• 24 Μαΐου, 2019

Η κεντρική ομιλία της Ζ. Ράππου – Ποσό των έμμισθων θέσεων σε ταμείο αλληλεγγύης

Η κεντρική ομιλία της Ζ. Ράππου – Ποσό των έμμισθων θέσεων σε ταμείο αλληλεγγύης

Την Πέμπτη το βράδυ στην κεντρική πλατεία Αλμυρού πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία της Ζωής Ράππου, υποψήφιας Δημάρχου Αλμυρού, επικεφαλής του συνδυασμού #ζωή_αλλάζουμε. Η κυρία Ράππου, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του συνδυασμού, ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση εκλογής του συνδυασμού, οι υποψήφιοι σύμβουλοι έχουν αποφασίσει ποσό των έμμισθων θέσεων να κατατίθεται σε ταμείο Αλληλεγγύης, ενώ άσκησε έντονη κριτική στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Ακολουθεί απόσπασμα η ομιλία της, το βίντεο της προεκλογικής εκδήλωσης, όπως και σχετικό φωτο-ρεπορτάζ:

Ευχαριστώ που και σ’ αυτό το κάλεσμα ανταποκριθήκατε δυνατά, δυναμικά.

Πλησιάζουμε στο τέλος της διαδρομής.

Τι απίστευτο ταξίδι!

Από χωριό σε χωριό, από συνοικία σε συνοικία… και σήμερα στην κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού μας, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Πολλά ακούστηκαν, πολλά έγιναν, αλλά στάθηκαν ανίκανα να σταματήσουν το συνδυασμό μας να μεγαλώσει, να εμπνεύσει και σήμερα κατακλύζουμε την πλατεία με την παρουσία όλων μας, αλλά κυρίως με το όραμά μας, με τη δυναμική μας.

Και για τους υποψηφίους μας… πολλά ειπώθηκαν… Πολλά ακούσαμε για τη δυναμική του συνδυασμού μας…

Εκπροσωπείται λοιπόν ο Δημότης στο συνδυασμό μας;

Εκπροσωπούνται οι αγρότες;

Την απάντηση δίνουν οι:

Αλαμανιώτης Γιώργος, Βαλωμένος Γιάννης, Ζυγογιάννης Βασίλης, Καρακώστας Χρήστος, Μιχόπουλος Αχιλλέας, Ντόκος Γιώργος, Πριάκος Γιώργος

Εκπροσωπούνται οι νέοι αγρότες;

Απαντούμε με τους: Καραντζιά Δημήτρη, Κολέτα Δημήτρη, Μποτό Νώντα, Χρόνη Θοδωρή

Δυναμικές γυναίκες από όλους τους χώρους

Οι αγρότισσες και ο αγροτουρισμός εκπροσωπούνται με τις: Κοντογιάννη- Τάχου Χριστίνα Κυριαντζή Ματίνα, Παναγιώτου Ελένη, Τζιόντζιου  Καλλιόπη

Η φοιτήτρια Νοσηλευτικής Γιαννίκαρα Ειρήνη, η Αγιογράφος Δρόλια- Καλλέ Έφη ο εκπαιδευτικός Μάμαλης Χρήστος είναι με το συνδυασμό ζωή_αλλάζουμε.

Εκπροσωπούνται οι γυναίκες σε κάθε επαγγελματικό και επιστημονικό τομέα; Απαντούμε με τις: Κιάκου- Γουγούλα Μαριλένα  Περιβαλλοντολόγο-Χωροτάκτη,  Κατούνια Φωτεινή Διακοσμήτρια Εσωτερικού Χώρου, Μυγιάκη- Μυλωνά Μανωλία  Υπεύθυνη Θεσσαλίας στο τμήμα Αναδιάρθρωσης Δανείων Τραπέζης Πειραιώς, Πάντζιου Περσεφόνη Οικονομολόγο Τ.Ε-Υπεύθυνη υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Νάντζιου Παρασκευή Νοσηλεύτρια Ειδικής Αγωγής

Εκπροσωπούνται στο ζωή_αλλάζουμε οι ελεύθεροι επαγγελματίες;

Απαντούμε με τους: Αντωνίου Παντελή, Αλαμανιώτη Παρασκευή, Έκτωρ Γαβριήλ  Μπάρδα Χρήστο αρχιτέκτονα, Μπουλαμάτση Ντανιέλα, Παπακωνσταντίνου Γεώργιο, Σεξαμπάνη Ιωάννα διατροφολόγο, Τσιοκάρα Νίκο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, Φαδάκη Αποστόλη, Φυτιλή Κωνσταντίνο.

