• 13 Μαρτίου, 2019

Who is who? ή Τι ‘ν ‘ τούτος; Νέα στήλη παρουσίασης γνωστών-αγνώστων προσώπων της επικαιρότητας – Παρουσιάζουμε τον Ευθύμιο Ζιγγιρίδη

Who is who? ή Τι ‘ν ‘ τούτος; Νέα στήλη παρουσίασης γνωστών-αγνώστων προσώπων της επικαιρότητας – Παρουσιάζουμε τον Ευθύμιο Ζιγγιρίδη

Νέα στήλη παρουσίασης γνωστών-αγνώστων προσώπων της επικαιρότητας

Ο «Λαός του Αλμυρού» εντάσσει νέα στήλη κατά την οποία, θα παρουσιάζουμε κάθε φορά ένα γνωστό-άγνωστο πρόσωπο της επικαιρότητας, επαγγελματικής, πολιτικής, κοινωνικής. Η στήλη αυτή, έρχεται να καλύψει τη φυσική περιέργεια όλων μας για πρόσωπα της επικαιρότητας, των οποίων όμως δεν γνωρίζουμε βιογραφικά στοιχεία, θα θέλαμε να ρωτήσουμε, αλλά δεν μας δόθηκε η ευκαιρία.

Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο Ευθύμιος Ζιγγιρίδης, που αρθρογραφεί συχνά, παρίσταται στις κοινωνικές δράσεις και δομές της Μαγνησίας –και όχι μόνο- που έθεσε τον εαυτό του στο πλευρό και ψηφοδέλτιο του Κώστα Αγοραστού ως Περιφερειακός Σύμβουλος στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές και από ότι έχει δηλώσει είναι στη διάθεση του Περιφερειάρχη για τις επερχόμενες; Ακολουθούν βιογραφικά στοιχεία και μια μικρή συνέντευξη.

Σπουδές: O Ευθύμιος Ζιγγιρίδης είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του Coventry στο τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών(1992).

Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στην Διοίκηση και Οικονομία Βιομηχανίας στο ίδιο πανεπιστήμιο το επόμενο έτος και το 1995 απέκτησε ακόμη ένα μεταπτυχιακό στα Industrial Logistics σε πανεπιστήμιο του  Birmingham, κερδίζοντας το πρώτο εθνικό βραβείο για  την καλύτερη μελέτη πάνω σε ποιοτικούς δείκτες στην μεταποιητική δραστηριότητα της Βρετανικής Βιομηχανίας. Επιπλέον έχει κάνει δημοσιεύσεις στην Αγγλία με θέμα την Βρετανική Βιομηχανία.

Επαγγελματική δραστηριότητα: Προσελήφθη από την πολυεθνική GKN Hardy Spicer στο Birmingham ως σύμβουλος σε θέματα ποιοτικού ελέγχου. Το 1996 προσελήφθη από την εταιρεία ΗΕΙ στο Derby ως προϊστάμενος παραγωγής. Η εταιρεία παρήγαγε θερμικούς εναλλακτήρες για υδροηλεκτρικά και πυρηνικά εργοστάσια. Το 1997 προβιβάστηκε σε διευθυντή παραγωγής στην ίδια εταιρεία όπου εργάστηκε για 3 έτη.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2001 ίδρυσε ατομική συμβουλευτική επιχείρηση, όπου ασχολήθηκε με την εφαρμογή συστημάτων παραγωγής και συστημάτων οργάνωσης και διαχείρισης ποιότητας. Επιπλέον ασχολήθηκε με την εκπόνηση επιχειρηματικών πλάνων στα πλαίσια αναζήτησης επενδυτικών κεφαλαίων (ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακός Νόμος) για τους πελάτες του.

