• 18 Μαΐου, 2019

Who is who – Παρουσιάζουμε την Αρετή Μπέη-Σταματίου

Who is who – Παρουσιάζουμε την Αρετή Μπέη-Σταματίου

Ποια είναι λοιπόν η Αρετή Μπέη Σταματίου; Παρουσιάζουμε την Αρετή Μπέη υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού Δημοτική Πρωτοβουλία με υποψήφιο Δήμαρχο τον Βαγγέλη Χατζηκυριάκο.

Η Αρετή Μπέη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ευξεινούπολη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Σερρών και τελειόφοιτος της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ανοικτού Πανεπιστημίου. Διατηρούσε για έξι χρόνια λογιστικό γραφείο στην πόλη του Αλμυρού και στη συνέχεια εργάστηκε αρχικά στην Αγροτική Τράπεζα και μετέπειτα στην Τράπεζα Πειραιώς, όπου για δώδεκα χρόνια κατείχε θέσεις ευθύνης και αποχώρησε ως Διευθύντρια του καταστήματος Αλμυρού. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

 

  • Κα Μπέη πως προέκυψε η πρόταση και συνεργασία με τον Βαγγέλη Χατζηκυριάκο;

     Γνωρίζω τον Βαγγέλη Χατζηκυριάκο εδώ και χρόνια τόσο προσωπικά όσο και από την πολύχρονη ενασχόλησή του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μου πρότεινε να συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό που ηγείται και μετά από αρκετές συζητήσεις και ανάπτυξη του οράματός του για τον δήμο μας, αποδέχθηκα την πρότασή του. Μέσα από τις συζητήσεις που κάναμε, εκτίμησα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του, όπως ότι είναι ένας άνθρωπος συνεννοήσιμος, συνεργάσιμος, διαλλακτικός, μπορεί να αξιολογήσει τους συνεργάτες του και να τους δώσει χώρο να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Διαπίστωσα ότι διαθέτει ωριμότητα, ότι έχει το σθένος να αποδεχθεί τα λάθη του και μέσα από αυτή την παραδοχή να είναι καλύτερος.

 

  • Γιατί όχι με κάποιον από τους άλλους υποψήφιους συνδυασμούς; Τι σας χωρίζει;

     Δεν με χωρίζει τίποτε με κανέναν. Άλλωστε προσωπικά πιστεύω ότι όταν θέλεις να προσφέρεις ουσιαστικά, πρέπει να αφήσεις πίσω σου τυχόν διαφορές και να προσπαθήσεις να ενώσεις τις δυνάμεις σου με τους ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν να το πράξεις.

     Συμμετέχω στο συνδυασμό Δημοτική Πρωτοβουλία διότι δέχθηκα μια τιμητική πρόταση από τον επικεφαλή του συνδυασμού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο  και συμφώνησα με τις αρχές και το σχέδιό της για τον τόπο μας.

     Στην απόφασή μου να συμμετέχω στον συνδυασμό αυτό, έπαιξε σημαντικό ρόλο το έργο της ως δημοτική αρχή κατά το παρελθόν. Ενδεικτικά να αναφέρω κάποια από τα μεγάλα έργα προοπτικής και ανάπτυξης, όπως η λιμνοδεξαμενή Ξηριά (έργο άρδευσης και με προοπτική ύδρευσης του Αλμυρού, της Ευξεινούπολης, του Πλατάνου και του Κροκίου), το έργο στα Ζερέλια (ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και του αρχαιολογικού χώρου), η κατάργηση του σκουπιδότοπου πάνω από την Ευξεινούπολη (σοβαρή εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος) και η δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης των σκουπιδιών, το έργο της αποχέτευσης  Σούρπης που εκτελείται, η κεντρική πλατεία του Αλμυρού και η δημιουργία σημαντικών δομών στον τομέα του πολιτισμού, όπως η δημοτική βιβλιοθήκη, η πινακοθήκη Ακριβοπούλου, το μουσείο Αύρας Παπαδοπούλου στην Ευξεινούπολη, η ανάδειξη του ιστορικού δημοτικού σχολείου Ευξεινούπολης.