Η εμπειρία τους και η θέληση προσφοράς στα κοινά, είναι προστιθέμενη αξία από τους δημοσίους υπαλλήλους: Αλεξάκη Γιώργο, Κουτσούμπα Κωνσταντίνο, Μακρή Αποστόλη, Σιάνου Σοφία και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους Καστανίδη- Παπαγιάννη Όλγα, Κύρκου- Τσιάντου Δέσποινα, Νικολαΐδη Αργύρη θα μας βοηθήσει στην ανάπτυξη των extremesport…, Μπελεγρίνη- Μπίνα Μαρία, Πασχάλη Κωνσταντίνο

Έμπειροι και αξιόμαχοι είναι μαζί μας οι απόστρατοι Αποστολόπουλος Γιάννης, Καραγιώργος Χαράλαμπος και Μανωλόπουλος Κωνσταντίνος καθώς και ο στρατιωτικός Πιπινής Θεόδωρος

Είμαι περήφανη να σας ανακοινώσω από αυτό το βήμα, ότι με μια φωνή δέχθηκαν όλοι τους την πρότασή μου ώστε ένα ποσοστό των έμμισθων θέσεων να κατατίθεται κάθε μήνα σε λογαριασμό κοινωνικής αλληλεγγύης. Γιατί εμείς δε μοιράζουμε έμμισθες θέσεις. Εμείς δε στοχεύουμε στην εκλογή μας για οικονομική επιβίωση. Εργαζόμαστε με εθελοντική διάθεση και ευθύνη για το Δήμο που μας αξίζει. Αυτός είναι και ο λόγος που όλο τον προεκλογικό αγώνα τον βιώσαμε ως ένα όμορφο ταξίδι, χωρίς άγχος, χωρίς αγωνία.

Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη ομάδα…

Για να βάλουμε σε τροχιά ανάπτυξης τον Αλμυρό…

Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη ομάδα…

Για να διεκδικήσουμε το μέλλον των παιδιών μας, αλλά και την δική μας καλύτερη ποιότητα ζωής…

Αλήθεια, αν έπρεπε να βαθμολογήσουμε, να αξιολογήσουμε την ποιότητα ζωής μας στον Αλμυρό σε ποια κλίμακα θα την τοποθετούσαμε; Ας κάνουμε την εξής ερώτηση  στον εαυτό μας: τι διέξοδο έχει ο δημότης Αλμυρού κάθε ηλικίας από την παιδική μέχρι την Τρίτη ηλικία στον ελεύθερο χρόνο του; πως μπορεί να τον αξιοποιήσει δημιουργικά, με ποιο τρόπο μπορεί να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί μέσα στην πόλη του χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθεί. Τι υποδομές υπάρχουν; έχουν αξιοποιηθεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου μας; Η απάντηση  είναι απογοητευτική.

Και σ’ αυτό το σημείο τοποθετείται η λέξη όραμα.

Με συνέργεια, εθελοντισμό, αγάπη για τον Δήμο μας, και κυρίως πρόγραμμα ζητούμε την ψήφο σας για να αλλάξουμε αυτόν τον τόπο… να κάνουμε τον Αλμυρό μας, την πόλη που αξίζει σ’ εμάς αλλά και την πόλη που θα καλέσουμε τους νέους μας να μείνουν, να επενδύσουν, να υλοποιήσουν τα όνειρά τους.

Οραματιζόμαστε , λοιπόν, έναν Δήμο που θα αναπτύσσεται βάσει στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης.

Οραματιζόμαστε έναν Δήμο, πλούσιο σε σύγχρονες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Γι’ αυτόν τον Δήμο θα εργαστούμε οι υποψήφιοι που πλαισιώνουμε το συνδυασμό μας.