Το 2007 ίδρυσε την εταιρεία GBΗORIZONS συνεχίζοντας τις προηγούμενες δραστηριότητες του. Επιπλέον συνεργάζεται με funds του εξωτερικού, προκειμένου να δημιουργήσει τις κατάλληλες ευκαιρίες για να επενδύσουν στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Κοινωνική δράση: Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Παπάζογλου και έχουν 2 παιδιά την Αιμιλία και τον Δημήτρη. Έχει συγγράψει για το ΙΔΕΚΕ δύο βιβλία, ένα για marketing και ένα για τη διοίκηση επιχειρήσεων. Αρθρογραφεί συχνά σε εφημερίδες της Μαγνησίας. Είναι Αντιπρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης Ν Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής», Αντιπρόεδρος στο Γηροκομείο Βόλου, μέλος του ΔΣ ΕΚΠΟΛ Θεσσαλίας, μέλος του ΔΣ Δίκτυο Κέντρων Πρόληψης Ελλάδας, μέλος της επιτροπής διαβούλευσης Δήμου Αλμυρου, Ιδρυτικό Μέλος της Πανελλήνιας Ενωσης Καππαδοκικών Συλλόγων, Πρόεδρος Καππαδοκών Αργιλοχωρίου στον Αλμυρό, ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Αγοραστού, Μέλος της επιτροπής της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Αλληλεγγύη» στον Αλμυρό, Πρόεδρος Συλλόγου Καππαδοκών Aργιλοχωρίου Αλμυρού, Γραμματέας Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμυρού.

 

  • Χαίρομαι που ξεκινούμε αυτή τη στήλη μαζί σου, καθώς έχουμε συνεργαστεί πάρα πολλές φορές κατ’ αρχήν σε διάφορες δράσεις εθελοντισμού. Φαίνεται άλλωστε αυτό, από τις πολλές δομές στις οποίες δραστηριοποιείσαι. Λογική η ερώτηση αν σου φτάνουν οι ώρες τις ημέρας και ποια φιλοσοφία σε κινεί-κινητοποιεί;

 

Προσπαθώ πάντα να οργανώσω τον χρόνο μου και να σχεδιάσω τις εργασίες της ημέρας. Η αλήθεια είναι ότι δεν τα καταφέρνω πάντα διότι το απρόβλεπτο είναι μέρος της ζωή μας και αυτό την κάνει ενδιαφέρουσα. Το ζητούμενο είναι να έχεις την ικανότητα να το αντιμετωπίσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επηρεαστούν άμεσα τα αρχικά σου σχέδια.

Ο πατέρας μου με δίδαξε την αξία του εθελοντισμού όχι με λόγια αλλά με τη στάση  που είχε απέναντι στη ζωή. Ο ίδιος ασχολήθηκε για χρόνια με τα κοινά. Έζησα μαζί του τις χαρές και τις απογοητεύσεις που βίωνε. Η προσφορά στα κοινά ήταν, είναι και θα είναι μέρος της ζωής μου από όποιο μετερίζι βρεθώ.

Η περιφέρεια με τίμησε και τοποθετήθηκα στο κέντρο πρόληψης Ν. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» όπου το Διοικητικό Συμβούλιο με εξέλεξε Αντιπρόεδρο. Μέσα από αυτή την δομή μαζί με άλλους προέδρους κέντρων πρόληψης στην Ελλάδα ιδρύσαμε το πανελλήνιο Δίκτυο Κέντρων Πρόληψης όπου είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Σκοπός μας είναι να συμβάλλουμε στην καλύτερη λειτουργία των κέντρων και να ανταλλάσουμε καλές πρακτικές προς όφελος των εργαζομένων και των πολιτών τους οποίους εξυπηρετούν αυτά τα κέντρα.

Επίσης τοποθετήθηκα στο ΔΣ του γηροκομείου Βόλου όπου διετέλεσα Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος. Μέσα από αυτές τις δομές προσπάθησα να περάσω την δική μου φιλοσοφία διοίκησης και εξωστρέφειας.

