• 11 Φεβρουαρίου, 2019

Με 32 έργα –νέα, υλοποιημένα και συνεχιζόμενα- ο Απολογισμός της Δημοτικής Αρχής

Με 32 έργα –νέα, υλοποιημένα και συνεχιζόμενα- ο Απολογισμός της Δημοτικής Αρχής

Δ. Εσερίδης: «Με γνώμονα τη διαφάνεια εργαζόμαστε για το καλό της περιοχής μας»

Η αντιπολίτευση κρίνει τον Απολογισμό ως «προγραμματισμό έργων και όχι υλοποίηση»

 

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση  απολογισμού πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, για το για το χρονικό διάστημα από 1-9-2017 έως 31-8-2018, σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Αλμυρού, οι Αντιδήμαρχοι και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι παρουσίασαν τα έργα που έχουν υλοποιηθεί, τα συνεχιζόμενα και τα νέα έργα που αναμένεται να υλοποιηθούν.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης, ανέφερε πως η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι υπερήφανη για όσα έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τους υπαλλήλους που σε αυτά τα χρόνια έχουν εργαστεί σκληρά προκειμένου ο Δήμος Αλμυρού να βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Να είστε βέβαιοι πως με γνώμονα τη διαφάνεια και τον προγραμματισμό, με ευθύνη και σεβασμό απέναντι στον πολίτη, με στοχευμένες παρεμβάσεις, με μεθοδικότητα και συλλογικότητα και έχοντας ως επίκεντρο τον δοκιμαζόμενο πολίτη, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προκειμένου να δούμε την περιοχή μας ακόμη πιο ανθρώπινη, πιο όμορφη και πιο λειτουργική».

Προχωρώντας στον απολογισμό των έργων που ξεκίνησαν ή έχουν δρομολογηθεί ο κ. Εσερίδης απαρίθμησε συνολικά 32 έργα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Αλμυρού και η δημιουργία Κέντρου για τους Ενάλιους Αρχαιολογικούς Χώρους. Ακόμη, στα έργα περιλαμβάνονται η αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Ανάβρα, η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Ενιπέα, η επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων και η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Ζερέλια.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης Αμαλιάπολης, στην αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Αλμυρού, στη συντήρηση των αγροτικών δρόμων, στην αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στου Κωφούς, στην κατασκευή σκεπαστής λαϊκής αγοράς και στην κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης στη Σούρπη και στην Αγία Τριάδα.

Επιπλέον, ως άλλος βασικός άξονας πολιτικής αναφέρθηκε στην υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Δομές όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι» και η Κοινωνική Μέριμνα συνεχίζουν τη λειτουργία τους, ενώ ο Δήμος Αλμυρού, συμμετέχει σε σειρά χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ανέφερε ο δήμαρχος.

Παράλληλα, σημαντικός άξονας πολιτικής της δημοτικής αρχής ήταν η ενίσχυση του τουριστικού προφίλ της περιοχής. Στη βάση αυτή ολοκληρώθηκε η σύνταξη του τουριστικού εντύπου του Δήμου Αλμυρού, ενώ λειτουργεί υπηρεσία με σκοπό την αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου του Δήμου Αλμυρού.

Αναλυτικά, όσον αφορά στην οικονομική διαχείριση, επισημάνθηκε ότι οι προσπάθειες του Δήμου επικεντρώθηκαν στη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των Οικονομικών Υπηρεσιών. Ακολούθως, αναφέρθηκε σειρά έργων και προτάσεις που υποβλήθηκαν σε προγράμματα. Για το Κέντρο Κοινότητας – Εισόδημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Φεβρουάριο, αναφέρθηκε ότι αυτό δέχτηκε 491 αιτήματα, ενώ το «Βοήθεια στο Σπίτι» εξυπηρέτησε συνολικά 350 περιστατικά.

Αναφορά έγινε και στους τομείς της παιδείας και του πολιτισμού, με τη Δημοτική αρχή να τονίζει τον αριθμό των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού που έχει 80 σπουδαστές, ενώ η Μικτή Χορωδία συμμετείχε σε πλήθος εκδηλώσεων. Ακόμη, ο Δήμος Αλμυρού, πέραν των διοργανώσεων που υλοποίησε, είχε στενή συνεργασία με όλους τους τοπικούς συλλόγους και φορείς. Τέλος παρουσιάστηκαν και οι αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν με διοργανωτή ή συνδιοργανωτή τον Δήμο Αλμυρού, ενώ παρουσιάστηκε και ο απολογισμός έργου της Κοινωφελούς Επιχείρησης και της ΔΕΥΑΑΛ.

Η κριτική της αντιπολίτευσης

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Πρωτοβουλία» κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο απολογισμός που κάνετε σήμερα, είναι προεκλογικός. Δεν αναφέρετε έργα τα οποία έχουν γίνει στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά όσα έχετε προγραμματίσει από την αρχή της θητείας σας και όσα σκοπεύετε να υλοποιήσετε. Επίσης πως γίνεται να ευχαριστείτε τους δημοτικούς υπαλλήλους, όταν εκκρεμούν δικαστήρια κατά αυτών;»

Ο κ. Νίκος Τσανής επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Αλμυρού τόνισε: «Θεωρώ ότι όσοι είμαστε εδώ μέσα, θέλουμε το καλό του τόπου, συνεπώς όσον αφορά για όσα κάνατε καλά, καλώς τα κάνατε. Το να πανηγυρίζετε επειδή λειτουργεί ο Δήμος είναι αλαζονικό. Για παράδειγμα όσον αφορά τη ΔΕΥΑΑΛ θεωρείται πως ο κόσμος είναι ευχαριστημένος; Παρουσιάσαμε ολοκληρωμένη πρόταση διοικητικής οργάνωσης εξυπηρέτησης πολιτών για τη λειτουργία της, η οποία δεν εφαρμόστηκε και αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε. Χαίρομαι όταν κάνετε κάτι καλό αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω τα λάθη, γιατί είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ όσους με έστειλαν σε αυτή τη θέση.»

Ο κ. Σάββας Τσόγκας επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση τοποθετήθηκε αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής χαρακτηρίζεται επιεικώς μίζερος και φτωχός. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικός αφού ακολουθεί τον προϋπολογισμό που συντάσσεται με τις οδηγίες της κυβέρνησης. Ως αποτέλεσμα έχουμε την επιβάρυνση των δημοτών.»

Χριστίνα Ν. Τοσούδη


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…