Δεν μηδενίζουμε κανέναν, καμία προηγούμενη δημοτική αρχή…

Όμως δεν μας αρκούν όσα έγιναν! Γι’ αυτό είμαστε στις επάλξεις… Γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ.

Δεν επαρκούν οι ρυθμοί που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια για μια καλύτερη ζωή…

Δεν είναι οι υποδομές του πολιτισμού και του αθλητισμού αρκετές για να καλύψουν τους νέους μας, τις ανάγκες των δημοτών.

Οι βασικές υποδομές για τις κοινωνικές παροχές λιγοστεύουν και δεν καλύπτουν τις μεγάλες ανάγκες του Αλμυρού της κρίσης.

Η αντίσταση στην απογύμνωση των υπηρεσιών σταματούσε κάθε φορά σε κάποιο ψήφισμα ή σε κάποια επιστολή διαμαρτυρίας.

Θα κριθούμε, όπως κριθήκατε… και για μας στο ζωή_αλλάζουμε κριθήκατε ανεπαρκείς…

Είμαι ένας άνθρωπος με ανοιχτό μυαλό, πολλή διάθεση να αλλάξω την πόλη, δεν παραιτούμαι εύκολα, δεν συμβιβάζομαι με τα λιγότερα, δεν παραδέχομαι ότι τίποτε δεν αλλάζει. Θέλω να κυκλοφορώ με το κεφάλι ψηλά ως άνθρωπος που αγωνίζεται, που πασχίζει για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο τουρισμός μας στέκεται αναξιοποίητος… μόνο υποσχέσεις και κανένα αποτέλεσμα.

Το αισθητικό δάσος αργοπεθαίνει. Η πλατεία και το κτίριο στα Ζερέλια, ήδη καταρρέουν και ετοιμάζεστε να υλοποιήσετε νέα ΕΣΠΑ (όπως το openmall και την ανάπλαση των εισόδων της πόλεως) με απαρχαιωμένο στρατηγικό πολεοδομικό σχεδιασμό της πόλης και copypaste (αντιγραμμένο;)σχέδιο τοπικής ανάπτυξης. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα έντονο και οι κόμβοι στις εισόδους της πόλης ανύπαρκτοι.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Ένα κοινωνικό αγαθό που  το πληρώνουμε πολύ ακριβά και δεν μπορούμε να το πιούμε… Το περιλάλητο φράγμα Μαυρομάτη παρελήφθη διοικητικά, εγκαινιάστηκε, φωτογραφήθηκε αλλά παραμένει  ανενεργό.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό και απαραίτητο να γίνονται έργα και να διαφημίζονται αλλά να είναι και λειτουργικά. Τα χρήματα των Δημοτικών Ενοτήτων, πρέπει να φτάσουν στα χωριά και όχι να τα παρασύρει το νερό της Καρυάς ή τα αμφισβητούμενης διάρκειας έργα. Όπως και η αγροτική οδοποιία πρέπει να φτάσει σε κάθε ιδιοκτησία αγρότη και να μην αναλωθεί σε… οδοποιία  πολιτικής υποχρέωσης…

Δεν θέλουμε να σας κουράσουμε σήμερα με όσα δεν έγιναν… άλλωστε είναι ορατά σε όλους μας και η σημερινή δημοτική αρχή έχει φροντίσει να φθαρεί από μόνη της.

Εμείς θέλουμε ακόμη μια φορά να μιλήσουμε για τους στόχους μας.

Και από πού να αρχίσουμε…

Αρχίζουμε λοιπόν με το Στρατηγικό Σχέδιο Τοπικής Ανάπτυξης… μαζί με τον πολεοδομικό σχεδιασμό του Δήμου, του Αλμυρού, των χωριών… Είναι απαραίτητο πριν την υλοποίηση του Openmall και πριν την ανάπλαση των εισόδων, να έχει αποφασίσει ο δήμος αν θέλει ανοικτό ή κλειστό για τα αυτοκίνητα εμπορικό κέντρο, πρέπει να έχει αποφασίσει που θα βρίσκονται οι αθλητικοί  χώροι, που θα είναι οι χώροι στάθμευσης του Δήμου …

Επίσης πρέπει να ο Δήμος να ιδωθεί συνολικά… να υπάρχει φροντίδα για τους δρόμους, τις πινακίδες, ώστε να οδηγείται ο επισκέπτης το ίδιο εύκολα, από χωριό σε χωριό… να διαφημίζονται οι τουριστικοί και θρησκευτικοί προορισμοί…

Είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν… τόσα πολλά αυτά που δεν έγιναν…

Σχέδιο, στοχευμένη διαχείριση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, αλλαγή νοοτροπίας πολιτών, αξιοπιστία, αποτίναξη μιζέριας και δικαιολογιών. Χωρίς αυτά καμιά διοίκηση δεν θα έχει επιτυχία.

