• 18 Ιουνίου, 2019

Η νέα Γ’ Εθνική και οι ομάδες της Μαγνησίας

Η νέα Γ’ Εθνική και οι ομάδες της Μαγνησίας

Κλείδωσε το ποδοσφαιρικό πλάνο για τη Γ’ Εθνική της ερχόμενης σεζόν. Η επιτροπή πρωταθλήματος συνεδρίασε στα γραφεία της ΕΠΟ και πάρθηκαν οριστικές αποφάσεις αναφορικά με το πλάνο που θα ακολουθηθεί.

Η επιτροπή της Γ’ Εθνικής αποφάσισε τα εξής:

Μέχρι τις 5 Ιουλίου έχουν χρονικό περιθώριο οι 116 ομάδες για να δηλώσουν συμμετοχή. Η δήλωση συμμετοχής είναι υποχρεωτική για όλους.

Σε περίπτωση που μια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή θα αντικατασταθεί με τον 2ο του ομίλου της Ένωσης στην οποία ανήκει, κι αν δεν μπορεί ούτε ο 2ος ακολουθεί ο 3ος κτλ.

Το νέο πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική θα διεξαχθεί με βάση την προκήρυξη, συνεπώς οι όμιλοι θα είναι 8.

Η σέντρα θα γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου.

Όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο και ο αριθμός των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, η επιτροπή του πρωταθλήματος θα προχωρήσει και στον καταρτισμό των ομίλων.

Εισιτήριο ανόδου θα παίρνουν 4 από τις 8 ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η θέση. Θα διεξαχθούν αγώνες μπαράζ μετά από κλήρωση για διπλά ματς.

Κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει στην ενδεκάδα της έναν παίκτη κάτω των 21 ετών.

Για τους υποβιβασμούς το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μετά τις δηλώσεις συμμετοχής.

Θα εφαρμοστεί η κάρτα υγείας του παίκτη που θα πρέπει κάθε ποδοσφαιριστής να έχει μαζί του πριν την σέντρα κάθε αγώνα.

 

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Για τις προσεχείς εβδομάδες (ίσως στον Ιούλιο) μετατίθενται οι εξελίξεις στις περισσότερες ομάδες της Μαγνησίας της Γ’ Εθνικής.

Μετά τον Ολυμπιακό Βόλου που πέρσι ήταν τυπικά πρώτος (ισοβάθμησε με τη Νίκη) στο βαθμολογικό πίνακα του Δ’ Ομίλου και ανέβηκε κατηγορία, φαίνεται πως θα τον ακολουθήσει και η ομόβαθμος «αιώνιος» αντίπαλός του, η Νίκη Βόλου, ως η καλύτερη δεύτερη ομάδα της κατηγορίας, αφού αφήνει μια θέση κενή στη φούτμπολ λιγκ ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, μετά την τιμωρία του λόγω χρεών. Την περασμένη Τρίτη, χωρίς νομική εκπροσώπηση του Ηρακλή ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των έντεκα πρώην ποδοσφαιριστών του συλλόγου, τους οποίους οφείλονται χρήματα, με τους «κυανολεύκους» πλέον να απειλούνται με αφαίρεση 33 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.

Η διοίκηση του Γηραιού πιστοποίησε και επισήμως ότι δεν ασχολείται με τις εταιρικές υποχρεώσεις, οι οποίες απορρέουν από την τωρινή μορφή της και δεν παρέστη στην εκδίκαση της υπόθεσης ενεργοποίησης ποινών από το Διαιτητικό Δικαστήριο για τους 11 πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ολυμπιακός και Νίκη είχαν Γενικές Συνελεύσεις την περασμένη Τετάρτη.

