρτη 19 Ιουνίου.

“…Έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε μια από τις πιο δυνατές ομάδες υποψήφιων βουλευτών.

Οι υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας του Κινήματος Αλλαγής είναι σήμερα εδώ, να συστηθούν και να σας ενημερώσουν για το πρόγραμμά μας.

Τους καλωσορίζω, τους εύχομαι καλόν αγώνα και καλή εκλογή.

 Η ανασυγκρότηση και η αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής είναι μονόδρομος. Είναι ο πολιτικός Δημοκρατικός χώρος που σε κρίσιμες στιγμές, συναντά τους πολίτες και μαζί τους αποκαθιστά τις λειτουργίες των θεσμών στη χώρα.

Υπάρχει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό. Οι πολιτικές θέσεις πρέπει να είναι κρυστάλλινες. Οι διαχωριστικές γραμμές από τη σκοπιμότητα, την αναξιοκρατία της πελατειακής σχέσης και των κακώς εννοούμενων συνδικαλιστικών συντεχνιών είναι ξεκάθαρες. Η εσωτερική Δημοκρατία και οι διαδικασίες στη λειτουργία του Κινήματος έχουν τεθεί με νέους κανόνες Διαύγειας και Δημοκρατίας.

Η παρέμβαση στην κοινωνία πρέπει να γίνει με την υπενθύμιση των έργων του ΠΑΣΟΚ. Κατά την πολύχρονη διακυβέρνηση σε επίπεδο θεσμικών παρεμβάσεων αναφέρω ενδεικτικά

το οικογενειακό δίκαιο και η ισότητα των δυο φύλλων του Παπανδρέου, το ΕΣΥ του Γεννηματά, το ΑΣΕΠ του Πεπονή, ο Νόμος Κατσέλη για τα κόκκινα δάνεια, η ΔΙΑΥΓΕΙΑ και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Αν έμπαιναν ταμπέλες στα έργα υποδομών, Ρίο Αντίριο, Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, Ολυμπιακά Ακίνητα, Μετρό της Αθήνας, Αττική οδός, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Σχολεία, Σχολές και Πανεπιστήμια σε ολόκληρη την Επικράτεια, όλα θα έγραφαν «έργα ΠΑΣΟΚ».

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα, το ΠΑΣΟΚ είναι η χώρα. Για την ακρίβεια το ΠΑΣΟΚ έχτισε τη χώρα.

Οι πολίτες απέκτησαν περιουσίες, σπίτια, εξοχικά και αυτοκίνητα, οι αγρότες τρακτέρ και εργαλεία, οι βιοτεχνίες εξοπλισμό και παραγωγή. Αυτά μας κράτησαν στην Ευρώπη, παρά την πτώχευση που ακολούθησε από τη Νέα Δημοκρατία και τη διακυβέρνηση Κώστα Καραμανλή 2004-2009, παρά την αχρείαστη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Τσίπρα-Καμμένου, που παρέλαβε το χρέος στα 325 δις και το παραδίδει στα 375 δις.

Ένα ενδεικτικό στοιχείο είναι ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα το 1980, ήταν 4.650 ευρώ και το 2011, 21.980 ευρώ. Οι αριθμοί φανερώνουν την Ανάπτυξη και  την άνοδο του βιοτικού μας επιπέδου της εποχής.

 Το Κίνημα Αλλαγής, με σταθερά βήματα αναπτύσσεται ταχύτατα.

Θα αποτελέσει τον ισορροπιστή στη νέα Βουλή.

Ζητώ από εσάς, να ψηφίσετε το Κίνημα Αλλαγής, για να ενισχύσουμε αυτό τον ρόλο… Ζητώ από εσάς να ψηφίσετε το Κίνημα Αλλαγής, για μια ισχυρή Μαγνησία.

Γιατί… τι μπορεί να περιμένει η Μαγνησία από την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ της νέας βουλής…

Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας μπορούσαν να δώσουν λύσεις, θα τις έδιναν  ως κυβερνητικοί.

Η Μαγνησία πρέπει να πιέσει.

Η Μαγνησία πρέπει να διεκδικήσει και να προχωρήσει στη νέα εποχή, ως πρωτοπόρος. Είμαστε ευλογημένος τόπος. Στη νέα βουλή, το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά μας με τον καλύτερο τρόπο.