Φιλικοί και ανοιχτοί χώροι για όλους. Υγεία, παιδεία, πολιτισμός, αθλητισμός να πρωτοστατούν. Το αδύναμο τμήμα της πόλης να νιώσει την κοινωνική υποστήριξη των κοινωνικών πολιτικών του δήμου μέσα από κοινωνικές παροχές και πραγματική βοήθεια .

Αρχίζουμε, λοιπόν,  αλλάζοντας την τοπική οικονομία, με Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης και παραρτήματα Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης, Παράρτημα city-marketing και city branding, Παράρτημα Ενίσχυσης της Τοπικής Αγοράς και Παράρτημα Ενίσχυσης του Τουρισμού.

Κάπως έτσι λύνεται το κουβάρι… Το κάθε παράρτημα συνεργάζεται με το άλλο. Η κάθε δομή του Δήμου συνεργάζεται με επίσημους φορείς, συλλόγους και εθελοντές… με εξωτερικούς συνεργάτες και επιστήμονες…

Οι Βασικές μας προτεραιότητες:

Πρώτα ο άνθρωπος! Κοινωνική πολιτική!

Δημιουργούμε κοινοτικό κέντρο δημιουργικής δράσης ηλικιωμένων.

Εντάσσουμε τους ηλικιωμένους στην παραγωγική διαδικασία, τους ζητάμε π.χ. να μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις παραδοσιακών πρακτικών, ώστε να καταγράψουμε την τοπική ιστορία και να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις τους για δημιουργία λαογραφικού και αγροτικού μουσείου.

Οι ηλικιωμένοι βλέπετε δεν είναι παράξενοι, μόνο λίγο παραπονιάρηδες. Δικαίως παραπονιούνται γιατί ο δήμαρχος δεν τους προσέχει. Πόσο από το χρόνο των εκλεγμένων μας χρειαζόταν για να επισκευαστούν οι δημόσιες τουαλέτες και να μπεί ένα πρόγραμμα καθημερινής καθαριότητας; Αλλά όταν δεν υπάρχει βούληση υπάρχει εγκατάλειψη.

Η ψυχαγωγία, ο πολιτισμός, οι ψηφιακές εφαρμογές, όλα όσα συνδέονται με τον πολιτισμό πρέπει να είναι στα χέρια των νέων. Αυτή είναι η δική μας αντίληψη για το μέλλον της ΤΑ.. γι’  αυτό πρέπει να γίνει υπόθεση της νεολαίας σε κάθε δήμο, σε κάθε περιφέρεια.

Η εμπιστοσύνη στη νέα γενιά αποδεικνύεται με πράξεις. Οι νέοι είναι άξιοι να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Να πάρουν στα χέρια τους την ευθύνη του τόπου.

Οι νέοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα, οι νέοι θα φέρουν τη νίκη.

Ο δημόσιος χώρος είναι ο καθρέφτης μιας κοινωνίας.. Θέλουμε να δημιουργήσουμε  4 μικρούς δήμους για να λειτουργούν αποτελεσματικά. Αυτό απαιτεί διαβούλευση, απαιτεί διάλογο αλλά θέλει και δήμαρχο έξω στις γειτονιές, στα χωριά, να μιλάει λίγο και κυρίως να ακούει. Η ΤΑ έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Μετρά το τι κάνεις όχι το τι λες.

Ο πολίτης πρέπει να αισθανθεί ότι είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Ότι κανείς δεν τον υποτιμά, ότι έχει το σεβασμό και βεβαίως να αισθανθεί ότι πέρα από δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις.

