• 15 Ιουνίου, 2019

Συζήτηση από καρδιάς… στο facebook μεταξύ συνυποψηφίων – Φώτη Χατζηδημητρίου – Γιάννη Αναστασίου

Συζήτηση από καρδιάς… στο facebook μεταξύ συνυποψηφίων – Φώτη Χατζηδημητρίου – Γιάννη Αναστασίου

Παιχνιδίσματα ή προεκλογική προθέρμανση, μπορεί να πει κανείς την ουσιώδη συζήτηση από καρδιάς των συνυποψηφίων στο ΚΙΝΑΛ Γιάννη Αναστασίου και Φώτη Χατζηδημητρίου που αναρτήθηκε στην προσωπική σελίδα του Φώτη στο facebook. Δημοσιεύουμε μέρος της συζήτησης, καθώς θεωρούμε σημαντικές για την επικαιρότητα τις θέσεις του Αλμυριώτη υποψηφίου.

 

Γιατί αποφάσισες να είσαι υποψήφιος βουλευτής;

Εδώ και είκοσι χρόνια ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση. Όπως γνωρίζεις όταν ασχολείσαι με τα κοινά, κάποια στιγμή, λαμβάνεις πρόσκληση-πρόκληση να ασχοληθείς με κάτι «παραπάνω». Είχα την τιμή να έχω δυο προσκλήσεις φέτος. Μια από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Τσιλιμίγκα και μια από το ΚΙΝΑΛ. Επέλεξα το κίνημα αλλαγής.

 

Το κάνεις σε δύσκολη στιγμή του ΚΙΝΑΛ. Μπαίνεις στην τοπ μάχη και ας σου βγει και σε κακό (όπως λέει και το τραγούδι). Είναι κάπως ρομαντικό.

Είμαι ρομαντικός. Όπως μου αρέσουν και οι προκλήσεις …τα …δύσκολα. Η πρόσκληση έγινε τώρα, μακάρι να γινόταν πριν 10-15 χρόνια.

 

Πως-πότε έγινες ΠΑΣΟΚ; Που κατατάσσεις τον εαυτό σου; Κατά τις σπουδές σου στην Ιταλία έγινε;

Η οικογένειά μου… ήταν πάντοτε στο χώρο του Κέντρου. Είμαι ΠΑΣΟΚ από το 1981. Είμαι τυχερός, γιατί πρόλαβα να γνωρίσω και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Μια φορά έτυχε και χορέψαμε μαζί.

Με χαρακτηρίζει η σταθερότητα στις πολιτικές πεποιθήσεις. Ανήκω στη μεσαία τάξη και πιστεύω ότι στη μεσαία τάξη έδωσε ώθηση το ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς ξεχνάμε τι έκανε από το ’81 μέχρι σήμερα και θυμόμαστε μόνο τα αρνητικά.

 

Εκλεγόσουν στην τοπική αυτοδιοίκηση γιατί είσαι γιατρός ή έχεις κάτι παραπάνω; Θεωρούν πολλοί τους ιατρούς «ψηφοσυλλέκτες».

Πριν κάνω καριέρα ως ιατρός, ήμουν ήδη υποψήφιος στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του ιατρείου μου στον Αλμυρό, οι φίλοι ήδη με είχαν εντάξει στο ψηφοδέλτιο του τότε Δημάρχου κ. Κοντογεωργάκη. Με γνώρισαν και με εξέλεξαν ως Φώτη.

 

Πως προέκυψε η αισθητική ιατρική;

Ο κλάδος μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Ένας φίλος πλαστικός χειρουργός, πρότεινε να ασχοληθώ με τη μεσοθεραπεία. Ως μικροβιολόγος, έχουμε καλύτερη πρόσβαση στη λήψη των αιμοπεταλίων, με τα οποία μπορούμε να κάνουμε αναδόμηση και ανάπλαση της επιδερμίδας, με τον καλύτερο τρόπο.

Η αισθητική ιατρική συνέβαλε στο να βλέπουμε τις σημερινές 50άρες περιποιημένες και όμορφες κυρίες, ενώ οι μαμάδες μας, ήταν κάπως… γιαγιάδες σ’ αυτή την ηλικία.

