• 5 Φεβρουαρίου, 2019

Με δρώμενα και χορό μέχρι πρωίας ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων

Με δρώμενα και χορό μέχρι πρωίας ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός που διοργάνωσε ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «Η Στάνη», το βράδυ του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου στο «Κτήμα Παπαθανασίου – Τιμπλαλέξη».

Η εκδήλωση άρχισε με τα καλωσορίσματα, τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες που απηύθυναν προς τους παρευρισκόμενους ο Γραμματέας του Συλλόγου, Βασίλης Τιμπλαλέξης και ο Πρόεδρος, Γιάννης Πρεβεζιάνος.

Ένα πλήθος παραδοσιακών σαρακατσάνικων χορών περιελάμβανε η παρουσίαση που ακολούθησε από τα τρία χορευτικά τμήματα του Συλλόγου (παιδικό, εφηβικό, ενηλίκων), όπως: Στα τρία, Τσάμικο, Συρτό, Τριανταφυλλιά, κλπ υπό την επίβλεψη του χοροδιδασκάλου Δημήτρη Σαμουρέλη.

Ακόμη, για πρώτη φορά φέτος, τα μέλη του Συλλόγου παρουσίασαν και δυο δρώμενα, αναπαριστώντας στιγμές της καθημερινότητας των Σαρακατσαναίων. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε το δρώμενο του «Δασκαλοκάλυβου», που αφορά την αναπαράσταση της τάξης, όπου ο μη Σαρακατσάνος δάσκαλος, προσπαθούσε να συνετίσει τους μαθητές του οι οποίοι τον κορόιδευαν. Στο δεύτερο δρώμενο παρουσιάστηκε, το «Ξελογάριασμα», όπου ο τσέλιγκας, μοίρασε στους κτηνοτρόφους τα χρήματα που τους αναλογούσαν.

Τα μέλη του Δ.Σ. και οι επίσημοι προσκεκλημένοι άνοιξαν κατόπιν το χορό, όπως συνηθίζεται στις συνεστιάσεις των Σαρακατσαναίων.

Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ακολούθησε στη συνέχεια, που οδήγησε σε μεγάλο γλέντι με τραγούδια, χορούς και αστείρευτο κέφι, το οποίο τροφοδότησαν οι τραγουδιστές Γιάννης Γκόβαρης και Κώστας Ιγγλέζος, υπό τους ήχους του κλαρίνου του Σπύρου Μπουκώρου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Γιαννιός, ο Βουλευτής Ν.Δ Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, η Υφυπουργός Εσωτερικών κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η Αντιπεριφερειάρχης κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Λιούπης, ο  Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Κίτσιος, ο περιφερειακός σύμβουλος Ιγγλέσης Γρηγόριος, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Καλλές, ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΑΛ κ. Ηλίας Δαλακούρας, η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κα Μαρία Σταυραντώνη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Αθλητικσμού κ. Αργύρης Ρούσσας, ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Πρωτοβουλία κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Μαμούρας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Καρακώστας, ο δημοτικός σύμβουλος Άρης Καραγιώργος, ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ευξεινούπολης κ. Αργύρης Τέφογλου, η δημοτική σύμβουλος Δήμου Βόλου κα Γεωργία Μποντού Τοκαλή. Ακόμη παρευρέθηκαν: ο εκπρόσωπος Συλλόγου Σαρακατσαναίων Λάρισας Καλφούτζος Κωνσταστίνος , ο πρόεδρος Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βόλου κ. Καραθόδωρος Ευάγγελος,  ο πρόεδρος Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελασγίας κ. Καπούλας Απόστολος, ο πρόεδρος Συλλόγου Καππαδοκών Αργιλοχωρίου κ. Ευθύμιος Ζιγγιρίδης, ο πρόεδρος Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης κ. Ανδρέας Τσερκεζίδης και εκπρόσωποι του ΠΤΧ Αλμυρού του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου.

(περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link: https://www.facebook.com/pg/olaostouAlmyroualmyros/photos/?tab=album&album_id=2487250261288345 )



 


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…