Η αυτοδιοίκηση δε συγχωρεί χαλαρότητα και αβελτηρία. Θέλει ένα δήμαρχο διεκδικητικό, μαχητικό. Αυτός ο αγώνας έχει να κάνει με τους πολίτες, με τα πραγματικά προβλήματα που θέλουν πραγματικές λύσεις. Πρέπει να εστιάζουμε στα προβλήματα και στους ανθρώπους και όχι ο ένας στον άλλο. Η σύγκρουση, ο διχασμός η στείρα αντιπαράθεση δε συνάδουν με τον σύγχρονο τρόπο διακυβέρνησης.

Νέοι – Αθλητισμός – Παιδεία

Η δημιουργία υποδομών σε τομείς όπως αθλητισμός με τη δημιουργία κέντρων όπου οι νέοι θα αθλούνται δωρεάν.

Ενισχυμένο ΚΔΑΠ και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Συντήρηση πάρκων και ανοιχτών αθλητικών χώρων.

Δημιουργία αθλητικών χώρων.

Μελετάμε τη δυνατότητα απαλλοτρίωσης χώρων και τη δημιουργία ενός μεγάλου Πρότυπου Αθλητικού Κέντρου, δίπλα από το Στάδιο.

Ένα αθλητικό κέντρο με υποδομές και για άλλα αθλήματα όπως κολυμβητήριο, αλλά και με μεγαλύτερη πίστα αναρρίχησης, ενισχύοντας το άθλημα και συνδέοντάς το με τις πίστες στην Όθρυ, οι οποίες επιτέλους πρέπει να διαφημιστούν και κοντά τους να γίνουν υποδομές για τη φιλοξενία αγώνων και αθλητών καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Δεν επιλέξαμε τυχαία τον χώρο… Καθώς εκεί μπορούμε να έχουμε και εσωτερικά προπαρασκευαστικά γυμναστήρια και για τα θαλάσσια σπορ, τα οποία μπορούν να αναπτυχθούν στις παραλίες του Αλμυρού, της Ευξεινούπολης και του Πλατάνου…

Ετησίως βραβεύσεις για την ενίσχυση των νέων στην επιμόρφωσή τους και στην επίτευξη στόχων.

Συντήρηση σχολικών κτιρίων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ελέγχους κάθε τρεις, έξι μήνες και ετησίως.

Ενίσχυση του εξοπλισμού των σχολείων.

Κοινωνική πολιτική

Φάνηκε υπερβολικό σε κάποιους που ξεκινήσαμε τις ομιλίες μας αναφερόμενοι στους ανθρώπους που μας έχουν περισσότερο ανάγκη και στα άτομα με αναπηρίες. Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί πόσο πιθανό θα ήταν να είναι το δικό μας παιδί γεννημένο με κάποια αναπηρία; Ή πόσο πιθανό θα ήταν μετά από κάποιο ατύχημα στην πορεία της ζωής μας, να είμαστε εμείς αυτοί που θα έχουμε κινητικές δυσκολίες;

Και αν αυτό συνέβαινε, θα θέλαμε να υπάρχουν δομές αποκατάστασης, δομές απασχόλησης και φιλοξενίας. Έτσι λοιπόν, πρέπει να φροντίσουμε ως κοινωνία να έχουμε τις υποδομές, γιατί κανείς δεν ξέρει πόσο κοντά στην πόρτα του θα φτάσει το πρόβλημα…

Γι΄ αυτό και σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την προσαρμογή των δρόμων και υπηρεσιών της πόλης μας για τη διευκόλυνση όλων των ατόμων με ταυτόχρονη ενίσχυση δομών και σχολείων.

Δημιουργούμε με τους εθελοντές κοινωνικά: παντοπωλεία, φαρμακεία, βιβλιοπωλεία

Προχωρούμε σε ελαφρύνσεις δημοτικών τελών σε πραγματικά ευαίσθητες ομάδες.

Ενισχύουμε τις υφιστάμενες δομές τα κοινωνικά παντοπωλεία και σπίτια γαλήνης.

Στο πρόγραμμά μας έχουμε εντάξει την αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων και στον υπόλοιπο Αλμυρό και στα χωριά του Αλμυρού. Και το φυσικό αέριο είναι ένα θέμα που πρέπει να εξετάσουμε πολύ σοβαρά.

