• 15 Απριλίου, 2019

Αλμυρά – Γλυκά για την τσέπη σας – γράφει η Μαρία Μακατσιάνου έκδοση 13-04-2019

Αλμυρά – Γλυκά για την τσέπη σας – γράφει η Μαρία Μακατσιάνου έκδοση 13-04-2019

Έναρξη υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης για το 2019 – Ανακοίνωση ΟΠΕΚΕΠΕ

Στις 10 Απριλίου 2019 ξεκίνησε η υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης για το 2019, δια της οποίας χορηγούνται όλες οι άμεσες ενισχύσεις, οι ενισχύσεις των μέτρων των μικρών νησιών Αιγαίου Πελάγους, καθώς και εκείνες των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης που συνδέονται με εκτάσεις ή ζωικό κεφάλαιο. Η ενιαία αίτηση ενίσχυσης υποβάλλεται ηλεκτρονικά είτε απευθείας από τον γεωργό, μέσω on-line συστήματος στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, είτε μέσω Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ), που έχει πιστοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ειδικά για τον σκοπό αυτόν. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 15η Μαΐου 2019 ημέρα Τετάρτη, ενώ για τις εκπρόθεσμες αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, επιβάλλεται ποινή 1% για κάθε εργάσιμη μέρα επί της δικαιούμενης ενίσχυσης (εκτός των περιπτώσεων ανωτέρας βίας και εξαιρετικών περιστάσεων – άρθρο 13, Καν(ΕΕ)640/2014.

Ποιοι και πως θα λάβουν μονογονεϊκό επίδομα από τον ΕΔΟΕΑΠ

Στη χορήγηση του μονογονεϊκού επιδόματος σε όλους τους δικαιούχους – ανεξάρτητα από τον ΟΠΕΚΑ, προχωρεί η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, με νεότερη απόφασή της περί των όρων χορήγησης. Συγκεκριμένα ο Οργανισμός αποφάσισε να δίδει 100 ευρώ μηνιαίως ανά παιδί (+100 ευρώ σε περίπτωση ενοικίου), με εισοδηματικά κριτήρια τα 15.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για ένα παιδί και 20.000 ευρώ για δύο. Η χορήγηση θα γίνεται με την κάλυψη της όποιας διαφοράς προκύψει από το αντίστοιχο επίδομα που δίδει ο ΟΠΕΚΑ. Για την καταβολή από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει ο αιτών γονέας να προσκομίσει την ηλεκτρονική κατάσταση που θα του εκδίδει ο ΟΠΕΚΑ, στον οποίο θα πρέπει να απευθύνεται κατ’ αρχάς. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται η αφαίρεση του όποιου ποσού καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ, μετά την καταβολή του δεύτερου διμήνου κάθε έτους, οπότε και διαμορφώνονται τα τελικά ποσά πληρωμής, σύμφωνα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι καταβολές του μονογονεϊκού επιδόματος από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πραγματοποιούνται κάθε εξάμηνο, δηλαδή τον Ιούνιο και το Δεκέμβριο.

Προπληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων λόγω των εορτών του Πάσχα-Καταβολή δώρου Πάσχα στους ανέργους και προπληρωμή επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ.

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων λόγω των εορτών του Πάσχα, οι συντάξεις του μηνός Μαΐου θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από τον π.ΟΑΕΕ και π.ΟΓΑ, νωρίτερα ήτοι τη Μεγάλη Τρίτη 23/04/2019 και στους λοιπούς συνταξιούχους τη Μεγάλη Τετάρτη 24/04/2019. Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) ενημερώνει πως η καταβολή των επικουρικών συντάξεων μηνός Μαΐου 2019 θα γίνει νωρίτερα, λόγω των εορτών του Πάσχα, για τη διευκόλυνση των συνταξιούχων. Συνεπώς η ημερομηνία πληρωμής των συντάξεων θα είναι η M. Πέμπτη 25 Απριλίου 2019. Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνει ότι από την 18.04.2019, ημέρα Πέμπτη, θα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα 2019 στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 18.04.2019 μέχρι και 05.05.2019. Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…