Επιπλέον είμαι λάτρης των παραδόσεων και πολύ περήφανος που έχω Καππαδοκικές ρίζες. Πριν χρόνια ιδρύσαμε την Ενωση Καππαδοκών Ελλάδος προσπαθώντας να διατηρήσουμε και να γνωστοποιήσουμε τις δικές μας μοναδικές παραδόσεις και αξίες. Ως πρόεδρος του Συλλόγου Καππαδοκών Αργιλοχωρίου μαζί με το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο έχουμε συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην διάδοση των παραδόσεων μας στον Νομό μας και όχι μόνο. Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΠΟΛ Θεσσαλίας η οποία είναι εταιρεία της Περιφέρειας που ασχολείται με πολιτισμό, περιβάλλον και κοινωνικές μειονότητες, προσπαθούμε να βοηθήσουμε δράσεις των συλλόγων και άλλων οργανώσεων της περιφέρειας μας.

Με ρωτάνε πολλές φορές εάν αμείβομαι για κάποιες από αυτές τις θέσεις. Εάν αμειβόμουν δεν θα μιλούσαμε για εθελοντισμό.

  • Επαγγελματικά ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σου;

Είμαι σύμβουλος Στρατηγικών Επενδύσεων. Η εταιρία μου ασχολείται με Συμβουλευτική Επιχειρήσεων σε θέματα οργάνωσης ποιότητας και ανάπτυξης. Επίσης ασχολείται με εύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων για επενδυτές σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Συνεργαζόμαστε με μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Δουλεύω πολλές ώρες και ταξιδεύω σε όλη την χώρα και στο εξωτερικό. Μου αρέσει η δουλειά μου γιατί αντιμετωπίζω διαφορετικές προκλήσεις καθημερινά.  Εγώ και ο συνέταιρος μου έχουμε κινηθεί επενδυτικά και σε άλλους τομείς της οικονομίας αλλά δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για αυτό τώρα. Οι επαγγελματικοί στόχοι είναι ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Πολλοί με ρωτούν γιατί δεν δραστηριοποιούμαι περισσότερο επαγγελματικά στην Μαγνησία. Λόγω της εμπλοκής μου με τα κοινά στην περιοχή δεν θέλω να επεκταθώ σε μεγάλο βαθμό επαγγελματικά στην περιοχή μου για αυτό δεν έχω κάποιο παράρτημα στον Αλμυρό η τον Βόλο.

 

-Ως απολογισμό της κοινωνικής δράσης, στις δομές που συμμετέχεις, τι σημαντικό άλλαξε τα τελευταία χρόνια;

Ξεκινώντας από τον Σύλλογο Καππαδοκών Αργιλοχωρίου στον οποίο δραστηριοποιούμαι πάνω από 13 χρόνια εκ των οποίων τα 11 ως Πρόεδρος, προσπαθούμε με τα υπόλοιπα παιδιά του Διοικητικού Συμβουλίου να λύσουμε προβλήματα καθημερινότητας του χωριού προκειμένου να βελτιώσουμε τις ζωές των κατοίκων. Τα τελευταία χρόνια δημιουργήσαμε τον Πολιτιστικό Αύγουστο στο Αργιλοχώρι όπου καλούμε μουσικά συγκροτήματα, θεατρικές ομάδες, ψυχαγωγούς όπως μάγους και καλλιτέχνες του θεάτρου σκιών, διοργανώνουμε τουρνουά μπάσκετ και ποδοσφαίρου, με σκοπό την ψυχαγωγία των κατοίκων του χωριού αλλά και των πολλών επισκεπτών από άλλα μέρη του Νομού και όχι μόνο. Επιπλέον έχουμε διοργανώσει με άλλους συλλόγους του Νομού εκδηλώσεις επιμορφωτικές πάνω σε θέματα της Ελληνικής Παράδοσης.