Ενδιαφέρον και διεκδίκηση για την καλή λειτουργία του κέντρου υγείας και των περιφερειακών ιατρείων Αλμυρού.

Σε μια εποχή που ο χρόνος είναι πολύτιμος ο πολίτης να μπορεί ψηφιακά να ενημερώνει το δήμο για οποιοδήποτε πρόβλημα. Επικροτούμε τη διαφάνεια. Απευθείας μετάδοση όλων των συνεδριάσεων του δήμου και των επιτροπών.

Συντονισμένες προσπάθειες  ώστε να γίνει πόλη αναφοράς. Δημιουργία ολοκληρωμένης διαδικτυακής πύλης, πληροφόρησης, ενημέρωσης  και εξυπηρέτησης των πολιτών. Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες συμβάλλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, φορέων και επισκεπτών του δήμου. Χαρακτηρίζονται από το στοιχείο της καινοτομίας, της αμεσότητας, της διαδραστικότητας, της λειτουργικότητας και κυρίως της αποτελεσματικότητας.

Πρόσβαση στο διαδίκτυο παντού, σε κάθε χωριό.

Απαραίτητη για την εξυπηρέτηση του πολίτη είναι η Σύγχρονη Διακυβέρνηση-Εξυπηρέτηση

Εξοπλίζουμε τον Δήμο με συστήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των Δημοτών.

Σίγουρα πρέπει να εκσυγχρονιστούμε… Αλλά αυτό που αντιλήφθηκα κατά τη προεκλογική περίοδο… ήταν ότι οι Δημότες έχουν ανάγκη να συναντούν το δήμαρχό τους όχι μόνο κατά την προεκλογική περίοδο αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Αυτό λοιπόν αποτελεί δέσμευσή μας.

Αρχικά, προγραμματίζουμε κάθε μήνα σε μια από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, να γίνεται αμέσως πριν και μια συνάντηση με τους Προέδρους και Τοπικούς Συμβούλους και τουλάχιστον μια φορά το εξάμηνο, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής, να περιοδεύουν στα χωριά, ώστε να συνομιλούν όχι μόνο με τους εκλεγμένους τοπικούς συμβούλους, αλλά και με όποιον πολίτη επιθυμεί να μεταφέρει άμεσα στη Δημοτική Αρχή οποιαδήποτε ιδέα, ή οποιοδήποτε πρόβλημα. Όσο για τη δική μου παρουσία στα χωριά βεβαιώνω πως θα είναι αδιάλειπτη.

Πολιτισμός

Στον τομέα του πολιτισμού η δημιουργία εργαστηρίων θεατρικών, μουσικών, καλλιτεχνικών που θα επιχορηγούνται από το δήμο και στα οποία ο καθένας θα μπορεί να δραστηριοποιηθεί και να δημιουργήσει  δεν είναι μόνο ευκταίο αλλά και εφικτό.

Ανοίγουμε τα μουσεία μας, δημιουργούμε νέα θεματικά μουσεία π.χ. αγροτικό.

Δημιουργούμε σύγχρονους πολιτιστικούς χώρους.

Καθιερώνουμε το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου, με εκδηλώσεις που θα γίνουν θεσμός, διαφορετικές για κάθε χωριό του Αλμυρού.

Δημιουργούμε αρχειακή βάση δεδομένων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τουρισμός

Διαμορφώνουμε το παραλιακό μέτωπο παντού στο Δήμο με μόνιμες υποδομές. Όχι μόνο για να αναπτύξουμε τον Τουρισμό, αλλά κυρίως για να απολαμβάνουμε τις παραλίες μας, οι οικογένειες να βρίσκουν υποδομές και παροχές για μικρούς και μεγάλους και οι νέοι να βρίσκουν υποδομές για διασκέδαση και θαλάσσια σπορ.

Προγραμματίζουμε τη χαρτογράφηση και αξιοποίηση των σπηλαίων και των μονοπατιών της Όθρυος.

Ανάπτυξη οικοτουρισμού, αγροτουρισμού, θρησκευτικού τουρισμού. Ανάπτυξη δράσεων εκτός του δάσους, προστασία περιβάλλοντος, ανάδειξη και αξιοποίησή του, τοποθέτηση φύλακα σε μόνιμη βάση.

