• 25 Μαρτίου, 2019

Μηνύματα πολιτικών και φορέων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Μηνύματα πολιτικών και φορέων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Δημοσιεύουμε μηνύματα πολιτικών και φορέων, σχετικά με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου:

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ Κ. ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου έρχεται και φέτος να μας θυμίσει το μεγαλειώδη αγώνα για την Απελευθέρωση, έναν νικηφόρο αγώνα ενάντια στο σκοτάδι της δουλείας και της απολυταρχίας.

Ειδικά όμως στο φόντο της σημερινής συγκυρίας, η 25η Μαρτίου είναι και μια αφορμή για εθνικό αναστοχασμό. Να δούμε τι είναι αυτό που μας συνέχει πραγματικά και πού θέλουμε να πάμε. Να μην αναλογιστούμε μόνο το παρελθόν, αλλά να σκεφτούμε και το μέλλον.

Σε μια περίοδο που η μισαλλοδοξία αναζητά δικαιολογία στην επίκληση στο «εθνικό συμφέρον», έχει μεγάλη σημασία να θυμηθούμε τα λόγια του Διονυσίου Σολωμού:

«Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό, ό,τι είναι αληθινό»…

 

Μήνυμα για την 25η Μαρτίου βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλου

Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και συμβολίζει τον αδιάκοπο αγώνα του Ελληνισμού κόντρα στους Νενέκους και τους ραγιάδες οι οποίοι όπως και τότε, έτσι και τώρα, είναι πρόθυμοι να ξεπουλήσουν την Πατρίδα μας προκειμένου να ικανοποιήσουν τα ξένα κέντρα εξουσίας που υπηρετούν πιστά. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία βάλλονται ανελέητα και μία μέρα σαν την σημερινή, κατά την οποία γιορτάζουμε την έναρξη της Επανάστασης ενάντια στον προαιώνιο εχθρό αλλά και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, μας θυμίζει ότι πρέπει να υψώσουμε ανάστημα απέναντι σε όλες τις προκλήσεις.

 

Μήνυμα Προέδρου Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου:

«Η διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού είναι ένα φωτεινό ορόσημο που υπογραμμίζει  τις  αξίες και τα ιδανικά που ενέπνευσαν τον ελληνικό λαό  στους διαρκείς αγώνες για Ανεξαρτησία, Ελευθερία και Δικαιοσύνη.

Η σημερινή ημέρα είναι ακόμα μια ηχηρή υπενθύμιση του χρέους μας να  τιμούμε  όλους όσοι έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για να ανοίξουν τον δρόμο στον οποίο σήμερα ελεύθερα μπορούμε να βαδίζουμε.

Με το παράδειγμα τους, μας δίδαξαν ότι οι μόνες μάχες σίγουρα χαμένες είναι αυτές που δεν δίνονται και ότι οι  αγώνες κερδίζονται με το «εμείς» κι όχι το «εγώ».

Αυτή η αλληλεγγύη των γενεών στη βάση διαχρονικών  ιδανικών είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση ενός λαού στην πορεία της ιστορίας.

Σήμερα, οι αγώνες που καλούμαστε να δώσουμε είναι διαφορετικοί. Όμως το όραμα και η  στόχευση της συλλογικής μας σκέψης και δράσης παραμένουν  σταθεροί και αμετακίνητοι:  Μια κοινωνία δίκαιη, αλληλέγγυα και ευημερούσα. Μια Ελλάδα ισχυρή και περήφανη. Μια διεθνής γειτονιά ειρήνης και συνεργασίας, αλληλοσεβασμού και προόδου.

Αντλώντας έμπνευση από το μήνυμα της σημερινής ημέρας καλούμαστε να δώσουμε τους αγώνες της δικής μας εποχής για να συμβαδίζει η ελευθερία της πατρίδας με την θετική ελευθερία κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων που δικαιούνται να αντικρίζουν το μέλλον με αισιοδοξία και να ζουν με αξιοπρέπεια σε μια κοινωνία αξιοκρατίας και  ευκαιριών για εργασία».

 

Μήνυμα  για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 από τη ΔΗΜ.Τ.Ο Αλμυρού:

Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί μία από τις πιο ένδοξες σελίδες της νεότερης ιστορίας των Ελλήνων.

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου αποτελεί πηγή πίστης της Ορθοδοξίας.

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 198 χρόνια οι Έλληνες ξεκίνησαν τον δύσκολο αγώνα για Ελευθερία,  Ανεξαρτησία και Δικαιοσύνη.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα και τον ελληνισμό εορτάζουμε σήμερα την εθνική μας παλιγγενεσία, υποκλινόμαστε σε όλους τους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης που με περίσσιο θάρρος πήραν τις τύχες τους στα χέρια τους ώστε σήμερα εμείς να απολαμβάνουμε τα αγαθά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Δεν μένουμε όμως μόνο στο παρελθόν. Η κληρονομιά των προγόνων μας, μας δείχνει τον δρόμο που έχουμε καθήκον να ακολουθήσουμε για να κερδίσουμε το μέλλον.

Οφείλουμε όλοι να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ήρωες του 1821, να σεβαστούμε την ελευθερία που μας χάρισαν και, με ενότητα κι ομοψυχία, να αγωνιστούμε για να παραδώσουμε μία καλύτερη Ελλάδα στις επόμενες γενεές.

Χρόνια Πολλά ! ! !

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο  Αλμυρού

       Αναστασίου Δημήτριος


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…