Στο Γηροκομείο Βόλου εκπόνησα τον νέο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Ιδρύματος και μετά από επεξεργασία των μελών του ΔΣ και του διευθυντή του Ιδρύματος εφαρμόζεται με επιτυχία. Σχεδίασα με τη βοήθεια των στελεχών του Ιδρύματος την καμπάνια του γηροκομείου προκειμένου να διαδοθούν οι άριστες υπηρεσίες που προσφέρει μέχρι το τελευταίο χωριό του Νομού και ήδη ξεκινήσαμε τις ενημερωτικές ομιλίες από την Νέα Ιωνία. Εχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια να βοηθήσουμε αυτό το πολύπαθο ίδρυμα να ορθοποδήσει. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό στο Διοικητικό Συμβούλιο και στους πολίτες του Νομού που στέκονται πάντα δίπλα μας. Οι πολίτες του Αλμυρού έχουν βοηθήσει το Ιδρυμα πολλές φορές όποτε ζητήθηκαν τρόφιμα ή άλλου είδους βοήθεια.

Τέλος ξεκινήσαμε εδώ και ένα χρόνο με δική μου πρωτοβουλία  μαζί με την Ενωση γονέων  Βόλου και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας κ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον στρατιωτικό Γιατρό Χαράλαμπο Παρίση μία σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων πάνω στο ΚΑΡΠΑ σε όλα τα σχολεία του Βόλου. Ασφαλώς την πρωτοπορία σε αυτό για την πόλη του Αλμυρού ανήκει στην Μαρία Σταυραντώνη.

Στο κέντρο πρόληψης Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» επίσης εισήγαγα για πρώτη φορά Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας, το οποίο ψηφίστηκε από το ΔΣ, προκειμένου να συμβάλω στην καλύτερη οργάνωση του κέντρου. Επιπλέον το κυριότερο μέλημα μου  ήταν να μπορέσω να διαδώσω τις εξαιρετικές υπηρεσίες του κέντρου στους πολίτες του Αλμυρού και της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού. Αυτό ήταν κάτι το οποίο λειτούργησε και έτσι ένα μεγάλο μέρος των δημοτών του  δήμου μας, είτε μέσω συλλόγων σχολείων  είτε άλλων κοινωνικών ομάδων έχουν χρησιμοποιήσει τουλάχιστον μία φορά τις υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης.

Μέσα από το κέντρο και σε συνεννόηση με άλλα διοικητικά Συμβούλια ιδρύσαμε το Πανελλήνιο Δίκτυο Κέντρων Πρόληψης ΔΙΚΕΠΡΕ όπου εκλέχθηκα στο Διοικητικό Συμβούλιο . Αυτό το όργανο προσπαθεί να θωρακίσει θεσμικά τα κέντρα πρόληψης μέσα από παρεμβάσεις σε πολιτικούς οργανισμούς και μέσα από την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Εκπροσωπώντας  το ΔΙΚΕΠΡΕ έχω ταξιδέψει και λάβει μέρος σε ομιλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Να πω λίγα λόγια για την ΕΚΠΟΛ. Είναι μία εταιρεία της Περιφέρεια η οποία ασχολείται με τον Πολιτισμό το περιβάλλον και τις κοινωνικές μειονότητες. Βοηθάμε συλλόγους για να υλοποιήσουν δράσεις πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τους άξονες που προαναφέρθησαν. Το τελευταίο χρόνο έχει ενισχυθεί οικονομικά και μπορεί να εκπληρώσει τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε.

Το τελευταίο χρόνο είμαι γραμματέας του Φιλοζωικού Σωματείου της πόλης μας. Μέσα από άρθρα μου και όχι μόνο προσπαθώ μαζί με τα άλλα μέλη του ΔΣ να αφυπνίσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο ως προς την συμπεριφορά του προς τα αδέσποτα. Υπάρχουν πολλές δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν πάνω σε αυτό το θέμα ωστόσο η οικονομική δυσκολία πολλών συμπολιτών μας δεν επιτρέπει για την ώρα δράσεις οι οποίες θα ενίσχυαν τον Σύλλογο προκειμένου να υλοποιήσει κάποια από τα σχέδια του.

