• 29 Ιανουαρίου, 2019

Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 26-1-2019

Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 26-1-2019

 έκδοση 26-1-2019

Σιωπηρή προσφορά

Εκατοντάδες πολίτες μας ανακουφίζονται από τις υπηρεσίες της Κοινωνικής Υπηρεσίας, της «Βοήθειας στο σπίτι» του Δήμου Αλμυρού. Μια σιωπηρή προσφορά, η οποία δεν μπορεί να πάρει εύκολα τίτλους και χώρο σε δημοσιεύσεις, καθώς η προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR) μας περιορίζει, ώστε να κάνουμε ρεπορτάζ για παρεμβάσεις της υπηρεσίας. Γειτονεύουμε με το κτίριο, δωρεάς Κυριάκου όπου στεγάζεται η υπηρεσία και βλέπουμε καθημερινά την κινητικότητα και τη δράση τους, γι’ αυτό και το σχόλιο.

 

Φόλες και στον Πτελεό και στην Αμαλιάπολη – «Λεωφορείο του θανάτου;»

Ή κάτι οργανωμένο γίνεται και πρέπει να επιληφθούν γι’ αυτό οι αρμόδιοι, ή κάποιος τρελός ταξιδεύει ανά τον Καλλικρατικό Αλμυρό και σπέρνει φόλες. Ο λόγος γιατί, λίγο πριν «διώξουμε» και την τελευταία σελίδα στο τυπογραφείο, για την εκτύπωση της εφημερίδας μας, πληροφορηθήκαμε ότι και στον Πτελεό και στη Μιτζέλα, την προηγούμενη εβδομάδα, κάποιος-κάποιοι «έσπειραν» φόλες. Κάποιο «δρομολόγιο του θανάτου εκτελείται» και μάλλον όχι πρώτη φορά ή μόνο την τελευταία τετραετία. Τα υπόλοιπα ας τα επιληφθεί ο Εισαγγελέας, εφόσον και οι καταγγελίες προχωρήσουν. Αλήθεια, ο Δήμος έκανε αναφορά στην αστυνομία ή καταγγελία για έρευνα; Πάντως αν το επιθυμεί, μπορεί να ζητήσει-διατάξει και έρευνα… Γιατί ως γνωστόν, η αναφορά, σημαίνει καταγραφή και καταγραφή έχουμε ξανακάνει. Καταγγελία όμως; Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου κάτι τέτοιο. Είμαι σίγουρη, ότι βρίσκει η πρότασή μου σύμφωνη την Δημοτική Αρχή, η οποία μάλιστα καταδικάζει το γεγονός και ζητά, να καταγγείλουν οι πολίτες οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση.

 

Το Σάββατο γιορτάζει η « Ένωση»

Σε πνεύμα συνεργασίας με τοπικούς καλλιτέχνες, τον Κώστα Ιγγλέζο και το Φώτη Τάμπα, πραγματοποιεί την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, στο Κτήμα Παπαθανασίου-Τιμπλαλέξη, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου! Μια βραδιά show, όπως μόνο η Ένωση ξέρει με μπαλέτα, έντεχνο-λαϊκό πρόγραμμα και πολλές εκπλήξεις! Σας περιμένουμε όλους να περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά!

Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση, η Ένωσή μας, των Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού και με τις φωτογραφίες που κοινοποιούμε σ’ αυτή τη σελίδα, μας καλεί στον ετήσιο χορό της. Σταθερή άποψη των συντακτών της εφημερίδας είναι, ότι πρέπει να συμμετέχουμε, να ανταμώνουμε, να προτείνουμε, να κρίνουμε και να συζητάμε. Η συμμετοχή είναι η αρχή της σύγκλισης, της συνεργασίας και του τελικού αποτελέσματος. Αυτό το προτείνουμε και για τις εκδηλώσεις της Ένωσης, αλλά βεβαίως και για τις συνελεύσεις και εκλογές. Ταπεινή μας άποψη, πάντα!

 

Φωνές ή ψίθυροι – Καπνός ή φωτιά;

Αναμένουμε τις επόμενες μέρες να πληροφορηθούμε αν θερμό επεισόδιο μεταξύ αιρετού και «υπαλλήλου» του Δήμου, θα καταλήξει στα δικαστήρια ή όχι. Ο μισθωτός του Δήμου, κατήγγειλε στο Σύλλογό του «εργασιακό bullying» και οι ψίθυροι της πλατείας διαδίδουν ότι θα ακολουθήσει την νόμιμη οδό για τη δικαίωσή του. Κοντή γιορτή…

 

Δυσκοίλιες εκλογικές διαδικασίες

Ναι κυρία μου… δυσκοίλιες… Δυσκοίλιες για κάποιους γιατί δεν μπορούν να χωνέψουν πρόσφατες εξελίξεις και τα «αχώνευτα» φρακάρουν τις εκλογικές προετοιμασίες…

Με λίγα λόγια, η one way ticket, Δημοτική Αρχή, όπως έλεγε ο Δήμαρχος κατά τον πρώτο και δεύτερο απολογισμό του, μετατράπηκε σε νέα υποψηφιότητα. Και γιατί να μη γίνει άλλωστε; Ποιος θα εμπόδιζε ένα νυν Δήμαρχο, ο οποίος κρατά πλάι του, την ομάδα του, να θέσει τον εαυτό του και πάλι υποψήφιο;

Από την άλλη, οι ζυμώσεις και η διάσπαση, δεν επιτρέπουν να ολοκληρωθούν ψηφοδέλτια και να ανακοινωθούν συνδυασμοί. Κάποιοι μιλούν μέχρι και για απειλές, αφόρητες πιέσεις, ή να δηλώσουν υποψηφιότητα, ή να αποσυρθούν και να κάτσουν στα ωά τους.

Εμείς αναμένουμε με αγωνία το πρόγραμμα των υποψήφιων συνδυασμών. Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει τον κύριο λόγο επιλογής κάποιου συνδυασμού, όπως και ο πρότερος πολιτικός και δημόσιος βίος, συνάμα με τις διαπιστεύσεις των έργων που παρουσιάζει ο καθείς.


Σχετικά Άρθρα

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Τοποθέτηση ταρτάν και εργασίες στο Στάδιο Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού με Δελτίο Τύπου του ενημερώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την τοποθέτηση…
Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…