• 30 Απριλίου, 2019

Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και εκμίσθωση του νέου Κέντρου Υποδοχής στο Κουρί – Στο «Φιλόδημος» με δανεισμό η σύνδεση δρόμου με τα Φάρσαλα

Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και εκμίσθωση του νέου Κέντρου Υποδοχής στο Κουρί – Στο «Φιλόδημος» με δανεισμό η σύνδεση δρόμου με τα Φάρσαλα

Τη Μεγάλη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η 12η Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με 15 τακτικά θέματα και δυο έκτακτα.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Σάββας Τσόγκας, αιτήθηκε την παραχώρηση δημοτικού χώρου, για τη χρήση του ως πολιτικό γραφείο. Ομόφωνα, οι δημοτικοί σύμβουλοι ενέκριναν την αίτηση και τα γραφεία της Λαϊκής Συσπείρωσης θα στεγάζονται πλέον σε χώρο του Δημαρχείου Αλμυρού.

Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και αναμόρφωση προϋπολογισμού

Η 3η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2019, εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο. Σύμφωνα με την πρόταση της τροποποίησης, μειώνεται η χρηματοδότηση για την αγροτική οδοποιία έτους 2017 που έχει ολοκληρωθεί, καθώς και από τα έργα πυροπροστασίας του 2017. Το έργο που χρηματοδοτείται, αφορά τη βελτίωση αγροτικής οδοποιίας της οδού «Πλατάνια Ρέμα – Γαλή Κονάκια – Βράχος» και τη σύνδεση με τον αγροτικό δρόμο προς Φάρσαλα. Για την υλοποίηση του έργου αναγράφεται πως θα χρησιμοποιηθεί χρηματικό ποσό από το έργο της πυροπροστασίας του 2017 και τη ΣΑΤΑ του 2020.

Ομόφωνα ψηφίστηκαν η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος, καθώς και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Ψηφίστηκε η διαδικασία εκμίσθωσης του Κέντρου Υποδοχής και Ενημέρωσης Επισκεπτών στο Δάσος Κουρί

Με τη διαδικασία του πλειοδοτικού διαγωνισμού αποφασίστηκε από τους συμβούλους να πραγματοποιηθεί η εκμίσθωση του Κέντρου Υποδοχής και Ενημέρωσης Επισκεπτών στο Δάσος Κουρί.

Προς διευκρίνιση του θέματος ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Εσερίδης ανέφερε: «Φέραμε το θέμα στο συμβούλιο, έτσι ώστε μόλις ολοκληρωθεί το έργο να προχωρήσουμε στην ενοικίασή του χωρίς να χρονοτριβούμε.»

Ο κ. Δημήτρης Τσούτσας σε ερώτησή του, ζήτησε να μάθει αν στην άδεια συμπεριλαμβάνεται και η άδεια αναψυκτήριου, ούτως ώστε να μην προκύψουν προβλήματα κατά την ενοικίαση του χώρου.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομά και θα ανακοινωθεί η προκήρυξη για τον διαγωνισμό.

Με δανεισμό η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας για τη σύνδεση δρόμου προς Φάρσαλα

Στον άξονα προτεραιότητας του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», εντάχθηκε το έργο για τη βελτίωση  αγροτικής οδού στη θέση «Πλατάνια Ρέμα – Γαλή Κονάκια – Βράχος».

Σύμφωνα με την εισήγηση, η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος  Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται στις 868.000 ευρώ και έργο αφορά τη βελτίωση – ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού συνολικού μήκους 6,80 χλμ.

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα από τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους.

Χριστίνα Ν. Τοσούδη


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…