 

  • Ποιες πιστεύετε ότι πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας Δημοτική Αρχής ή αν θέλετε που απέτυχε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή;

     Οι προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν από τη νέα Δημοτική Αρχή, αφορούν:

  • Τις βασικές λειτουργίες του δήμου, όπως η καθημερινότητα, η καθαριότητα και η ύδρευση.
  • Την κοινωνική πρόνοια.
  • Το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την παιδεία.
  • Την απασχόληση και την τοπική οικονομία (υποστήριξη του αγροτικού τομέα, αύξηση της επισκεψιμότητας, επαγγελματικός προσανατολισμός).
  • Την ολοκλήρωση των εκτελούμενων και τον σχεδιασμό νέων μεγάλων έργων προοπτικής για τον τόπο.
  • Τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του δήμου.
  • Την υποβοήθηση του εθελοντισμού.

     Όσον αφορά την απερχόμενη δημοτική αρχή, από την θητεία της προκύπτει ότι:

  • Δεν αξιοποίησε τις δυνατότητες των πόρων από Ευρωπαϊκά προγράμματα τόσο για τα έργα υποδομής, όσο και για τους πολίτες του δήμου. Υπήρχαν προγράμματα που αφορούσαν τους αγρότες, τους επιχειρηματίες, τον τουρισμό, το περιβάλλον, τους άνεργους πτυχιούχους και όμως αδιαφόρησε για την ενημέρωση και την υποστήριξη των πολιτών, ώστε να κάνουν χρήση των προγραμμάτων αυτών και να βελτιώσουν το εισόδημά τους.
  • Αδιαφόρησε για το περιβάλλον, καταργώντας την ανακύκλωση και επιτρέποντας να δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες χωματερές σε διάφορα σημεία του δήμου μας, σε μία περίοδο που υπάρχει έντονη ανησυχία για το περιβάλλον και τις επιπτώσεις της καταστροφής του στην υγεία μας και το μέλλον του πλανήτη μας.
  • Έδειξε ανεπάρκεια στο θέμα ιεράρχησης της επίλυσης των ζωτικών προβλημάτων της κοινωνίας μας. Για παράδειγμα, σταμάτησε την ανακύκλωση λέγοντας ότι δεν υπήρχαν χρήματα για την αγορά αυτοκινήτων υποστήριξής της, ενώ δαπάνησε 250.000 ευρώ για την κατασκευή του ξυλόσπιτου στο Κουρί. Αδιαφόρησε για την άμεση επίλυση του κτιριακού προβλήματος του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • Στο θέμα του τουρισμού, τομέα οικονομικής ανάπτυξης και προβολής της πολιτισμικής μας ταυτότητας, δεν έχει να προβάλει κανένα έργο. Δεν έγινε καμία προσπάθεια από την δημοτική αρχή για την αύξηση επισκεψιμότητας στον τόπο μας.
  • Όσον αφορά το θέμα της κοινωνικής πρόνοιας, έκλεισε τον βρεφονηπιακό σταθμό της Ευξεινούπολης και το ΚΑΠΗ, ενώ ταυτόχρονα δεν λειτούργησε σύγχρονες δομές κοινωνικής πρόνοιας για την οποία υπήρχαν προγράμματα.
  • Στον τομέα του πολιτισμού αδιαφόρησε, αφού κατήργησε την βιβλιοθήκη και δεν έκανε καμία προσπάθεια για τη λειτουργία των δομών του πολιτισμού που υπήρχαν.

 

  • Περιγράψτε μας τον Δημοτικό Σύμβουλο με τις γνώσεις και αρετές που πιστεύετε ότι πρέπει να έχει.

     Καταρχήν θα πρέπει να έχει διάθεση για συμμετοχή και προσφορά.

     Να είναι κοντά στους πολίτες και να τους αφουγκράζεται.

     Να μπορεί να ιεραρχεί τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος και οι πολίτες.

     Να έχει την ικανότητα να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν και αν δεν είναι θέματα της αρμοδιότητάς του να είναι σε θέση να γνωρίζει ποιος είναι αρμόδιος για την επίλυσή τους και να απευθύνεται σε αυτόν.

