• 23 Ιανουαρίου, 2019

Δελτίο Θυέλλης – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 19-1-2019

Δελτίο Θυέλλης – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 19-1-2019

Τι κι αν σε λένε ρίψασπι,

προδότη, κωλοτούμπα;

Ας είν’ καλά οι επίορκοι

που «λάδωσες» στη στρούγκα.

Δύο διαφορετικές πλειοψηφίες, ικανές τόσο για την επικύρωση των Πρεσπών όσο και για την ψήφο εμπιστοσύνης –και άρα σε κάθε περίπτωση ικανές να διατηρήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο κυβερνητικό στρατόπεδο– θεωρούσαν πως διαθέτουν στο Μέγαρο Μαξίμου και αρχικά (με την ψήφο εμπιστοσύνης) επιβεβαιώθηκαν. Στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων δεν υπήρχε περίπτωση διαρροών, προστέθηκε μια «κουρελού» με βουλευτές – σημαιοφόρους σημαιών ευκαιρίας, ώστε να υπερκαλυφθεί το όριο των 151.

 

Με ένα κακοστημένο διαζύγιο, οι δύο πρώην κυβερνητικοί εταίροι Τσίπρας και Καμμένος επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε απόλυτη συνεννόηση μεταξύ τους, ώστε να περάσει και η Συμφωνία των Πρεσπών, που αρχίζει να «ψήνεται» από σήμερα στις Επιτροπές της Βουλής αρχικά και στην ολομέλεια. Όλος ο αντιπολιτευόμενος Τύπος και τα άλλα ΜΜΕ συμφωνούν σ’ αυτήν την ατιμωτική «διάγνωση», την οποία εξύφαναν τα δυο «συνεταιράκια».

 

Αυτό το …γράπωμα της «καρέκλας» και το γάντζωμα πάνω της είναι τόσο απίστευτο, όσο και ξεδιάντροπο, που καταντάει απίστευτο για την κοινή λογική και ηθική, ενώ εκμαυλίζει απροκάλυπτα την πολύπαθη Ελληνική κοινωνία, που ενεή παρακολουθεί τα τεκταινόμενα. Το ψέμα κυριαρχεί -προ όλων των άλλων- και ο σκοπός της νομής και …διανομής της εξουσίας αγιάζει τα μέσα και τα …έξω του κάθε τυχάρπαστου που «την έχει δει» εθνοσωτήρας, τρομάρα του. Οι «κωλοτούμπες» διαδέχονται η μία την άλλη, οι ύβρεις, η διάβρωση των ηθών, ο βαθύς διχασμός και τις οίδε τι άλλο ακόμη έχουν να δουν και ν’ ακούσουν τα ματάκια μας, μέχρι την ετυμηγορία της κάλπης.

 

Επίσης ίσως να αποτελεί και παγκόσμια πρωτοτυπία το γεγονός ότι μια Κυβέρνηση περνάει ήδη στο …αντάρτικο, πριν καν «προλάβει» να ηττηθεί και να γίνει …αντιπολίτευση.

 

«Η απόφαση της Bουλής της «Μακεδονίας» που ψήφισε υπέρ της αλλαγής της ονομασίας της χώρας, έχει επιβληθεί έξωθεν και δεν εκφράζει την βούληση του λαού», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία -μεταξύ άλλων- η Αθήνα επικρίνεται με τον ισχυρισμό ότι αγνόησε την γνώμη του ελληνικού λαού και ότι δεν μιλάει καν για δημοψήφισμα στο θέμα αυτό. Παράλληλα, το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί ότι την «ύπαρξη της εκρηκτικής κατάστασης που απειλεί να υπονομεύσει την σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια, επιβεβαιώνουν επίσης εύγλωττα τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα, όπως η αποχώρηση Καμμένου.» Τέλος το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, στην ανακοίνωση του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα αυτό. Με άλλα λόγια, ούτε με Πρέσπες ούτε με …βέσπες δεν πρόκειται να ησυχάσουν τα Βαλκάνια. Και γιατί να ησυχάζουν, όσο οι γυφτο-Σκοπιανοί επιμένουν να διεκδικούν παράνομα και να κλέβουν;

 

