• 29 Ιανουαρίου, 2019

Στο μπλόκο Αερινού συμμετέχουν τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Σούρπης και Αλμυρού

Στο μπλόκο Αερινού συμμετέχουν τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Σούρπης και Αλμυρού

Το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου, βγήκαν τα πρώτα τρακτέρ της περιοχής του Βελεστίνου, στον παράπλευρο δρόμο του κόμβου Αερινού.

Οι αγρότες – μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού και Σούρπης, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στο μπλόκο του Αερινού. Ήδη από χτες κάποιοι έδωσαν το παρόν, ενώ σήμερα Τρίτη αναμένεται να αυξηθεί η συμμετοχή.

Στο σημείο έχουν παραταχθεί τα πρώτα αγροτικά μηχανήματα, στο πρώτο μπλόκο της Μαγνησίας, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασίσουν τι θα πράξουν οι αγρότες του Πηλίου.

Η απόφαση για να κατέβουν στο δρόμο λήφθηκε στην συνάντηση της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, που έγινε την Τρίτη στη Λάρισα και περιλαμβάνει μπλόκα σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών, καθώς και πανελλαδικό συλλαλητήριο κατά την διάρκεια της διοργάνωσης της Agrotica, στην Θεσσαλονίκη, στις 3 Φεβρουαρίου.

Οι αγρότες του μπλόκου Αλμυρού, δεν έχουν αποφασίσει ακόμη για τη συμμετοχή τους σε κάποιος από τα μπλόκα. Βρίσκονται σε αναμονή και εντός των επόμενων ημερών θα αποφασίσουν αν θα λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

(φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθεί κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Σούρπης και Αλμυρού:

Ο αγροτικός σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης απευθύνουμε ταξικό αγωνιστικό χαιρετισμό στους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που με τα τρακτέρ τους έστησαν μπλόκα σε πολλές περιοχές της χώρας, κλιμακώνοντας την πάλη μας για την ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικής σημασίας αιτημάτων μας.

Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας να βγούμε μαζικά στο μπλόκο της αγροτιάς της Μαγνησίας στον κόμβο του Αερίνου, ενισχύοντας το μέτωπο του αγώνα. Ν’ αγωνιστούμε, πιο μαζικά και πιο δυνατά, ενάντια στις επιπτώσεις σε βάρος μας από την ΚΑΠ της ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Κύρια αιτήματα των αγροτών είναι η αναπλήρωση του εισοδήματος που «χάθηκε» λόγω των χαμηλών τιμών παραγωγού, η θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών για όλα τα προϊόντα τους που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής. Ακόμη, η μείωση του κόστους παραγωγής, οι έγκαιρες, δίκαιες και συνολικές αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, καθώς και η μείωση της υψηλής φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών.


Σχετικά Άρθρα

Ρετρό αφιέρωμα: Η αθλητική ιστορία του Γαλαξία Σούρπης και το μπάσκετ στη δεκαετία του 1980

Ρετρό αφιέρωμα: Η αθλητική ιστορία του Γαλαξία Σούρπης και το μπάσκετ στη δεκαετία του 1980

Γράφει ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΠΑΝΟΣ -με την συνεργασία του ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΑΛΑΤΣΗ Όλα άρχισαν το 1980 όταν ο…
Εθελοντική αιμοδοσία στη Σούρπη

Εθελοντική αιμοδοσία στη Σούρπη

Στην Σούρπη, μια ομάδα εθελοντών αποφάσισε μαζί με την καθοδήγηση ενός μικροβιολόγου που εδρεύει εκεί, του…