• 27 Μαρτίου, 2019

Δελτίο Θυέλλης – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 23-3-2019

Δελτίο Θυέλλης – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 23-3-2019

Η Παναγιά κι η Λευτεριά

γιορτάζουνε αντάμα…

Σφίγγουν τα δόντια οι Έλληνες

κι ελπίζουνε στο θάμα.

 

Για να εξηγηθούμε δηλαδή, γιατί μάλλον παρεξηγηθήκαμε…. Αν εγώ αναρτήσω απ’ αύριο τη σημαία μου στη βεράντα μου, αν πάω μεθαύριο στην παρέλαση, να καμαρώσω τα εγγόνια μου κι αν ακόμη τραγουδήσω με όλους τους συμπολίτες μου (όσους θέλουν δηλαδή) το «Μακεδονία ξακουστή», θεωρούμαι τάχα «ακραίος, πατριδοκάπηλος» και τόσα άλλα υπερβολικά ή και φαιδρά; Μην τρελαθούμε, δηλαδή… Αυτοί που υπέγραψαν (ωθούμενοι και από τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς πάτρωνές τους) τη Συμφωνία των Πρεσπών και κατάπιαν το …κουνέλι της λεγόμενης «Βόρειας Μακεδονίας», για το κρατίδιο στο σβέρκο μας που ήδη μας βγάζει περιπαιχτικά τη γλώσσα, εμένα με ρώτησαν πριν υπογράψουν και τι ακριβώς θα υπογράψουν; Ε, λοιπόν και το σπίτι μου θα σημαιοστολίσω και στην παρέλαση θα πάω και εμβατήρια θα τραγουδήσω και το «Μακεδονία ξακουστή» θα βροντοφωνάξω και… σ’ όποιον αρέσω. Για τους άλλους; Ξύδι…

 

Εκ των υστέρων και μετά από όσα περίεργα συνέβησαν, που αυθαίρετα και προκλητικά επιχειρούν να αμφισβητήσουν τον πατριωτισμό μου, δεν έχω να παζαρέψω με κανέναν μπαγασούλη (ύπουλο ή …χαλβά) ούτε θα δώσω σε κανέναν (ντόπιο ή ξένο) λογαριασμό. Τελεία και παύλα…. Καλή επέτειο λοιπόν, καλό Ευαγγελισμό…. Ζήτω η Λευτεριά και ζήτω η Ελλάδα.

 

Καμία πρόσκληση σε πολιτικό πρόσωπο για την φετινή παρέλαση στη Νέα Υόρκη δε θα στείλουν οι ομογενείς – διοργανωτές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών. Μιλώντας στο iefimerida.gr ο αντιπρόεδρος των Ελληνικών Σωματείων της Νέας Υόρκης κ. Γαλάτουλας τονίζει ότι «η ομογένεια βράζει και, αν βρεθούν στην παρέλαση πολιτικοί, θα γίνουν επεισόδια». Η παρέλαση για την εθνική επέτειο θα γίνει φέτος στις 14 Απριλίου και είναι η πρώτη φορά που δεν θα σταλούν προσκλήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς και σε υπουργούς της κυβέρνησης. «Ως πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως έκανα την πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή», λέει ο κ. Γαλάτουλας. «Δεν τους θέλουμε στην παρέλαση, ο κόσμος έχει επαναστατήσει και θα αντιδράσει. Έτσι επιθυμούμε να στείλουμε ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες». Η παρέλαση για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας από τον Τουρκικό ζυγό διοργανώνεται εδώ και 81 χρόνια από τα Ελληνικά Σωματεία Μείζονος Νέας Υόρκης και πραγματοποιείται στην 5η λεωφόρο, με επικεφαλής τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς.

 

Γεμάτη από εθνικιστικά μηνύματα ήταν πρόσφατη προεκλογική ομιλία του Ερντογάν στη Σμύρνη. Ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στη Μικρασιατική καταστροφή. «Σμύρνη! Εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών Βαλκανικών πόλεων όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας». Ο Ερντογάν συνέχισε στον ίδιο προκλητικό τόνο, λέγοντας «Σμύρνη! Εσένα που ο Μουσταφά Κεμάλ, στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά. Σμύρνη, εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!».

