Σταυραντώνη – Τσιάντου Μαρία – Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό του Δ. Εσερίδη «Αλμυρός – Ευθύνη και Δημιουργία»

Σταυραντώνη – Τσιάντου Μαρία – Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό του Δ. Εσερίδη «Αλμυρός – Ευθύνη και Δημιουργία»

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Καρδίτσα, μεγάλωσα και κατοικώ μόνιμα στον Αλμυρό. Ασχολήθηκα με τον αθλητισμό, ήμουν αθλήτρια στίβου στον Γ.Σ.Α και πρωταθλήτρια Ελλάδος το 1981. Εργάστηκα ως προπονήτρια στον Γ.Σ.Α.  Επίσης υπήρξα μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Χ.Ο.Α.

Αποφοίτησα από το  Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1985. Απέκτησα Μεταπτυχιακό Τίτλο  στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών  Μονάδων στο Ε.Α.Π. το 2012. Παρακολούθησα  επιπλέον πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια για τη διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων (ετήσιας και εξάμηνης διάρκειας), για την αειφορία, το περιβάλλον και  διάφορα άλλα θέματα.

Υπηρετώ ως Διευθύντρια  στο Γυμνάσιο  Ευξεινούπολης  από το 2007.

Έχω υλοποιήσει πολλά περιβαλλοντικά,  πολιτιστικά προγράμματα και προγράμματα αγωγής υγείας. Επίσης υλοποιούμε στο σχολείο μου Ευρωπαϊκά προγράμματα  από το 2007. Δίνουμε τη δυνατότητα σε πολλούς μαθητές μας να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και  γνωρίσουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Εξελέγην Δημοτική Σύμβουλος το 2014 και διατελώ  Εντεταλμένη Σύμβουλος  του Δημάρχου  Αλμυρού σε θέματα  Παιδείας,  Πολιτισμού και Τουρισμού   και Πρόεδρος   των  Σχολικών  Επιτροπών  Α/θμιας  και  Β/θμιας   Εκπ/σης  του  Δήμου  Αλμυρού  από  το  2014. Είμαι Τακτικό μέλος της Επιτροπής Ποιότητας ζωής.

Είμαι Μέλος του Διοικητικού  Συμβουλίου  της  “Πρότασης Ζωής”.

Είμαι παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Τσιάντο  Κωνσταντίνο  και έχουμε  3 παιδιά, τη Σοφία (Δικηγόρο), την Ιωάννα (Πολιτικό Μηχανικό) και τον Χρήστο (Δασολόγο-Περιβαλλοντολόγο), τα οποία ζουν και εργάζονται στον Αλμυρό.

 

Αγαπητές φίλες,  Αγαπητοί φίλοι,

Στις προηγούμενες  δημοτικές εκλογές με τιμήσατε με την ψήφο σας και εξελέγην Δημοτική Σύμβουλος, στον Καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Εσερίδη Δημήτριο, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου.

Πρώτο μέλημα της ομάδας μας ήταν η παιδεία, ο  πολιτισμός και ο αθλητισμός. Όλοι μαζί συνεργαζόμαστε και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας, Δήμος, διευθυντές, εκπαιδευτικοί και γονείς. Υπάρχει στην ομάδα μας η δυνατότητα και η θέληση για  συνεργασία και δημιουργία. Φροντίσαμε να καλύπτουμε τις ανάγκες των σχολείων  συνεχώς, να λύνουμε τα προβλήματά τους στο μέτρο το δυνατόν και να τακτοποιούμε  τις  μικροφθορές που μπορεί να υπάρχουν. Η κατανομή των χρημάτων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων μέσω της σχολικής επιτροπής γινόταν άμεσα. Δεν υπάρχουν οφειλές των  σχολικών επιτροπών.

