• 22 Μαΐου, 2019

Επιτυχημένη η παρουσία της Τετράφωνης Μικτής Χορωδίας Δήμου Αλμυρού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Επιτυχημένη η παρουσία  της Τετράφωνης Μικτής Χορωδίας Δήμου Αλμυρού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το τριήμερο  3, 4 και 5 Μαΐου 2019, και πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 5 Μαΐου, η Μικτή Χορωδία του Δήμου μας, βρέθηκε στην ιδιαίτερη θέση κατόπιν προσκλήσεως να βιώσει καλλιτεχνικά μία από τις σημαντικότερες παρουσίες της,  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (μεγάλη Αίθουσα συναυλιών  Χρήστος Λαμπράκης), στα πλαίσια του  11ου  Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής που διοργάνωσε  ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών & Χορωδιών Ελλάδος.

Η Χορωδία του Δήμου μας και όλοι όσοι την συνόδευσαν και την παρακολούθησαν, μοιράστηκαν πραγματικά ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές, καθώς  εκπροσώπησε επάξια για ακόμη μια φορά την τοπική μας κοινωνία σε μία διοργάνωση πολύ υψηλών απαιτήσεων, καταχειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό και χαρακτηρίστηκε ως μια από τις  αρτιότερες παρουσίες που ξεχώρισαν τόσο για την ερμηνεία της όσο και για το πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμά της, κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων, παράλληλα και με τη συμμετοχή ακόμη 45 συνόλων, Χορωδιών & Ορχηστρών από όλη την Ελλάδα αλλά και χώρες όπως, Ουκρανία, Σλοβενία, Βέλγιο κ.α.

Ιδιαίτερη στιγμή για έναν Μουσικό, Χορωδό, να βρίσκεται και να ερμηνεύει σε μία από τις σημαντικότερες αίθουσες της Ελλάδος, εκεί όπου παρουσιάζονται οι μεγαλύτερες μουσικές παραγωγές αλλά και τα μεγαλύτερα ονόματα του Διεθνούς  Καλ/χνικού χώρου.

Δέος και συγκίνηση, χαρά και ικανοποίηση για τα βήματα που γίνονται κάθε φορά από την Τετράφωνη Μικτή Χορωδία, που αξιώθηκε μετά και την επιτυχημένη παρουσία της στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2018, να παρουσιαστεί και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη μεγάλη αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», εκεί που έχουν ερμηνεύσει και παρουσιαστεί τα «Ιερά  Τέρατα της Μουσικής»!

Στην χορωδία μας, απονεμήθηκε Τιμητική Πλακέτα και Δίπλωμα συμμετοχής.

Πολύτιμη και καθοριστική για την τόσο σημαντική παρουσία, ήταν και η Μουσική Συνοδεία εκλεκτών Μουσικών μα πάνω απ΄όλα φίλων της Χορωδίας μας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Πρόκειται για την Πιανίστα και Κλ/χνική Διευθύντρια του Δ.Ω.Α Φρόσω Γαρδικλή, και τους ταλαντούχους και μουσικούς Γιάννη Καμπουρίδη στο μπουζούκι  και  Άκη Μπουκουβάλα στην κιθάρα.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο τόσο στους ακούραστους Χορωδούς όπου με αγάπη και μεράκι συνεχίζουν να είναι ενεργά μέλη αυτής της ομάδας και να προσπαθούν για ό,τι καλύτερο, στην Μαέστρο τους, Μαριάννα Σαμαρτζή όπου για 14 συνεχή έτη συνεχίζει με αμείωτη δουλειά το έργο της, αλλά και σε όλους τους Τοπικούς Άρχοντες και φορείς που πιστεύουν, στηρίζουν, και ενισχύουν αυτό το κομμάτι Πολιτισμού του Δήμου Αλμυρού.

Ως ευαισθητοποιημένος καλλιτεχνικός σύλλογος, ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος αποφάσισε και έδωσε  φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και παράλληλα, διέθεσε μέρος των εσόδων του σε εθελοντικές οργανώσεις και οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Κεντρικό σημείο του φετινού φεστιβάλ αποτελεί η ηθική και οικονομική στήριξη των παρακάτω συλλόγων: «Άγγελοι Γης», «Δώσε Ζωή» και «Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης».

Την εκδήλωση παρουσίασε  η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, του Alpha Tv, Βίκυ Χαντζή και η ηθοποιός Ειρήνη Αμανατίδου.

Το φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρεια Αττικής, και του ΕΟΤ.

Η Χορωδία μας, επέστρεψε φέρνοντας μαζί της πολύτιμες εμπειρίες που σίγουρα θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας και λόγος για να την ενδυναμώσει ώστε να βελτιώνει και να προχωράει συνεχώς το έργο της.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού με Δελτίο Τύπου του ενημερώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την τοποθέτηση…
Σύμπραξη Ειδικού Δημοτικού και 3ου Δημοτικού Αλμυρού

Σύμπραξη Ειδικού Δημοτικού και 3ου Δημοτικού Αλμυρού

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου ένα θεατρικό δρώμενο…
Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Μαγνησία τα ξημερώματα του Σαββάτου

Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στη Μαγνησία τα ξημερώματα του Σαββάτου

Με δελτίο τύπου της η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει τους πολίτες για μεγάλα ύψη βροχής που αναμένονται…