 

Συνέχεια στις προκλητικές τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών έδωσε ο Ερντογάν, με νέες του δηλώσεις, αυτή τη φορά προειδοποιώντας ότι η «Ιστανμπούλ» δεν θα γίνει ποτέ «Κωνσταντινούπολη». Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Τσανάκαλε ο Ερντογάν ανέφερε: «Την Ιστανμπούλ δεν θα μπoρέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη. Εμείς είμαστε εδώ και 1000 χρόνια. Όποιος επιχειρήσει να μας απομακρύνει από εδώ, θα φύγει με το φέρετρο του, όπως το κάναμε στο παρελθόν». Από την ομιλία του Τούρκου πρόεδρου δεν έλειψαν ούτε οι αναφορές στο Αιγαίο: «Στην Κύπρο δοκιμάζουν την υπομονή μας καθώς παραβιάζουν τα δικαιώματά μας. Στο Αιγαίο δοκιμάζουν την υπομονή μας, καθώς προσπαθούν να μας περιορίσουν να μην μπορούμε να πατάμε το πόδι μας», δήλωσε.

 

Την καταστροφή π.χ. του Δράμαλη, πώς την ξέχασες, γιαλαντζί «σουλτάνε» της καρπαζιάς;

 

Μπράβο, λεβέντες… Διαβάζω, ότι καταδρομείς, αντιδρώντας στην εκδίωξη του συναδέλφου τους, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία, τραγουδώντας μαζικά το «Μακεδονία Ξακουστή»! Οι Ειδικές Δυνάμεις έχουν ενοχληθεί σφοδρά από την αντιμετώπιση του Εμμανουήλ Μπούχλη, ο οποίος τιμωρείται επειδή τραγούδησε το γνωστό πατριωτικό εμβατήριο εν ώρα άλματος με το αλεξίπτωτο.

 

Επεισόδια σημειώθηκαν στις πορείες που πραγματοποίησαν από την περασμένη Δευτέρα, μαθητές στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι κινητοποιήσεις υπάρχει περίπτωση να κλιμακωθούν στα σχολεία όλης της χώρας, καθώς μαθητές, γονείς, αλλά και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα εκφράζουν έντονες διαφωνίες, για όσα απεργάζεται το αρμόδιο Υπουργείο και η Κυβέρνηση γενικότερα.

 

Μια απόφαση υψηλού ρίσκου και από τις πλέον κρίσιμες της τετραετούς θητείας του καλείται να λάβει το αμέσως επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, γράφουν οι πολιτικοί αναλυτές στις εφημερίδες: Εάν, δηλαδή, θα προχωρήσει σε τετραπλές εκλογές τον Μάιο, ή εάν, όπως δημόσια διακηρύσσει εσχάτως, θα εξαντλήσει την τετραετία, με τις εθνικές εκλογές να διεξάγονται τον Οκτώβριο.

 

«Σε μια τεράστια δεξαμενή ψήφων στοχεύει η κυβέρνηση», σύμφωνα με εκτίμηση της «Καθημερινής» τουλάχιστον, προωθώντας τη ρύθμιση οφειλών στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις. Από τα 4 εκατ. οφειλετών, μόνο το 1 εκατ. έχει ρυθμίσει τα χρέη του. Επιπλέον, 300.000 έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση το 2015. Η αδυναμία αυτή των φορολογουμένων αναγκάζει την κυβέρνηση να ζητήσει από τους πιστωτές της χώρας νέα ρύθμιση, στην οποία θα μπορέσουν να ενταχθούν όσοι πραγματικά μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Φυσικά, οι λεγόμενοι «πιστωτές των μνημονίων», που όλο τάχα φεύγουν, αλλά δεν το κουνάνε ούτε ρούπι από τα οικονομικά καθέκαστα της χώρας, δεν δείχνουν να είναι και πολύ πρόθυμοι σε τέτοιου είδους ρυθμίσεις, που ελάχιστα ή καθόλου δεν μειώνουν το χρέος των Ελλήνων. Πλην όμως, κάτι πρέπει να κάνουν οι κυβερνώντες για να χρυσώσουν το προεκλογικό χάπι, ειδικότερα όταν και η τωρινή αξιωματική αντιπολίτευση έχει εξαγγείλει στο προεκλογικό της πρόγραμμα παρόμοια ρύθμιση (120 δόσεις). Άντε να δούμε…

 