Αξιοποιούμε την ακίνητη περιουσία του Δήμου.

Καθαριότητα – Οικολογία

Επιτέλους! Λειτουργία της ανακύκλωσης και αξιοποίησή της για έσοδα του Δήμου.

Ορισμός πράσινων σημείων.

Ισονομία στην εξυπηρέτηση κάθε χωριού, κάθε οικισμού.

Μια πόλη καθαρή είναι υπόθεση όλων μας.

Εστιάζω στον πολιτισμό της καθημερινότητας, στην ασφάλεια, στη λειτουργία της πόλης, στην απελευθέρωση του δημόσιου χώρου. Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε έναν ενιαίο χώρο πολιτισμού, να δημιουργήσουμε ένα αστικό τοπίο εχθρικό στον παραβάτη, φιλικό στο δημότη.

Αλλάζουμε τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, εφαρμόζοντας τον νόμο.

Δημιουργούμε μητρώο, δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, το οποίο ψηφιοποιούμε.

Με πρόγραμμα επιδότησης, προωθούμε τις στειρώσεις δεσποζόμενων ζώων και το τσιπάρισμά τους.

Δημιουργούμε καταφύγιο μόνιμης διανομής αδέσποτων ζώων.

 

Σε κάθε πόλη, μεγάλη ή μικρή είναι μια οικεία εικόνα και έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Μπορεί να μην τα συναντάμε κάθε μέρα, όμως αυτά βρίσκονται εκεί  καλά κρυμμένα πίσω από θάμνους ή κουλουριασμένα φοβισμένα και πεινασμένα. Είμαστε πλέον εξοικειωμένοι με τη λέξη που δεν μας προκαλεί το παραμικρό συναίσθημα. Από τη στιγμή που εγκαταλείπονται βιώνουν τη μεγαλύτερη ορφάνια. Δυστυχώς αυτή είναι η νέα πραγματικότητα και δείχνει βαθιά κρίση τόσο στην κοινωνία όσο και στις ανθρώπινες αξίες. Τι μπορούμε να  κάνουμε γι’ αυτό οι απαντήσεις πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους με έναν κοινό παρονομαστή, τη μείωση της ανευθυνότητας.

Ο Δήμος πρέπει να προσφέρει τις υποδομές που οι επαγγελματίες θα επενδύσουν, ώστε οι οικογένειες και οι νέοι μας να μη κάνουν αποδράσεις διασκέδασης, αλλά να βρίσκουν χώρους αναψυχής, οργανωμένους στην πόλη τους.

Αλήθεια… Μόνο η πολυποικιλότητα του Αλμυρού, μπορεί μέσα από τους Συλλόγους να αποτελέσει πηγή ανάπτυξης και αιτία μεγάλης επισκεψιμότητας…

Ο Αλμυρός, είναι ένα κράμα που προέρχεται από τα κονάκια των περήφανων Σαρακατσαναίων, των νοικοκυρέων Βλάχων, των ξεριζωμένων Μικρασιατών, Ανατολικορωμυλιωτών και Καππαδοκών, οι οποίοι ρίζωσαν σ’ αυτά τα χώματα, εργάστηκαν, μόρφωσαν τα παιδιά τους… Οι δράσεις των συλλόγων μεγάλες, ουσιαστικές… και η στήριξη του Δήμου απαραίτητη.

Πόσο εύκολο είναι να δικαιολογείσαι, ότι δεν έχουν οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι τα απαραίτητα δικαιολογητικά…  ώστε να επιδοτηθούν…;;;

Τόσο δύσκολο, λοιπόν, είναι μια φορά τον χρόνο και πριν την κατάρτιση του προϋπολογισμού, ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος ή ο Αντιδήμαρχος, να καλεί τους Συλλόγους, να τους ενημερώνει για τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν, ώστε άμεσα και όχι μόνο έμμεσα να μπορέσει ο Δήμος να τους ενισχύσει;

Πόσο εύκολο είναι να κατηγορούμε την Περιφέρεια για λιγοστά έργα στον Αλμυρό, όταν έχουμε θαμμένες τις μελέτες στα συρτάρια του Δήμου; Είναι ευκαιρία με το νέο πακέτο ΕΣΠΑ, να τις εκσυγχρονίσουμε και να τις προτείνουμε προς αξιοποίηση…

Οι λέξεις που πρέπει να συνθέτουν την πορεία του δήμου είναι ανθρωπισμός, δημιουργία, ανάπτυξη, εξωστρέφεια και πολλή δουλειά.

