• 21 Απριλίου, 2019

Who is who! Παρουσιάζουμε τον Βασίλη Μπρόζο – Υπ. Δημ. Σύμβουλο με τον Βαγγέλη Χατζηκυριάκο

Who is who! Παρουσιάζουμε τον Βασίλη Μπρόζο – Υπ. Δημ. Σύμβουλο με τον Βαγγέλη Χατζηκυριάκο

Ο Βασίλης Μπρόζος δηλώνει την υποψηφιότητά του στο κεντρικό ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Πρωτοβουλίας. Ο κ. Μπρόζος ασχολείται με τα κοινά, αλλά πρώτη φορά διεκδικεί μια θέση στον Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Γεννήθηκε στον Αλμυρό, 11 Μαϊου 1983.  Οι γονείς του Μπρόζος Χρήστος και Καλλιόπη Παπανικολάου κατάγονται από την Ερέτρια Φαρσάλων και τον Αλμυρό αντίστοιχα. Ο Βασίλης απέκτησε ένα γιο από τον γάμο του, τον Χρήστο, σήμερα, ηλικίας 11 χρόνων.

Τελείωσε το Τεχνικό Λύκειο Αλμυρού, ειδικευθείς στη μηχανολογία και συνέχισε την εξειδίκευσή του σε σχολή στο Βόλο ως προγραμματιστής CNC.

Αμέσως μετά τις σπουδές του και μέχρι σήμερα εργάζεται στη μηχανολογική συντήρηση Χαλυβουργίας Ελλάδος και τα δυο τελευταία χρόνια ως Υπεύθυνος Μηχανολογικής Συντήρησης στη Χαλυβουργία του Βόλου.

Πάντοτε και… πατροπαράδοτα ασχολείται με τον συνδικαλισμό. Σήμερα είναι μέλος στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, Γραμματέας στο Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χαλυβουργίας Ελλάδος, Πρόεδρος στη Πανθεσσαλική Παμμηχανική Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών – Συντηρητών και Θερμαστών Ξηράς, ενώ εκλέχθηκε στην Εξελεγκτική επιτροπή της Ομοσπονδίας Τεχνικών Μηχανικών Ελλάδος.

Πολιτικοποιημένο πρόσωπο, είναι εκλεγμένος στη ΝΟΔΕ Μαγνησίας και στη ΔΑΚΕ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Λαό» δήλωσε: ο Δήμος χρειάζεται ανθρώπους που θέλουν και μπορούν, διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μου, ακριβώς γιατί θέλω και μπορώ. Πιστεύω στον Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, στο πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Πρωτοβουλίας. Πιστεύω ότι όπως έφερε έργα ανάπτυξης στον Αλμυρό, έτσι μπορεί να συνεχίσει στον δρόμο της ανάπτυξης και πρωτοβουλίας, αξιοποιώντας όσα έγιναν και υλοποιώντας νέα έργα και σχέδια κοινωνικής πολιτικής. Ζητώ την ψήφο σας.

Ας δούμε όμως τι δηλώνει σήμερα στο «Λαό» σε νέα συνέντευξή του:

Ενώ είσαι πολύ δραστήριος στην πολιτική και επαγγελματική σου ζωή, αποφασίζεις πρώτη φορά να ασχοληθείς με τα κοινά; Πως προέκυψε αυτό;

Μετά από τιμητική πρόταση του Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, αλλά και τη συμφωνία μας σε βασικά θέματα και επιλογές του προγράμματός του. Εξάλλου, όπως γνωρίζει πολύ καλά ο Αλμυρός, η ενασχόληση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και πολιτών, είναι πατροπαράδοτη. Ο πατέρας μου διετέλεσε πρόεδρος επί 15 χρόνια στο Σύλλογο Εργαζομένων Μεταλλορύχων Ερέτριας και 7 χρόνια στη διοίκηση της Ομοσπονδίας αλλά και Αντιπρόσωπος Αλμυρού στο Εργατικό Κέντρο του Βόλου. Με πρωτοβουλία του συστάθηκε η  Ένωση Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Αλμυρού και αργότερα το ΚΑΠΗ Αλμυρού.

Αναφέρεις τυχαία το ΚΑΠΗ; Είναι στο πρόγραμμα του συνδυασμού;

Δεν το αναφέρω τυχαία. Είναι από τις πρώτες μας ενέργειες, να επανιδρύσουμε το ΚΑΠΗ και είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σ’ αυτό και λόγω των πρότερων ενεργειών του πατέρα μου, αλλά και για να βρουν και δικοί μου γονείς, οι οποίοι είναι ηλικιωμένοι, μια στέγη, έναν χώρο να συναντούν τους φίλους τους.

Ποια είναι η πρόβλεψή σου για το αποτέλεσμα της κάλπης της πρώτης Κυριακής;

Προτιμώ να σας απαντήσω για το συνδυασμό μας. Η Δημοτική Πρωτοβουλία, με ανανεωμένο ψηφοδέλτιο, την εμπειρία του Βαγγέλη Χατζηκυριάκου και το πρόγραμμα στους άξονες όπως έχει εξαγγελθεί, θα βρίσκεται στη δεύτερη Κυριακή. Δεν είναι θέμα συζήτησης.

Τι προσόντα-αρετές θεωρείς ότι πρέπει να έχει ένας αιρετός της τοπικής αυτοδιοίκησης;

Χρόνο, θέληση, για ενασχόληση με τα κοινά. Ίσως πείσμα και σίγουρα γερό στομάχι. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω κυρίως αυτούς που με τη συμπεριφορά τους, με έκαναν να πεισμώσω, να ενισχύσω τις θέσεις μου και πολύ γρήγορα να αποκτήσω αυτό το γερό στομάχι που ανέφερα. Εύχομαι σε όλους τους συνυποψηφίους της Δημοτικής Πρωτοβολίας και γενικότερα όλων των συνδυασμών καλό αγώνα.


Σχετικά Άρθρα

Τα αποτελέσματα σταυροδοσίας για Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους – Link

Τα αποτελέσματα σταυροδοσίας για Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους – Link

Συνεχής είναι η ροή των αποτελεσμάτων, σε πολλούς Δήμους ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση για τους συνδυασμούς και…
Δ. Αλμυρού: Συγκριτικά αποτελέσματα 2023 και 2019 – Νίκη Εσερίδη την 1η Κυριακή

Δ. Αλμυρού: Συγκριτικά αποτελέσματα 2023 και 2019 – Νίκη Εσερίδη την 1η Κυριακή

Αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα των υποψήφιων συνδυασμών του Αλμυρού, ενώ τα αποτελέσματα που δίνει η Περιφέρεια…
Αποτελέσματα Δημοτικών εκλογών για τον Δήμο Αλμυρού – Συνεχής ροή

Αποτελέσματα Δημοτικών εκλογών για τον Δήμο Αλμυρού – Συνεχής ροή

Σ’ αυτό το άρθρο θα ενσωματώνουμε τα εκλογικά αποτελέσματα για τον Δήμο Αλμυρού όπως θα τα…