Τέλος ως μέλος της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Αλμυρού προσπάθησα και προσπαθώ πάντα να συμβάλλω θετικά σε όλα τα θέματα στα οποία ζητείται η άποψη μου είτε είναι οικονομικά είτε περιβαλλοντικά είτε πολιτιστικά. Επιπλέον έχω συμβάλλει σε μικρό η μεγαλύτερο βαθμό στην υλοποίηση έργων της περιφέρεια στο δήμο μας.

  • Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνει η Μαγνησία για να πρωτοστατήσει στο άμεσο μέλλον και τι ο Αλμυρός;

Πολλές φορές έχω αρθρογραφήσει και έχω συμμετάσχει σε ημερίδες με θέμα την ανάπτυξη της Μαγνησίας.

Η οικονομική ανάπτυξη του Νομού μας αφορά τρεις βασικούς παράγοντες: α) τις νέες  επενδύσεις, β) την επιχειρηματικότητα και γ) την καινοτομία και ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Οι παράγοντες αυτοί αποτελούν παράλληλα και τους κύριους στόχους της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης. Επιπλέον βασικός παράγοντας της τοπικής ανάπτυξης είναι η ικανότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης / φορέων να ασκήσουν αναπτυξιακή πολιτική. Τέλος η τοπική οικονομική ανάπτυξη είναι αποτέλεσμα των συνεργασιών μεταξύ των ιδιωτικών επιχειρήσεων και των οργανισμών / φορέων σε μια συνολική διαδικασία παραγωγής, διανομής και κατανάλωσης. Η αποτελεσματικότητα των συνεργασιών αυτών εξαρτάται από τον σχεδιασμό, την επικοινωνία, την αξιολόγηση τους καθώς και από την υποκίνηση όσων συμμετέχουν στην ανάπτυξη τους.

Οι επιχειρηματικοί φορείς και οι τοπικές αυτοδιοικήσεις στην περιοχή της Μαγνησίας πρέπει να επικεντρωθούν σε τρεις βασικούς άξονες

  • Την αγροτική παραγωγή και την μεταποίηση αγροτικών προϊόντων
  • Την ενδυνάμωση της βιομηχανικής δραστηριότητας κυρίως στις ΒΙΠΕ της περιοχής και την προώθηση της περιοχής ως εθνικό διαμεσολαβητικό κέντρο
  • Την δημιουργία υποδομών για την στήριξη της τουριστικής επενδυτικής δραστηριότητας.

Ως αναφορά τον Αλμυρό έχει τεράστιες προοπτικές τις οποίες οφείλουν οι Δημοτικές αρχές αλλά και οι επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν Είναι κατ εξοχήν αγροτικός δήμος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει από τους επαγγελματικούς και αγροτικούς οργανισμούς της πόλης, την δημοτική αρχή ακόμη και την Περιφέρεια διαρκής ενημέρωση αφενός για θέματα που αφορούν του αγρότες επενδυτικά, αφετέρου για θέματα καθημερινότητας που τους απασχολούν.

Επιπλέον ο Αλμυρός διαθέτει μία Βιομηχανική Περιοχή η οποία επιτέλους θα πρέπει να πιστοποιηθεί για να μπορέσουν εταιρείες να εγκατασταθούν με όλα τα οφέλη που παρέχει μία Βιομηχανική Περιοχή.