Ένα σημαντικό θέμα είναι η πληρωμή των εργαζομένων με σύμβαση μίσθωσης έργου στην καθαριότητα των σχολείων, η οποία  γίνεται άμεσα και κάθε μήνα από την αρχή της σύμβασής τους (κάτι που δεν γίνεται σε όλους τους δήμους της Ελλάδος) χάρη στην ευαισθησία του Δημάρχου να μας επιχορηγήσει έκτακτα  γι αυτόν τον σκοπό διότι τα χρήματα από την πολιτεία έρχονται μετά από έξι μήνες.

Οργανώσαμε διάφορες επιστημονικές  ημερίδες  και συνέδρια για διάφορα θέματα για τους μαθητές και τους γονείς, όπως για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, για τον σχολικό εκφοβισμό και τον  ηλεκτρονικό – bulling, παραβατικότητα και εξαρτησιογόνες ουσίες, κλπ.

Αξίζει να  αναφερθούμε σε  μια  σημαντική δράση που ανέλαβαν οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης. Στις 20/12/2015  σε ειδική εκδήλωση – ημερίδα  που  οργανώθηκε από το Δήμο Αλμυρού,   παρέδωσαν  στον Δήμαρχο  δύο αυτόματους εξωτερικούς  απινιδωτές  για τον Δήμο.

Ο Δήμος Αλμυρού    διοργάνωσε το 2015  Σεμινάρια Αντιμετώπισης της Καρδιακής Ανακοπής και χρήσης αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (BLS/AED)   και  επιμόρφωσε πολλούς συμπολίτες μας, με τη  στήριξη του Στρατιωτικού καρδιολόγου γιατρού  Διευθυντή του καρδιολογικού τμήματος  του 404 ΓΣΝΛ Παρίση Χαράλαμπου. Η δράση αυτή συνεχίζεται ως σήμερα. Επιμορφώνουμε  και πιστοποιούμε συμπολίτες μας  (περισσότερα από 350 άτομα έχουν πιστοποιηθεί) στην βασική υποστήριξη της ζωής, με στόχο να μειώσουμε το ποσοστό θνησιμότητας από καρδιακή ανακοπή, αλλά και μαθητές σχολείων. Το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης είναι το πρώτο σχολείο σε όλη την Ελλάδα στο οποίο πιστοποιήθηκαν 65 μαθητές στην  βασική υποστήριξη της ζωής. Αισθανόμαστε φυσικά υπερήφανοι γι’ αυτή μας τη δράση. Για εμάς αυτή η καινοτόμος δράση είναι σημαντική. Ο Δήμος Αλμυρού ήταν πρωτοπόρος, ήταν από τους πρώτους δήμους στη Θεσσαλία που προμηθεύτηκαν αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές. Σήμερα διαθέτει 4 απινιδωτές. Δύο στον Αλμυρό (Αστυνομικό Τμήμα και Εθνικό στάδιο), ένας στη Σούρπη (Καφέ στάση) και ένας στον Πτελεό (ΚΕΠ). Περιμένουμε άλλους  τέσσερις, είμαστε στη διαδικασία της προμήθειας. Έναν θα δωρίσει η αντιπεριφερειάρχης  κ. Κολυνδρίνη  Δ. στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης και  ο Δήμος Αλμυρού θα προσφέρει έναν στην Ανάβρα, έναν στο Αχίλλειο και έναν στην Αμαλιάπολη. Έτσι θωρακίζεται ο Δήμος Αλμυρού με 8 απινιδωτές. Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα του 2019 να μην γνωρίζει κάποιος την τεχνική αντιμετώπισης της καρδιακής ανακοπής, όταν στις ευρωπαϊκές χώρες η πιστοποίηση της ανωτέρω γνώσης είναι προϋπόθεση να πάρει κάποιος το απολυτήριο Λυκείου ή απαραίτητο για να μπορέσει να πάρει κάποιος δίπλωμα οδήγησης.

