Οι Σαρακατσαναίοι τίμησαν τους γεροντάδες του Συλλόγου τους

Οι Σαρακατσαναίοι τίμησαν τους γεροντάδες του Συλλόγου τους

Την καθιερωμένη εκδήλωση αφιερωμένη στους γεροντάδες πραγματοποίησαν τα μέλη του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «Η Στάνη». Έτσι και φέτος, αντάμωσαν την Πέμπτη 7 Μαρτίου, στην ταβέρνα του «Ούτα» για καλό φαγητό, παραδοσιακή μουσική και πολύ χορό.

Ο πατέρας Γεώργιος Γιαννιός ευλόγησε την πίτα, το φλουρί του οποίου αντιστοιχούσε σε ένα λεύκωμα του Συλλόγου «Ταξίδι στις Σαρακατσάνικες μνήμες», ενώ ευχήθηκε υγεία για όλους.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Πρεβεζιάνος, ευχήθηκε σε όλους «Χρόνια πολλά και να ανταμώσουμε ξανά όλοι. Σίγουρα μετράμε σημαντικές απώλειες, όμως δεν ξεχνάμε όσους έφυγαν από κοντά μας. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους χορηγούς μας για την λαχειοφόρο. Τον κ. Γιώργο Αμβράζη και Πρεμέτη Απόστολο που πρόσφεραν από ένα αρνί, τον κ. Ράπτη Βασίλειο για την προσφορά 5 κιλών κρασιού, τον κ. Καρέλη Χρήστο για 20 κιλά μήλα. Τέλος ευχαριστούμε το ζαχαροπλαστείο Ελληνικόν για τη βασιλόπιτα και τον κ. Καρμάλη Θανάση για την προσφορά 15 κιλών χαλβά».

Ακολούθησε η βράβευση των γεροντότερων εν ενεργεία μελών του Συλλόγου, δηλαδή τους κ.κ. Χρήστο Μπέη, Γιώργο Ζγουλέτα, Βασίλη Καλλέ και Δημήτρη Αμβράζη, για την πολυετή προσφορά τους στο Σύλλογο.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Κίτσιος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Καλλές, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ κ. Ηλίας Δαλακούρας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Αθλητισμού κ. Αργύρης Ρούσσας οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Βασίλης Μαμούρας και Καρακώστας Χρήστος. Ακόμη την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων κ Ευάγγελος Μαρμαγκιόλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βόλου κ. Καραθόδωρος Ευάγγελος, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης κ. Χρύσα Μαρδάκη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας κ. Ανδρέας Τσερκεζίδης.

Το τραγούδι άνοιξαν οι περήφανοι Σαρακατσάνοι, Μπέης Χρήστος, Γιώργος Ζγουλέτας, Βασίλης Καλλές  Στέργιος Ζγουλέτας και Γιώργος Ζαχαρής, για να συνεχίσουν οι Τσιάτσος Ιωάννης στο τραγούδι, Τσιάτσος Γιώργος στο κλαρίνο, Καλφούζος Άγγελος στο αρμόνιο και Τσιάτσος Λάμπρος στα κρουστά, οι οποίοι κράτησαν για πολλές ώρες στο χορό τα μέλη του Συλλόγου.

Το φλουρί εν τέλει αγνοείται, ενώ ξεχωριστό κομμάτι από τη βασιλόπιτα δόθηκε στο γηραιότερο μέλος του Συλλόγου κ. Γαλατσίδα Χρήστο.

Και του χρόνου με υγεία λοιπόν…!!!

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link:

https://www.facebook.com/pg/olaostouAlmyroualmyros/photos/?tab=album&album_id=2539731202706917

 


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…