• 19 Απριλίου, 2019

Υπογράφηκε η σύμβαση ανέγερσης του 1ου Νηπιαγωγείου δωρεά του Ιδρ. Μελά μετά από μεσολάβηση της κας Ζέττας Μακρή

Υπογράφηκε η σύμβαση ανέγερσης του 1ου Νηπιαγωγείου δωρεά του Ιδρ. Μελά μετά από μεσολάβηση της κας Ζέττας Μακρή

Την Παρασκευή 19 Απριλίου, υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του ιδρύματος «ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γ. ΜΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» και του Δήμου Αλμυρού για την ανέγερση του 1ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού.

Παρουσία της Υφυπουργού Υγείας κας Ζέττας Μακρή, του Δημάρχου Αλμυρού κ. Δημήτρη Εσερίδη, του προέδρου του Ιδρύματος κ. Γεωργίου Μελά, του δικηγόρου κ. Γεωργίου Κανάκη και του Τεχνικού Συμβούλου κ. Αλέκου Αλευρίτη υπογραφηκε η σύμβαση της ανέγερσης του κτιρίου.

Με μεσολάβηση της πρώην υφυπουργού Υγείας κας Ζέττας Μακρή, τον Ιούνιο του 2017, ο πρόεδρος του ιδρύματος κ. Γιώργος Μελάς επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Δημήτρη Εσερίδη.

Από κοινού αποφασίστηκε η συνεργασία του ιδρύματος με τον Δήμο Αλμυρού, καθώς και από τις δυο πλευρές κρίθηκε αναγκαία η ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου στον Αλμυρό.

Η κα Μακρή δήλωσε σχετικά με την υπογραφή της σύμβασης: «Έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια από τη μεσολάβησή μου, ώστε να ενταχθεί και ο Αλμυρός στο πρόγραμμα το Ιδρύματος Μελά.
Μετά τις συναντήσεις που προηγήθηκαν αποφασίστηκε η ανέγερση 3/θέσιου Νηπιαγωγείου, ενώ εν συνεχεία θα καλυφθεί και ο εξοπλισμός του με χρηματοδότηση του ιδρύματος. Αυτό το κτίριο θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής, ενώ πρόκειται για έργο που το κόστος του ανέρχεται στις 430.000 ευρώ και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το Ίδρυμα Μελά. Αξίζει ιδιαίτερα να αναφερθεί ότι οι κατασκευές και επισκευές τις οποίες έχει αναλάβει το ίδρυμα είναι παλαιότερων ετών, ενώ το μόνο σύγχρονο είναι το Νηπιαγωγείο του Αλμυρού.

Κατά το προηγούμενο έτος πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις, με τους υπεύθυνους του ιδρύματος να επισκέπτονται τον Αλμυρό, ώστε να δουν το οικόπεδο που θα ανεγερθεί το κτίριο.

Την Παρασκευή υπογράφηκε η σύμβαση και ευελπιστούμε πως μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 θα γίνει η θεμελίωση.

Μέσω προσωπικής παρέμβασης, καταφέραμε επισκευές στο Νηπιαγωγείο Ζαγοράς καθώς και την ενίσχυση βιβλιοθηκών των Δήμων Ζαγοράς και Ρήγα Φεραίου με βιβλία.

Είναι πολύ σημαντικό που καταφέραμε να συνάψουμε συνεργασία με το ίδρυμα και δραστηριοποιείται και στο νομό μας.»

Δήλωση Δημάρχου κ. Δημήτρη Εσερίδη: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους δημότες μας ότι σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση με το Ίδρυμα Μελά για την ανέγερση ενός νέου τριθέσιου νηπιαγωγείου και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παραδώσουμε στην κοινωνία του Αλμυρού μια ακόμα απαραίτητη σχολική μονάδα.

Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων των δημοτών. Ένα τέτοιο είναι και η ανέγερση ενός νέου νηπιαγωγείου στον Αλμυρό, που θα φιλοξενεί τα παιδιά σ’ ένα κτίριο που θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, αποτελώντας ουσιαστικά πρότυπο.

Κλείνοντας, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την  πρώην υφυπουργό Υγείας κα Ζέττα Μακρή για όλες τις παρεμβάσεις της και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Γιώργο Μελά.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Η Ζ. Μακρή στους αγιασμούς σχολείων της Μαγνησίας- τιμήθηκε για τις πρωτοβουλίες της

Η Ζ. Μακρή στους αγιασμούς σχολείων της Μαγνησίας- τιμήθηκε για τις πρωτοβουλίες της

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού…
10η Εθελοντική Αιμοδοσία Ζέττας Μακρή με «Αλληλεγγύη»

10η Εθελοντική Αιμοδοσία Ζέττας Μακρή με «Αλληλεγγύη»

“Την 10η εθελοντική αιμοδοσία γιορτάζω μαζί με την «Αλληλεγγύη» και τους δεκάδες φίλους εθελοντές αιμοδότες και…