 

 

Ας δούμε το συνδυασμό ζωή_ αλλάζουμε σαν μια καινούρια αρχή.

Σαν μια αρχή με δυναμισμό και προσδοκία για μια κοινωνία πιο ανθρώπινη, ένα σύστημα πιο αξιόπιστο.

Ας αναδείξουμε όσα μας ενώνουν, τους κοινούς στόχους.

Ας γίνουμε μέρος της κοινής προσπάθειας για μια κοινωνία στην οποία να μπορούμε να λέμε, ναι, να αξίζει να ζούμε. Να δουλέψουμε όλοι μαζί μέσα από υπεύθυνες και ρεαλιστικές προτάσεις. Από μας εξαρτάται. Είναι στο χέρι μας. Να τολμήσουμε να επιλέξουμε διαφορετικά. Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά με συνεργασία, γνωρίζουμε πως όταν είμαστε ενωμένοι είμαστε και πιο δυνατοί.

 

Για να γίνει αυτό, πρέπει αυτή την Κυριακή, να κινητοποιηθούμε, αλλά να μεταδώσουμε το μήνυμα νίκης και να τους ξεσηκώσουμε όλους  γνωστούς και  φίλους.

Αλλάζουμε την εικόνα των χωριών, φροντίζουμε οι δομές του Δήμου, να φτάσουν σε κάθε συνοικία, σε κάθε γειτονιά.

Αλλάζουμε νοοτροπία και δεν μιλάμε για Δημοτικές Αρχές και Τοπικούς Άρχοντες, αλλά υπηρέτες του κοινού συμφέροντος.

 Το ψηφοδέλτιό μας εκφράζει όλους τους δημότες, όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Δεσμευόμαστε απέναντί σας και τολμάμε

Στις 26 Μαίου διώχνουμε το νοσηρό πέπλο της καταπίεσης και του εκβιασμού

Στις 26 Μαίου οι δημότες παίρνουμε το δήμο στα χέρια μας

Κάνουμε μια νέα αρχή για μας και τα παιδιά μας

Για μια πόλη πρότυπο, για μια πόλη σημείο αναφοράς

Για έναν δήμο που μας αξίζει

Χωρίς συμβιβασμούς δημιουργούμε προοπτικές ανάπτυξης,

δρόμους κοινωνικής αλληλεγγύης για όλους τους πολίτες, στον Αλμυρό και τα χωριά μας.

Στο Δήμο Αλμυρού αλλάζουμε δήμαρχο και δημοτική αρχή,

Με την ψήφο σας την Κυριακή

#ζωή_αλλάζουμε

στον Δήμο Αλμυρού

 


Σχετικά Άρθρα

# ζωή_αλλάζουμε: Αξιοπρεπής και καθαρός αγώνας κομίζοντας πολιτικό ήθος

# ζωή_αλλάζουμε: Αξιοπρεπής και καθαρός αγώνας κομίζοντας πολιτικό ήθος

Ευχαριστώ θερμά τους άξιους συνεργάτες μου για την τιμή που μου έκαναν να συνταχτούν μαζί μου…
Τα αποτελέσματα σταυροδοσίας για Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους – Link

Τα αποτελέσματα σταυροδοσίας για Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους – Link

Συνεχής είναι η ροή των αποτελεσμάτων, σε πολλούς Δήμους ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση για τους συνδυασμούς και…
Δ. Αλμυρού: Συγκριτικά αποτελέσματα 2023 και 2019 – Νίκη Εσερίδη την 1η Κυριακή

Δ. Αλμυρού: Συγκριτικά αποτελέσματα 2023 και 2019 – Νίκη Εσερίδη την 1η Κυριακή

Αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα των υποψήφιων συνδυασμών του Αλμυρού, ενώ τα αποτελέσματα που δίνει η Περιφέρεια…