• 7 Μαΐου, 2019

Ανάρτηση του Δ. Τσούτσα περί ταμείου του Δήμου προκαλεί την απάντηση του Δ. Εσερίδη

Ανάρτηση του Δ. Τσούτσα περί ταμείου του Δήμου προκαλεί την απάντηση του Δ. Εσερίδη

Ο Δημήτρης Τσούτσας (παλιός Αντιδήμαρχος οικονομικών και Πρόεδρος ΝΠΔΔ και νυν υποψήφιος σύμβουλος του Β. Χατζηκυριάκου) ανάρτησε στο προσωπικό του προφίλ τα παρακάτω:

Εκλογές λοιπόν και ας αρχίσουμε να λέμε κάποια πράγματα σιγά σιγά, με ΕΓΓΡΑΦΑ όμως και όχι με λόγια …Τον Ιανουάριο του 2011 ανέλαβα ως ο πρώτος Αντιδήμαρχος Οικονομικών του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού. Το πρώτο πράγμα που έγινε ήταν μία ‘’απογραφή έναρξης’’ για να ξέρουμε τι υποχρεώσεις αναλαμβάνουμε από τους 4 Δήμους που συνενώθηκαν. Οι συνολικές υποχρεώσεις που προέκυψαν (Δάνεια, τιμολόγια κλπ) ήταν 5.182.960,41 ευρώ (εικ. 1) (στην πορεία εμφανίσθηκαν και άλλα βέβαια, αλλά οκ).

Όταν ανέλαβε δήμαρχος ο κ. εσερίδης παρέλαβε ταμείο πάνω από 1.000.00,00 άρα παρέλαβε ΥΓΙΗ οικονομικά Δήμο και ας μην έχει τη λεβεντιά να το πει.
Πριν λίγες μέρες σε σχετική αίτησή μας προέκυψε ότι στο ταμείο του δήμου υπήρχαν διαθέσιμα μόλις 412.000 ευρώ τα οποία ΔΕΝ επαρκούσαν ούτε για την υποχρεωτική «μισθοδοσία ασφαλείας» 2 μηνών που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να υπάρχει πάντα στο ταμείο του Δήμου.

Τα 2 εκατομμύρια που υπάρχουν στο ταμείο είναι δεσμευμένα για συγκεκριμένα έργα από ευρωπαϊκά προγράμματα και δεν είναι διαθέσιμα για ότι θέλει ο κάθε αιρετός.
Μάλιστα στο τελευταίο συμβούλιο μπήκε ένα θέμα με τον πολύ…αθώο τίτλο «Αποδοχή ένταξης και χρηματοδότησης από το ΥΠ.ΕΣ. του έργου…Βελτίωση αγροτικής οδού κλπ…» (εικ. 2) Διαβάζοντας όμως την εισήγηση βλέπει κάποιος ότι κάνουμε ένα δρόμο στη θέση ‘’Βράχος’’ με ΔΑΝΕΙΟ 868 χιλιάδες ευρώ, (εικ. 3) προφανώς γιατί δεν έχουμε ρευστά διαθέσιμα αλλά ο συγκεκριμένος δρόμος πρέπει να γίνει τώρα προεκλογικά. Αυτά για αρχή… (Συνεχίζεται…)

 

Ο Δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, απαντά λοιπόν με το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας κ. Τσούτσα,

η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη χρηματοδότηση της ασφαλτόστρωσης του δρόμου από το Αργιλοχώρι μέχρι τον Ενιπέα, ήταν ομόφωνη και αφορά στη χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ». To δάνειο βαρύνει το Υπουργείο Εσωτερικών και όχι το Δήμο, όπως γίνεται πανελλαδικά.

Μας κάνει εντύπωση ότι δε γνωρίζετε πως για να λάβει ένα δάνειο ο Δήμος, απαιτείται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και να βάλει υποθήκη σε δημοτική περιουσία. Δεν πήρατε χαμπάρι 5 χρόνια τώρα ότι τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί;

Πώς μπορείτε να λέτε αστήρικτα και ανεύθυνα να διαδίδετε πράγματα, όταν όλα αποφασίζονται στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, όπου συμμετέχετε.  Ως προς το θέμα που αναφέρεστε στο 1.ΟΟΟ.ΟΟΟ€ που μας παραδώσατε, να σας θυμίσω ότι είχατε «ξεχάσει» να πληρώσετε όλα αυτά που χρωστούσατε. Θα σας είμασταν πάρα πολύ ευγνώμονες, αν είχατε πληρώσει 840.000€ που χρωστούσατε προς τους αιρετούς, 750.000€ από προφορικές συμφωνίες με εργολάβους, αν είχατε πληρώσει τις καθαρίστριες των σχολείων, τους υπαλλήλους στο Ωδείο, τους Υπαλλήλους στη Μέριμνα και Βοήθεια στο σπίτι, το ΚΔΑΠ, καθώς και όλους τους προμηθευτές της περιοχής που τους χρωστούσατε, τα τραπεζώματα που εσείς είχατε κάνει στο Κουρί και αλλού στον Αλμυρό, τη Βιβλιοθήκη και τέλος τα χρέη που αφήσατε από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου.

κ. Τσούτσα,

πολλοί δημότες μας μπορεί να σας θυμίσουν ότι κατά το διάστημα που περιφερόσασταν ως αποτυχών Υποψήφιος Δήμαρχος κατά ποιου καταφερόσασταν και με ποιους χαρακτηρισμούς.

 


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…