Από ανάρτηση της Ματίνας Κατσιβέλη, στο facebook, απ’ όπου και η φωτογραφία: Ξέρεις τι είναι να βάζεις το παιδί σου σε μια φθαρμένη βαλίτσα και να περπατάς, να περπατάς ώσπου να ματώσουν τα πόδια σου και να συνεχίζεις, να συνεχίζεις για να το σώσεις, να μην κομματιαστεί από τις βόμβες; Ξέρεις τι είναι να χτυπά η καρδιά σου σε κάθε βήμα μήπως πέσεις πάνω σε αφιονισμένους μακελάρηδες και δεν προλάβεις να κρύψεις το παιδί, το παιδί σου, το σπλάχνο σου; Όχι δεν ξέρεις. Ούτε εγώ ξέρω. Τα δικά μας τα παιδιά δεν γεννήθηκαν στην κόλαση, το καρδιοχτύπι μας ήταν για άλλα καθημερινά ανθρώπινα πράγματα. Δεν ξέρω και ούτε να φανταστώ μπορώ γιατί ξεπερνά τα όρια του μυαλού και της καρδιάς μου. Ένα όμως ξέρω και με όλη τη δύναμη της ψυχής μου δηλώνω: Αυτό το παιδί της βαλίτσας, αν κάποτε έλθει στον τόπο μου, πρέπει να αγκαλιαστεί, πρέπει να φροντίσουμε να φύγουν οι εφιάλτες του, πρέπει να ξαναγίνει παιδί.

 

Θα πρόσθετα: Ας κάνουμε κι απόψε μια θερμή προσευχή για όλα τα παιδιά του κόσμου, που η μοίρα, η τύχη, κάποιοι άνθρωποι που δεν θέλουν την ειρήνη, δεν είναι καλοί μαζί τους.

 

Το MySpace, ένα από τα πρώτα και δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως μεταξύ των νέων μουσικών, προτού επικρατήσει το Facebook, ανακοίνωσε ότι κατά λάθος έχασε αρχεία μουσικής, βίντεο και φωτογραφίες 12 ετών. Η τεράστια απώλεια συνέβη κατά τη μεταφορά των δεδομένων ενός κεντρικού υπολογιστή – εξυπηρετητή (server), με συνέπεια όλα τα αρχεία που είχαν «ανεβάσει» οι χρήστες έως πριν περίπου τρία χρόνια να χαθούν και μάλλον να μην ξαναγίνουν ποτέ ξανά διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με μία εκτίμηση, χάθηκαν περίπου 50 εκατομμύρια τραγούδια από 14 εκατομμύρια καλλιτέχνες. Ορισμένοι καχύποπτοι εξέφρασαν αμφιβολία κατά πόσο επρόκειτο για λάθος ή απλώς το MySpace δεν ήθελε πια να καταβάλει προσπάθεια και κόστος για τη φιλοξενία 50 εκατομμυρίων παλιών MP3. Το MySpace, που ζήτησε συγγνώμη για την απώλεια, σύμφωνα με το BBC, είχε ιδρυθεί το 2003 και το 2006 είχε προσελκύσει εκατομμύρια χρήστες, με αποτέλεσμα να είναι ο δημοφιλέστερος διαδικτυακός τόπος στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας ακόμη και τη μηχανή αναζήτησης της Google. Η ψηφιακή τεχνολογία εκδικείται…

 

Ένας φημισμένος χειρουργός, Έλληνας καθηγητής ιατρικής, διατύπωσε δημόσια μια μεγάλη αλήθεια: «Έχουμε έναν γερασμένο πληθυσμό, με 120.000 θανάτους και μόνο 100.000 γεννήσεις το χρόνο… Με την Ελλάδα να ψυχορραγεί στην εντατική μονάδα, έχουμε ελεύθερες τις εκτρώσεις, με 1.000 δολοφονίες κάθε πρωί.» Γιατί; γιατί; γιατί;…

 

«Οι δειλοί δεν ερωτεύτηκαν ποτέ…»

 

Πλέον δεν θυμώνω… Ούτε κρατώ κακία… Μόνο απόσταση!

 

«Ολιγαρκής αφθονία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, με το στυλ της λογοτεχνικής του …επάρκειας και των …περίεργων (προχωρημένων) νεοελληνικών που συνήθως μιλάει. You κούφ’ me, baby…. Μοιάζει λίγο με το λαϊκό διάλογο: «Χαντούμης είμαι» – «Ναι, αλλά πόσα παιδιά έχεις;» Κι αλίμονό μας…

 

Καλή παρέλαση… Να «πνίγει» η χώρα στο γαλανόλευκο, σε πλήρη (και όχι …ολιγαρκή) αφθονία.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…