      Να είναι συνεργάσιμος και διαλλακτικός, να στηρίζει τους συνεργάτες του.

     Να φροντίζει να ενημερώνεται όχι μόνο για τα θέματα που αφορούν τον δήμο του, αλλά και για τις εξελίξεις τόσο σε επίπεδο χώρας όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να μπορεί να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που θα υπάρξει για το καλό του τόπου.

     Να αποζητά την συμμετοχή του στα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης και να φροντίζει να ενημερώνεται για τις ενέργειες που γίνονται σε άλλους δήμους και αν αυτές τυγχάνουν εφαρμογής στο δήμο του.

     Να προσπαθεί να εξελιχθεί και να μην μένει στάσιμος. Να είναι ανοιχτός σε νέες ιδέες.

 

  • Πως μπορεί μια γυναίκα, με το δικό σας προφίλ και κυρίως την επαγγελματική πορεία, να προσφέρει σε μία Δημοτική Αρχή; Γιατί προτείνετε στους συνδημότες μας να σας ψηφίσουν;

     Στη ζωή μου υπήρξα ένας ανήσυχος άνθρωπος, δεν επαναπαυόμουν ποτέ και προσπαθούσα πάντα να εξελιχθώ τόσο ως άνθρωπος όσο και ως επαγγελματίας.

Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν με καταβάλλουν οι δυσκολίες, αλλά προσπαθώ πάντα να τις ξεπεράσω και να βρω λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζω. Ταυτόχρονα με ότι ασχολούμαι θέλω να το κάνω όσο καλύτερα γίνεται. Έχω πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό μου και είμαι ο πιο σκληρός κριτής μου.

Ξέρουν επίσης ότι είμαι ένας άνθρωπος υπεύθυνος και προσπαθώ να λειτουργώ μέσα από τις αξίες που μου δίδαξε η οικογένειά μου. Σέβομαι τους ανθρώπους γύρω μου, τους συνεργάτες μου και πιστεύω πολύ στη λειτουργία της ομάδας και της ομαδικής δουλειάς.

     Θεωρώ ότι αυτά τα χαρακτηριστικά μου σε συνδυασμό με τη διάθεση που έχω να δημιουργήσω άλλα και τις γνώσεις και την εμπειρία που έχω αποκτήσει από την επαγγελματική μου πορεία, είναι ικανά να με βοηθήσουν να παρουσιάσω έργο στο δήμο μας.

     Οι τομείς στους οποίους μπορώ να βοηθήσω είναι τα οικονομικά του δήμου, διοικητικά θέματα, καθώς και η οργάνωση και λειτουργία τόσο του δήμου, όσο και των δράσεων που θα αναλάβει η δημοτική αρχή.

     Ζητώ από τους συνδημότες μου να με εμπιστευθούν με την ψήφο τους και υπόσχομαι ότι θα τους εκπροσωπήσω και θα τους υπηρετήσω με υπευθυνότητα, ήθος και εργατικότητα.      


Σχετικά Άρθρα

Τα αποτελέσματα σταυροδοσίας για Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους – Link

Τα αποτελέσματα σταυροδοσίας για Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους – Link

Συνεχής είναι η ροή των αποτελεσμάτων, σε πολλούς Δήμους ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση για τους συνδυασμούς και…
Δ. Αλμυρού: Συγκριτικά αποτελέσματα 2023 και 2019 – Νίκη Εσερίδη την 1η Κυριακή

Δ. Αλμυρού: Συγκριτικά αποτελέσματα 2023 και 2019 – Νίκη Εσερίδη την 1η Κυριακή

Αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα των υποψήφιων συνδυασμών του Αλμυρού, ενώ τα αποτελέσματα που δίνει η Περιφέρεια…
Αποτελέσματα Δημοτικών εκλογών για τον Δήμο Αλμυρού – Συνεχής ροή

Αποτελέσματα Δημοτικών εκλογών για τον Δήμο Αλμυρού – Συνεχής ροή

Σ’ αυτό το άρθρο θα ενσωματώνουμε τα εκλογικά αποτελέσματα για τον Δήμο Αλμυρού όπως θα τα…