Σας καλώ να διαβάσετε το πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής. Τις 10+1 προτάσεις για το κοινωνικό κράτος. Τα 12+1 βήματα για την αντιμετώπιση των κόκκινων στεγαστικών δανείων.  Τις προτάσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Τα μέτρα για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού. Τις 16 θέσεις μας για την παιδεία, την εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση.

Αφήνω τελευταία, για να σταθώ σ’ αυτά το αγροτικό και την Υγεία. Οι δύο πυλώνες που επέλεξα ως προτεραιότητα για τη Μαγνησία και τον τόπο μου τον Αλμυρό.

Οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι μας να ξέρουν ότι «τον τορβά τον πήρα στον ώμο…». Φεύγω για δουλειά και δεν γυρνάω χωρίς τη σοδειά. Χωρίς τη δικαίωση των αιτημάτων των αγροτών μας. Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει 10 βασικές προτάσεις για τον αγροτικό κόσμο.

–    Επανεξέταση τη φορολόγησης των αγροτών με προοδευτική μείωση του φόρου εισοδήματος και της φορολογίας των ενισχύσεων.

–    Αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα.

–    Μείωση του κόστους παραγωγής με έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και στην καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου

–    Θέσπιση κινήτρων για την προώθηση σύγχρονων, ισχυρών και νοικοκυρεμένων συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών που παρεμβαίνουν αποτελεσματικά στην προμήθεια εφοδίων  και στην εμπορία των προϊόντων.

–    Έργα υποδομής με αξιοποίηση του κάθε ευρώ που μπορεί να διατεθεί από τα κοινοτικά ταμεία για την ενεργειακή αυτοτέλεια των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και το νερό.

–    Αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και του πρωτογενούς τομέα για μία δεύτερη ευκαιρία στους αγρότες και στις επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα και την καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού για τους αγρότες, τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις.

–    Κατάργηση του φόρου στο κρασί που η κυβέρνηση παραπέμπει διαρκώς στο μέλλον, μάλλον λίγο πριν τις εκλογές.

–    Θεσμική προστασία της παραγωγικής γης. Και πολιτικές  με φοροκίνητρα , φοροαπαλλαγές και με τράπεζες γης για αξιοποίηση της από παραγωγούς.

–    Ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις, οι πρακτικές των εναρμονισμένων τιμών και να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών στο χωράφι και των τιμών στο ράφι

–    Επικαιροποίηση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας   του ΕΛΓΑ στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των νέων κινδύνων που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή και την μείωση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων.

Αυτά και πολλά άλλα πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα. Οι νέοι αγρότες χρειάζονται κατεύθυνση, γιατί μέχρι σήμερα επιχειρούν χωρίς ορίζοντα… Πρέπει να δοθεί λύση στη συνεταιριστική περιουσία των χρεοκοπημένων συνεταιρισμών. Αυτή η περιουσία ανήκει στους αγρότες και πρέπει να επιστρέψει σ’ αυτούς. Οι Έλληνες πρέπει να πρωτοστατήσουν στον πρωτογενή τομέα και όχι να καταλήξουν εργάτες μεγάλων funds όπως θα ήθελαν κάποιοι οικονομικοί δολοπλόκοι…

Οι αγρότες πρέπει να διευκολυνθούν, να μείνουν στον τόπο τους. Η ύπαιθρος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τη στήριξή μας.

 Θα ήθελα να αναφερθώ στις 10 δεσμεύσεις του Κινήματος Αλλαγής για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.

–   Κέντρα Υγείας σε όλους τους Καλλικρατικούς Δήμους και πολυδύναμα Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας στα μεγάλα αστικά κέντρα.

–   Τοπικά Δίκτυα ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα με τη συμμετοχή των ΚΥ, των δημοτικών πολυιατρείων και των συμβεβλημένων μονάδων και γιατρών του ιδιωτικού τομέα (κατόπιν πιστοποίησης) .

– Ελεύθερη επιλογή Οικογενειακού γιατρού για όλους τους πολίτες και  γιατρούς ειδικότητας συμβεβλημένους  με τον ΕΟΠΥΥ. Συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με όλους τους ιδιώτες γιατρούς.

–     Έμφαση στην πρόληψη. Με εθνικό σχέδιο προσυμπτωματικού ελέγχου και ανάπτυξη ολοκληρωμένου δικτύου κέντρων πρόληψης. Υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων των παιδιών. Σταθερό ποσοστό των δαπανών του ΕΟΠΥΥ για την οδοντιατρική φροντίδα. Ρήτρα οδοντιατρικής.