Με μια μικρή παρέμβαση, μπορεί ο ιατρός να δώσει λάμψη και φωτεινότητα στο πρόσωπο.

 

Τι είναι τελικά αυτό που σε κάνει να είσαι υποψήφιος σήμερα;

Κατ’ αρχήν ως ιατρός, έχω ζήσει τη φτωχοποίηση του Έλληνα. …Να έρχεται ο παππούς και να μην μπορεί να πληρώσει 2 ευρώ και 5 ευρώ συμμετοχή… Θα ήθελα να βοηθήσω, να συντελέσω στο τέλος της φτωχοποίησης του λαού μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε; Να διαχειριστούμε, να δούμε από άλλη οπτική τα μνημόνια. Το παιχνίδι μνημονιακός-αντιμνημονιακός, δεν μας βοήθησε. Άλλες χώρες βγήκαν από τα μνημόνια σε 2 ή τρία χρόνια.

 

Μπορούμε να γυρίσουμε την παρτίδα και ποια η προϋπόθεση;

Αφού το ΚΙΝΑΛ έκανε την αυτοκριτική του, κάνει μια νέα προσπάθεια και αυτό αποδεικνύεται και στο ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας. Εκτός από ‘σενα (Γιάννη Αναστασίου) οι υπόλοιποι είναι νέοι υποψήφιοι, όλοι από τον ιδιωτικό τομέα, με επιτυχημένη καριέρα, οικογένεια… κ.τ.λ.

 

Τι σε ενόχλησε στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο αριστερός τομέας πρέπει να μην είναι με το «κεφάλαιο», αλλά με τον πολίτη. Τελικά «φέρθηκαν» πιο σκληρά από το «κεφάλαιο» Περάσανε αναίμακτα αυστηρότατους νόμους, με ένα πολύ σκληρό μνημόνιο.

 

Γιατί αξίζει να ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ; Και γιατί αξίζει να ψηφίσει κανείς τον Φώτη Χατζηδημητρίου;

Αξίζει να ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ μόνο και μόνο για τις ιδέες του. Νομίζω ότι δώσαμε στην ελληνική κοινωνία θετικά δείγματα. Κάνουμε μια νέα Αρχή. Θα μείνω στη συνεισφορά μας. Όσο για ‘μενα με γνωρίζετε τόσα χρόνια. Μ’ αρέσει να βοηθάω τον τόπο μου, τους συνανθρώπους μου, όσο μου επιτρέπουν οι δυνάμεις μου. Έμαθα να αγωνίζομαι τόσα χρόνια και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Όλοι μας και όχι μόνος μου, μπορούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι για την Ελλάδα. Ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου… έχουμε ξεχάσει ότι ζούμε σε ένα παράδεισο.


Σχετικά Άρθρα

Ευχαριστώ με λιτή ανακοίνωση από τον Φώτη Χατζηδημητρίου

Ευχαριστώ με λιτή ανακοίνωση από τον Φώτη Χατζηδημητρίου

Ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με το Κίνημα Αλλαγης Φώτης Χατζηδημητρίου, δημοσίευσε ευχαριστήριο-συγχαρητήριο μήνυμα μετά τα εκλογικά…
Του Φώτη Χατζηδημητρίου: Η απάντηση της Κεντροαριστεράς… μα ποια ήταν η ερώτηση;

Του Φώτη Χατζηδημητρίου: Η απάντηση της Κεντροαριστεράς… μα ποια ήταν η ερώτηση;

«Η απάντηση της Κεντροαριστεράς για την προοπτική της χώρας», διαβάζουμε σε συνθήματα και τίτλους της προεκλογικής…
Φ. Χατζηδημητρίου: Ξεκάθαρο μήνυμα από μια ξεκάθαρη πολιτική φωνή

Φ. Χατζηδημητρίου: Ξεκάθαρο μήνυμα από μια ξεκάθαρη πολιτική φωνή

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου του Φώτη Χατζηδημητρίου, υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας με το Κίνημα Αλλαγής, σχετικά με την…