• 3 Μαΐου, 2019

Χρ. Μπουκώρος: Πολύ λίγα, πολύ αργά, πολύ προεκλογικά, τα περί αξιοποίησης των 23 αεροδρομίων

Χρ. Μπουκώρος: Πολύ λίγα, πολύ αργά, πολύ προεκλογικά, τα περί αξιοποίησης των 23 αεροδρομίων

Από το γραφείο τύπου του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Διανύοντας τον 5ο χρόνο του κυβερνητικού της βίου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε ξαφνικά, λίγο πριν τις εκλογές, την αξιοποίηση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μεταξύ των οποίων και αυτό της Νέας Αγχιάλου.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για την κυβέρνηση, η οποία ως αντιπολίτευση αντιδρούσε με σφοδρότητα και λαϊκισμό στην απόφαση για την παραχώρηση 14 αεροδρομίων στη Fraport. Απόφαση την οποία ως κυβέρνηση υλοποίησε πλήρως, υποδυόμενη άψογα τον ρόλο της αριστερής μνημονιακής κυβέρνησης.

Αναφορικά με την αξιοποίηση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων, θυμίζουμε ότι η σχετική υπουργική απόφαση υπογράφηκε από τον αρμόδιο υπουργό στις 19 Οκτωβρίου 2018. Επίσης θυμίζουμε ότι η απόφαση αυτή ήρθε με 27 μήνες καθυστέρηση από την ψήφιση της σχετικής διάταξης (ν.4412/2016 αρθρ.128). Επτά μήνες μετά την υπουργική απόφαση, δηλαδή συνολικά με 34 μήνες καθυστέρηση, από δημοσιεύματα πληροφορούμαστε ότι η Λάμδα Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι ανέλαβε έναντι 120.000 ευρώ τη μελέτη για την αξιοποίηση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων. Ανάθεση χωρίς δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την εκπόνηση της μελέτης. Χρειάστηκαν 46 ολόκληροι μήνες για την ανάθεση μιας μελέτης! Οπότε η αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα χρειαστεί περίπου έναν αιώνα!

Πολύ λίγα, πολύ αργά και πολύ προεκλογικά όλα αυτά, κύριοι της κυβέρνησης. Οι μεγάλες αναπτυξιακές υποδομές της ελληνικής περιφέρειας θα αξιοποιηθούν από τις κυβερνήσεις που τις κατασκεύασαν. Εσείς αποδειχθήκατε αδιάφοροι  να κατασκευάσετε ή έστω να αξιοποιήσετε οτιδήποτε.

Τέλος, ιδιαίτερα για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε απολύτως τίποτα. Κυριολεκτικά μηδέν».


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…