–   Ευρεία χρήση της Τηλεϊατρικής, με ολοκλήρωση του Εθνικού Δικτύου και e-health υπηρεσίες.

–    Σύσταση ειδικών κέντρων για την διαχείριση χρόνιων Νοσημάτων (διαβήτης, υπέρταση, χρόνια αποφρακτικές πνευμονοπάθειες κλπ) που θα λειτουργούν 24 ώρες, 365 ημέρες τον χρόνο. Μονάδες που θα μπορούν να συστεγάζονται με Νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας, αλλά θα εκτελούν αποκλειστικά το έργο τους.

–     Μείωση της συμμετοχής των πολιτών στα Φάρμακα (και αντίστοιχη αναπροσαρμογή του σχετικού πλαφόν) με ιδιαίτερα αυξημένο ποσοστό μείωσης για χαμηλόμισθους/χαμηλοσυνταξιούχους.

– Κατάργηση της εισφοράς για υγεία στις επικουρικές Συντάξεις, ώστε να ελαφρύνουμε τους συνταξιούχους που δοκιμάζονται από τις μειώσεις.

–     Νέο σύστημα στην συνεχή Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση των ιατρών υπό τον έλεγχο του ΚΕΣΥ και στην εξειδίκευση τους, με στόχο να μείνουν στην χώρα οι υψηλής ποιότητας νέοι γιατροί που σήμερα φεύγουν στο εξωτερικό.

–     Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία και την ΠΦΥ.

–     Αδιάβλητη διαδικασία επιλογής στελεχών στο ΕΣΥ. Δημόσιες Προκηρύξεις με διαφανή κριτήρια.

–    Αποκέντρωση του Συστήματος.

Αλήθεια… πόσο καιρό περιμέναμε γι’ αυτό τον οδηγό ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας; Πως αξιοποιήθηκαν από τους βουλευτές της κυβέρνησης οι 6.500 χιλιάδες υπογραφές που συγκέντρωσαν οι γονείς του Αλμυρού, για να πληρωθεί η θέση του παιδιάτρου;

 

Έχουμε τη γνώση και τη δύναμη. Το Κίνημα Αλλαγής, έχει ξεκάθαρες θέσεις… Στον Αλμυρό η συνεργασία μου με τη νέα Δημοτική Αρχή, είναι καλή και δεδομένη. Είναι αυτή που θα επισφραγίσει τις προσπάθειές μας για τον Αλμυρό.

Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής, σημαίνει, ισχυρή φωνή του κόσμου της εργασίας, της παραγωγής, της επιστήμης, της νέας γενιάς.

Ζητώ να στηρίξετε το Κίνημα Αλλαγής, να μου δώσετε τη δύναμη να εργαστώ, για την Ελλάδα, για ‘μας, για το μέλλον, τα παιδιά μας, για τον τόπο μας τη Μαγνησία!

Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας και την αγάπη που μου δίνετε κάθε μέρα κατά την εκλογική μου μάχη.

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Στις παρακάρλιες περιοχές και το Βελεστίνο κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Δηλώσεις πολιτικών και πολιτών

Στις παρακάρλιες περιοχές και το Βελεστίνο κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Δηλώσεις πολιτικών και πολιτών

Σήμερα Σάββατο 9 Δεκεμβρίου συνεχίστηκε η περιοδεία κλιμακίων του ΠΑΣΟΚ στη Νοτιοδυτική Μαγνησία. Στον Ρήγα Φεραίο…
Ευχαριστώ με λιτή ανακοίνωση από τον Φώτη Χατζηδημητρίου

Ευχαριστώ με λιτή ανακοίνωση από τον Φώτη Χατζηδημητρίου

Ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με το Κίνημα Αλλαγης Φώτης Χατζηδημητρίου, δημοσίευσε ευχαριστήριο-συγχαρητήριο μήνυμα μετά τα εκλογικά…
Του Φώτη Χατζηδημητρίου: Η απάντηση της Κεντροαριστεράς… μα ποια ήταν η ερώτηση;

Του Φώτη Χατζηδημητρίου: Η απάντηση της Κεντροαριστεράς… μα ποια ήταν η ερώτηση;

«Η απάντηση της Κεντροαριστεράς για την προοπτική της χώρας», διαβάζουμε σε συνθήματα και τίτλους της προεκλογικής…