• 1 Απριλίου, 2019

Θέματα της συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 27ης Μαρτίου

Θέματα της συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 27ης Μαρτίου

Σε μια πολύ σύντομη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 27 Μαρτίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ψήφισαν μεταξύ άλλων τα παρακάτω θέματα:

  • Ψηφίστηκε ομόφωνα η 3η τακτική αναμόρφωση του προϋπολογισμού, η οποία αναμορφώθηκε, σε επιπλέον 4.000 ευρώ για αμοιβές νομικών και συμβολαιογράφων, 2.4000 για αμοιβές αιρετών και τρίτων, 6.568.36 για δαπάνες προμήθειας αναλωσίμων, 18.000 για εργοδοτικές εισφορές υπαλλήλων (κοινωφελές πρόγραμμα) και 5.000 για τεχνικό ασφαλείας. Το αποθεματικό από 36.222,43, πλέον ανέρχεται στο 254,07 ευρώ.
  • Επεκτείνεται το δίκτυο φωτισμού, στον οικισμό Νεράιδα με δαπάνη 2.309 ευρώ και στον Αλμυρό στην οδό Μετσόβου με δαπάνη 1.109 ευρώ.
  • Για τον στρατηγικό προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού του Δήμου Αλμυρού για την περίοδο 2020-2023 ανάλογα με τις υφιστάμενες κενές θέσεις και τις εκτιμώμενες αποχωρήσεις προτάθηκαν και ψηφίστηκαν οι προσλήψεις, 2 πολιτικών μηχανικών, 1 Τοπογράφου Μηχανικού, 1 Τενχολόγου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, 1 Μηχανικού Πολιτικών Έργων Υποδομής, 1 ΠΕ Οικονομικού – Λογιστικού.
  • Προτάθηκε και ψηφίστηκε με επιφυλάξεις λόγω αλλαγής του νόμου, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Αλμυρού και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Δίκτυο Πόλεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη και κυκλική οικονομία» για τον σχεδιασμό, την ωρίμανση και την υποβολή προτάσεων υλοποίησης έργων που αφορούν στην ανάπτυξη του Δήμου Αλμυρού. Προτεινόμενα έργα για ωρίμανση είναι, το κλειστό Γυμναστήριο Αλμυρού, Παιδικοί Σταθμοί (κτιριακές επεμβάσεις), Κυκλικοί κόμβοι, Ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων και εγκαταστάσεων, Τοπογραφικά διαγράμματα για ανάγκες Δήμου, Αγροτική οδοποιία, Πυροπροστασία σχολικών κτιρίων.
  • Ψηφίστηκε η υποβολή αιτήματος ένταξης στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» το έργο επίστρωσης δαπέδου στο δημοτικό στάδιο Αλμυρού. Πρόκειται για συνθετικό τάπητα, προκειμένου να διεξάγονται αγωνίσματα ανοικτού στίβου εθνικής εμβέλειας.
  • Μετά την Ανοικτή πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτιρίων στη Θεσσαλία, όπου κάθε δικαιούχος δύναται να καταθέσει μόνο μία πρόταση για ένα κτίριο κυριότητάς του, η Δημοτική Αρχή Αλμυρού, πρότεινε και ψηφίστηκε η Ενίσχυση Ενεργειακής Απόδοσης του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Αλμυρού.
  • Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ενέκριναν την προσαρμογή των λειτουργούντων παιδικών σταθμών του Δήμου Αλμυρού στο νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης.
  • Ψηφίστηκαν οι παραλαβές έργων τσιμεντόστρωσης στην Αγία Τριάδα, Βρύναινα, στους Κοκκωτούς, στο Νεοχωράκι και στους Αγίους Θεοδώρους.
  • Ψηφίστηκαν τα έξοδα για την διεκδίκηση Γαλάζιας σημαίας, για την πλαζ του Αλμυρού. Ο Αργύρης Ρούσσας, έθεσε ερώτηση γιατί αιτούμαστε μόνο για τον Αλμυρό και όχι π.χ. για την Αμαλιάπολη. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης απάντησε ότι του Αλμυρού, είναι η μόνη κατοχυρωμένη πλαζ.
  • Με ομόφωνη απόφαση των Συμβούλων ενισχύονται με μια θέση προσωπικού τα σφαγεία Αλμυρού και Ανάβρας.

Σχετικά Άρθρα

Αρνητικό ψήφισμα για την επένδυση LNG στον Παγασητικό κόλπο

Αρνητικό ψήφισμα για την επένδυση LNG στον Παγασητικό κόλπο

Με προεκλογικές αντεγκλήσεις το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού Δεν έλειψαν οι προεκλογικές αντεγκλήσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού…
Αποκριάτικη λαμπαδηφορία και σοκολατοπόλεμος στο κέντρο του Αλμυρού

Αποκριάτικη λαμπαδηφορία και σοκολατοπόλεμος στο κέντρο του Αλμυρού

Με τον καλύτερο τρόπο συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Αλμυρού και των πολιτιστικών συλλόγων της Ευξεινούπολης.…