Τέλος, θεωρώ ότι ο Δήμος με την βοήθεια της Περιφέρειας και όσοι οργανισμοί εμπλέκονται στο τουριστικό κλάδο μαζί με τις επαγγελματικές ενώσεις της πόλης να εκπονήσουν ένα  οργανωμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας. Ο δήμος διαθέτει μία μεγάλη ακτογραμμή και μία σειρά πολιτιστικών θησαυρών τα οποία πρέπει να παράξουν προστιθέμενη αξία για την πόλη μας, αλλά και για τους επαγγελματίες της. Τέλος όσοι έχουμε επισκεφθεί την Όθρυ μπορούμε να αξιολογήσουμε τον τεράστιο φυσικό πλούτο της τον οποίο δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να αξιοποιήσουμε τουριστικά σε μεγάλο βαθμό. Να μην αναφερθώ στις λίμνες Ζερέλια και το Δάσος Κουρί, θησαυροί οι οποίοι πρέπει να μπουν στον στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του τουρισμού τόσο στον Αλμυρό όσο και στην Μαγνησία.

  • Οι σπουδές σου και η επαγγελματική δραστηριότητά σου, μας επιβάλλουν να ρωτήσουμε για το Κράτος και το Έθνος, τι θα άλλαζες αν μπορούσες με ένα μαγικό ραβδί; Ποιες οι πρώτιστες ανάγκες;

Το πρώτο πράγμα το οποίο θα άλλαζα σίγουρα είναι το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας μέσα στο οποίο θα διαμόρφωνα συνθήκες για αλλαγή πλεύσης σε ότι αφορά την Παιδεία στον τόπο μας. Μέρος του μοντέλου θα ήταν το «πάντρεμα» των Πανεπιστημίων με την Αγορά εργασίας και την ίδρυση Ελληνικών Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Δεν είναι λάθος η στόχευση της κυβέρνησης σε συγκεκριμένους κλάδους τους οποίους θέλει να ενισχύσει, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο επιχειρεί την ενίσχυση τους είναι κατ εμέ εντελώς λάθος. Επιπλέον θεωρώ ότι προσπαθώντας να γίνει η κυβέρνηση αρεστή σε πολλούς τους οποίους έχει οδηγήσει στην φτώχεια, μοιράζει ένα μεγάλο μέρος των αποθεμάτων τα οποία έχει συγκεντρώσει στεγνώνοντας τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες από ρευστό αφού τους φορολογεί με μεγάλους συντελεστές φορολόγησης, σε επιδόματα και σε αυξήσεις κατώτερου μισθού. Ασφαλώς και πρέπει να βοηθήσει η εκάστοτε κυβέρνηση αυτούς που δεν μπορούν να φροντίσουν την οικογένεια τους, εξάλλου στην ΕΕ ανήκουμε και η πρόνοια σε αυτήν την Ηπειρο είναι βασικός άξονας της πολιτικής της όλα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο πρέπει να σταθμίσει η κάθε Κυβέρνηση την ικανότητας του Κράτους να αντέχει τέτοιου είδους ενέργειες. Εύχομαι αυτές οι προεκλογικές και συγκυριακές ενέργειες να μην οδηγήσουν συμπολίτες μας στην ανεργία και ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις σε λουκέτο.

Με δύο λόγια Η Ελλάδα χρειάζεται Ανάπτυξη μέσω επενδύσεων στην πραγματική οικονομία και αναδιανομή του πλούτου με τέτοιο τρόπο ώστε οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και οι πολίτες να ζουν με μισθούς που θα τους επιτρέπουν να απολαμβάνουν τα αγαθά της ζωής.

  • Τέλος ποιες αρετές πιστεύεις ότι πρέπει να έχει ένας «τοπικός άρχων» είτε σε δήμο είτε σε περιφέρεια;

Κατά την γνώμη μου πρέπει να διαθέτει μεταξύ άλλων τρία χαρακτηριστικά

  1. Την ικανότητα και την γνώση της Διοίκησης
  2. Την γνώση των χρηματοδοτικών εργαλείων προκειμένου να μπορέσει να τα εκμεταλλευτεί για επενδυτικές δραστηριότητες
  3. Την ικανότητα της επικοινωνίας και της Κοινωνικότητας  και ασφαλώς να είναι προσβάσιμος από τους πολίτες.

Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…