 

-Ο Γυμναστικός Σύλλογος Αλμυρού αντιμετωπίζει διοικητικά προβλήματα, αφού έχουν ήδη μεν δρομολογηθεί αρχαιρεσίες από την Εφορευτική που ορίστηκε, αλλά είναι έκδηλη η απροθυμία υποβολής υποψηφιοτήτων και έντονη η διαμαρτυρία στα άλλα αγωνιστικά τμήματα  του Συλλόγου -πλην ποδοσφαίρου-, που δηλώνουν πως αδικήθηκαν από την ανισοκατανομή ή την έλλειψη επιχορηγήσεων, που διοχετεύτηκαν μόνο στο ποδόσφαιρο.

Ήδη στελέχη των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου, του Στίβου και άλλων τμημάτων εκδηλώνουν την πρόθεση να απομακρυνθούν και να μη μετέχουν στη νέα Διοίκηση.

Προφανώς όμως, χωρίς νέα διοίκηση κανείς ακόμη δεν μπορεί να συζητήσει ούτε για το τμήμα ποδοσφαίρου (προσλήψεις προπονητών και συνεργασίες με ποδοσφαιριστές) και οι πάντες τηρούν στάση αναμονής εν όψει εξελίξεων.

Μετά τη συνεδρίαση της εφορευτικής επιτροπής που συστάθηκε κατά τη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας 10 Ιουνίου, αποφασίστηκε η διενέργεια αρχαιρεσιών, το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν την υποψηφιότητά τους μέχρι και την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στις 21:00 το βράδυ.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ., θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 Ιουνίου, από τις 17:00 έως τις 20:00 το απόγευμα, στο εργατικό κέντρο Αλμυρού.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων:

Κρανάς Χρήστος: 6942 444 605
Μαυρογένης Σάββας: 6978 651 481

 

-Ένα βήμα μπροστά -εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου- είναι ο Θησέας Αγριάς, που ήδη φρόντισε να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον προπονητή Λάκη Μπακάλη, θεωρώντας πετυχημένη την περσινή θητεία του Βελεστινιώτη τεχνικού. Οι Αγριώτες άρχισαν μάλιστα να ανανεώνουν τη συνεργασία τους και με ποδοσφαιριστές από το περσινό τους ρόστερ.

 

-Στο Στεφανοβίκειο τα μέλη του Διαγόρα μετείχαν (με ευρεία συμμετοχή) στη γενική Συνέλευση της περασμένης Κυριακής και συζήτησαν πολλά θέματα που απασχολούν τη νεοφώτιστη ομάδα τους και κυρίως το γηπεδικό πρόβλημα, ενώ εξέλεξαν νέα διοίκηση, με πρόεδρο τον Σάκη Πρασσά.

 

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΣΙ ΣΤΟΝ 4ο ΟΜΙΛΟ

Ολυμπιακός Β. 69

……………………………..

Νίκη Βόλου 69

………………………………

Αστέρας Ιτέας 44

Α.Σ. Μετέωρα 42

Γ.Σ. Αλμυρού 36

Α.Ο. Σελλάνων 36

Θησέας Αγριάς 35

Πιερικός 35

Οικονόμος Τσαριτσάνης 35

………………………………………….

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 30

Απόλλων Μακρυχωρίου 25

Α.Ο. Στυλίς 24

Φωκικός 21

Αναγέννηση Καρδίτσας* -8.

*Η Αναγέννηση Καρδίτσας αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα.

**Πέντε ομάδες υποβιβάστηκαν από τη Γ’ Εθνική στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Αυτές είναι: Αχιλλέας Νεοκαισάρειας, Απόλλων Μακρυχωρίου ΑΟ Στυλίδας, Φωκικός και Αναγέννηση Καρδίτσας.

 

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Την άνοδο τους στην Football League πανηγυρίζουν οι παρακάτω 8 ομάδες της Γ’ Εθνικής:

1ος όμιλος: Καβάλα

2ος όμιλος: Βέροια

3ος όμιλος: Κρόνος Αργυράδων

4ος όμιλος: Ολυμπιακός Βόλου

5ος όμιλος: ΟΦ Ιεράπετρας

6ος όμιλος: Ιάλυσος Ρόδου

7ος όμιλος: Αιγάλεω

8ος όμιλος: Ασπρόπυργος.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…