Το Τμήμα Πολιτισμού και Παιδείας  αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων μεταξύ των οποίων υπάρχει αλληλοσεβασμός και τους οποίους θεωρώ υπόδειγμα υπαλλήλων. Υπάρχει  πνεύμα συνεργασίας που φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Θα ήταν παράληψη μου να μην αναφέρω και εδώ την Υπηρεσία Καθαριότητας  που συμβάλλει  ουσιαστικά στην υλοποίηση των Πολιτιστικών  μας Εκδηλώσεων.

Εξυγιάνθηκε η λειτουργία του Δημοτικού  Ωδείου, το οποίο λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια καθαρά και μόνο ως Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού με τους  καθηγητές μουσικής να εργάζονται με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου με αντίτιμο. Κάθε χρόνο εντάσσονται και νέες κατηγορίες οργάνων για τα παιδιά.  Λειτουργεί και η παιδική χορωδία στο Ωδείο και Φωνητικά σύνολα. Γίνεται εξαιρετική δουλειά από τους εκπαιδευτικούς.

Η Μικτή Τετράφωνη Χορωδία του Δήμου μας  συμμετέχει σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας κάθε χρόνο, ενώ μας εκπροσωπεί επάξια και προβάλλει το Δήμο μας σε διάφορα Φεστιβάλ σε αρκετές πόλεις της Ελλάδος καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Η Φιλαρμονική μας ορχήστρα επίσης συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις.

Κάθε καλοκαίρι ο Δήμος  οργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις  σε συνεργασία με  το Δ.Ω.Α, τη χορωδία, με μουσικά σχήματα που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας, με το ΚΔΑΠ του Δήμου Αλμυρού και με πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας. Γίνονται διάφορες μουσικές συναυλίες, Χορωδιακά Φεστιβάλ, Διεθνή  Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών, εκθέσεις βιβλίων, γιορτές μουσείων, θεατρικές παραστάσεις, βραδιές παραδοσιακών  χορών.

Είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στην πόλη μας δύο εξέχουσες προσωπικότητες και να τις ανακηρύξουμε σε επίτιμους δημότες της πόλης μας. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στην ημέρα της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης του Αλμυρού στις 17 Αυγούστου και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Με μεγάλο αίσθημα ευθύνης και επειδή πιστεύω στις ανθρώπινες  αξίες, προσπάθησα να φανώ αντάξια  της εμπιστοσύνης που δείξατε στο πρόσωπό  μου και να είστε σίγουροι ότι λειτούργησα με ήθος και αξιοπρέπεια, ανιδιοτελώς και με μόνο γνώμονα το συμφέρον όλων ανεξαιρέτως των συνδημοτών μας  και το καλό του τόπου μας.

Θέλουμε έναν Δήμο Αξιοπρεπή,  Αξιόπιστο  και Δυνατό για όλους. Αυτό που μας διακρίνει και θα μας κάνει να πετύχουμε ξανά, είναι πως είμαστε άνθρωποι που ξέρουμε να δουλεύουμε και θέλουμε να δουλεύουμε.  Είμαστε άνθρωποι που δεν φοβόμαστε τη δουλειά!!.

Ζητώ εκ νέου τη στήριξή σας και την ψήφο εμπιστοσύνη σας, με την παρούσα υποψηφιότητά μου, ως Δημοτική  Σύμβουλος, προκειμένου να συνεχίσω την προάσπιση των δικών σας συμφερόντων και του Δήμου μας, πορευόμενη στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, με τον  Συνδυασμό  “ΑΛΜΥΡΟΣ – ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” στο πλευρό του υποψήφιου  Δήμαρχου, κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  ΕΣΕΡΙΔΗ.

Με εκτίμηση

Σταυραντώνη Μαρία

MSc  Φυσικής Αγωγής

τηλ. 6982853881

email:mstavrantoni@yahoo.gr


Σχετικά Άρθρα

Παρεμβάσεις Δήμου Αλμυρού στις σχολικές μονάδες – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Παιδείας Μαρίας Σταυραντώνη

Παρεμβάσεις Δήμου Αλμυρού στις σχολικές μονάδες – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Παιδείας Μαρίας Σταυραντώνη

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας και o…
Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…