• 7 Μαΐου, 2019

Συνέχεια επαφών του Χρ. Τριαντόπουλου με παραγωγικούς φορείς στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αλμυρού «η Ένωση»

Συνέχεια επαφών του Χρ. Τριαντόπουλου με παραγωγικούς φορείς στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αλμυρού «η  Ένωση»

Συνεχίζοντας τις επαφές τους με τους παραγωγικούς φορείς της Μαγνησίας, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, που ακούγεται ότι θα είναι ένας από τους νέους υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία, επισκέφθηκε τα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αλμυρού η «Ένωση». Εκεί συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Λεωνίδα Κωτούλα, αλλά και στελέχη και υπαλλήλους του συνεταιρισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται τόσο με την πλούσια ιστορία και διαδρομή του συνεταιρισμού, όσο και την τρέχουσα κατάσταση, αλλά και τις συνθήκες που θα πρέπει να διαμορφωθούν ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση αυτή.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε ότι «[…] η Μαγνησία έχει μία πλούσια συνεταιριστική παράδοση που ξεκινά από τον Αλμυρό, όπου και ιδρύθηκε η πρώτη συνεταιριστική πρωτοβουλία το 1900 με εμπνευστές και λειτουργούς σημαντικούς γεωπόνους, οι οποίοι συνέβαλαν σημαντικά στην επέκταση του συνεταιριστικού αγροτικού κινήματος. Πρόκειται για μία συνεταιριστική παράδοση που πέρα από πλούσιο παρελθόν έχει, σε αρκετές περιπτώσεις συνεταιρισμών, δυναμικό παρόν, αλλά και μπορεί να έχει, σε ακόμα περισσότερες περιπτώσεις συνεταιρισμών, ισχυρό μέλλον. Και προς αυτή την κατεύθυνση δεν πρέπει να εγκαταλείπονται οι πρωτοβουλίες που έχουν τις προϋποθέσεις να αλλάξουν και να πορευθούν με προοπτικές.  Η απάντηση, λοιπόν, σε μία σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μικρός και μικρομεσαίες αγρότης και παραγωγός είναι το σύγχρονο «συνεταιρίζεσθαι». Το σύγχρονο «συνεταιρίζεσθαι» που πορεύεται με γνώμονα τόσο την οικονομική αποτελεσματικότητα, όσο και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Συνεπώς, είναι κρίσιμο, παράλληλα με παρεμβάσεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού και παραγωγικού περιβάλλοντος, (α) να προβληθούν και να αξιοποιηθούν οι επιτυχημένες συνεταιριστικές περιπτώσεις της περιοχής μας ως παραδείγματα, (β) να επιδιωχθούν συνθήκες ισχυρής κινητροδότησης της συνεργασίας και σύμπραξης των επιχειρηματικών και παραγωγικών δρώντων, και (γ) να ληφθεί θεσμική μέριμνα για τη συνεχή εναρμόνιση των συνεταιριστικών σχημάτων στις ανάγκες της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας σε ένα διεθνές περιβάλλον. Η Μαγνησία, λοιπόν, έχει την απάντηση, δεν πρέπει να την εγκαταλείψουμε, αλλά οφείλουμε να πορευθούμε προς αυτή την κατεύθυνση […]».


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…