• 12 Ιουνίου, 2019

«Αγάπη μόνο»… «Να αυτά δεν μπορώ» – Τα ευτράπελα που αντιμετώπισαν οι δικηγόροι κατά τη διεξαγωγή των εκλογών στον Αλμυρό

«Αγάπη μόνο»… «Να αυτά δεν μπορώ» – Τα ευτράπελα που αντιμετώπισαν οι δικηγόροι  κατά τη διεξαγωγή των εκλογών στον Αλμυρό

Με την εκλογική διαδικασία να κυλά σχετικά ομαλά, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή στον Δήμο Αλμυρού.

Όπως είναι φυσικό, τα ευτράπελα και τα περίεργα σκηνικά δεν μπορούσαν να λείψουν και από αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Για πρώτη φορά στα εκλογικά κέντρα «στήθηκαν» 4 κάλπες, με αρκετούς νέους δικηγόρους να επιστρατεύονται για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με δικαστικούς αντιπροσώπους, γραμματείς, και μέλη εφορευτικών επιτροπών με τους οποίους ήρθαμε σε επικοινωνία, κύριο πρόβλημα ήταν η έλλειψη ψηφοδελτίων κυρίως στα τμήματα των Ευρωεκλογών, όμως με παρεμβάσεις των δικαστικών αντιπροσώπων, το ζήτημα επιλύθηκε.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας αρκετοί ήταν οι ηλικιωμένοι που βρέθηκαν στα εκλογικά τμήματα με έτοιμα φακελάκια, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους δικηγόρους. Αναφέρουμε μερικά από τα περιστατικά

Μια ηλικιωμένη βρέθηκε εντός του παραβάν, ενώ η κυρία που τη συνόδευε βρισκόταν στην είσοδο της αίθουσας, δίνοντας οδηγίες σε ποια τσέπη βρισκόταν το σωστό ψηφοδέλτιο.

  • Στη δεξιά «τσέπη»… εδώ βάζουμε το χαρτί που έχεις στη δεξιά την «τσέπα»…

Φυσικά, άμεση ήταν η αντίδραση του δικαστικού αντιπροσώπου.

Σε άλλο εκλογικό κέντρο, ηλικιωμένη, δεν περίμενε καν να τις παραδώσουν τα ψηφοδέλτια και κατευθύνθηκε στην κάλπη ρίχνοντας το έτοιμο που είχε μαζί της, το οποίο λογικά ακυρώθηκε καθώς δεν ήταν σφραγισμένο.

Ακόμη, σε αρκετά τμήματα των Ευρωεκλογών, κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης βρέθηκαν ψηφοδέλτια των δημοτικών και κοινοτικών εκλογών, από συμπολίτες μας που …μπέρδεψαν τσέπες.

Όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, έτσι και φέτος δεν μπορούσαν να λείψουν τα ψηφοδέλτια που χαρακτηρίστηκαν άκυρα. Αρκετοί ήταν οι συμπολίτες μας που προτίμησαν να γράψουν κάποιο στιχάκι ή σχόλιο.

Βρέθηκαν λοιπόν ψηφοδέλτια στα οποία είχαν γράψει: «Να αυτά δεν μπορώ», ή «Αγάπη Μόνο», σε άλλο ζωγράφισαν καρδούλες.

Ενδιαφέρον έχει για τους σεξολόγους, το γεγονός ότι η λίμπιντο των Αλμυριωτών φαίνεται πως ανεβαίνει κατά τις εκλογές… (χα, χα), καθώς σε πάρα πολλά ψηφοδέλτια σκίτσαραν σχέδια ανδρικών μορίων, γυναικείας σιλουέτας και άλλων απρεπών θα λέγαμε σκίτσων.

Εντάσεις παρουσιάστηκαν κυρίως την πρώτη Κυριακή, καθώς υποψήφιοι βρέθηκαν να αλλάζουν ψηφοδέλτια σε τσάντες γιαγιάδων, εντός και εκτός εκκλησίας και στην Ευξεινούπολη έξω από την πόρτα εκλογικών τμημάτων.

Μόλις τα γεγονότα έγιναν αντιληπτά από υποψηφίους άλλων συνδυασμών, προκλήθηκαν μικρο-εντάσεις, ενώ οι πιο ψύχραιμοι έσπευσαν να κατευνάσουν τα πνεύματα, χωρίς να χρειαστεί τελικά η παρέμβαση της αστυνομίας.

Δεκαεφτάχρονος αποκαλύπτει ότι άνοιξε τα δεδομένα του κινητού του, μέσα στο παραβάν, για να επιλέξει ανεπηρέαστος από γονείς και παππούδες, το κόμμα που τον εκφράζει στις ευρω-εκλογές, αδιαφορώντας για τον χρόνο που περίμεναν οι υπόλοιποι ψηφοφόροι.

Για το γραφικό χωριό των Αργιλοχωριτών, εντύπωση έκανε στο πανελλήνιο, ότι ψηφίστηκαν σχεδόν όλα τα κόμματα από τους περίπου 100 ψηφίσαντες.

Χριστίνα Ν. Τοσούδη