Καιρό είχαμε -νομίζω- να ακούσουμε τη φωνή του ΚΚΕ: «Το παζάρι των προηγούμενων ημερών ανάμεσα σε Τσίπρα – Καμμένο κατέληξε στην αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή. Πρόκειται για μια εξέλιξη που βολεύει και τους δύο, καθώς δίνει τη δυνατότητα αφενός στον κ. Τσίπρα να διασώσει την κυβέρνησή του, με τις ψήφους βουλευτών των ΑΝΕΛ κι αφετέρου στον κ. Καμμένο να διατηρήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, εμφανιζόμενος ότι αντιστέκεται σε μια πολιτική, στην οποία έβαλε πλάτη όλο το προηγούμενο διάστημα», αναφέρει λοιπόν ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις.

 

Ακόμη σε πιο σκληρούς χαρακτηρισμούς …εξετράπη η Ντόρα Μπακογιάννη: «Τελικά ο κ. Καμμένος αποδείχθηκε κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη, διότι μόνο μια τέτοιου είδους κότα θα μπορούσε να σκηνοθετήσει όλο αυτό το εξαιρετικά κακοπαιγμένο παιχνίδι», είπε η βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Θέμα». Σε ερώτηση για το εάν ο Πάνος Καμμένος θα μείνει σιωπηλός στο παιχνίδι αυτό μέχρι τέλους, η κ. Μπακογιάννη απάντησε: «Εξαρτάται από τα ανταλλάγματα που έχει πάρει». «Όταν κανένας είναι πολλά χρόνια στην πολιτική και βλέπει αυτόν τον ευτελισμό της πολιτικής και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας γκρεμίζεται μέσα σου οτιδήποτε πιστεύεις. Είναι άθλιο», κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.

 

Ο Μάνος Παπάζογλου, καθηγητής πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου, λέει στη Γαλλική εφημερίδα Le Monde: «Οι κινήσεις στο πολιτικό πόκερ του Αλέξη Τσίπρα είναι όλο και πιο ελεγχόμενες, περισσότερο από όσο ίσως πιστεύουν κάποιοι. Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά και εκ των προτέρων ότι η ψήφος εμπιστοσύνης θα περάσει, όπως και η Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά η πλειοψηφία είναι αδύναμη. Για τις σημαντικές ψηφοφορίες, όπως είναι η Αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να βρει 180 ψήφους. Οι πρόωρες εκλογές φαίνονται όλο και πιο πιθανές και μια νέα περίοδος αστάθειας ανοίγει για την Ελλάδα».

 

Ο «ντόρος» του Πάνου Καμμένου έπαψε την περασμένη Κυριακή, όπως γράφει το in.gr, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. «Ειδικά αν αναλογιστούμε το χρονικό της παραίτησής του, έπαψε με κρότο και μάλιστα αστείο. Ξεκίνησε με έπαρση σημαίας στον Γράμμο, συνεχίστηκε με θεία Κοινωνία και κατέληξε με πτήση πάνω από τα Ίμια. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας απείλησε είτε με παραίτηση, είτε… γενικώς. Να θυμηθούμε ότι η μέχρι τώρα στάση του Πάνου Καμμένου έχει ήδη κοστίσει δύο παραιτήσεις υπουργών της κυβέρνησης, με πρώτη εκείνη του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη. Ο κ. Φίλης είχε υποστηρίξει σε εκπομπή ότι «δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων, σύμφωνα με την αυστηρά επιστημονική έννοια του όρου, αλλά αιματηρή εθνοκάθαρση», τοποθέτηση η οποία προκάλεσε τότε την οργίλη αντίδραση των ΑΝΕΛ, οι οποίοι ζήτησαν την αποπομπή του υπουργού Παιδείας από την κυβέρνηση. Όπερ και συνέβη τον Νοέμβριο του 2015. Κι αυτή ήταν η πρώτη φορά που για χάρη του Πάνου Καμμένου, θυσιάστηκε υπουργός της κυβέρνησης. Η δεύτερη «θυσία στον Μολώχ» ήρθε από τον υπουργό εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά τον Οκτώβριο του 2018, όταν -σε πολιτική του κόντρα με τον Πάνο Καμμένο- δεν δέχτηκε την επιθυμητή στήριξη από τον Αλέξη Τσίπρα. Αφορμή, η οικοδόμηση της συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία οδήγησε και στην πρώτη -κενή- απειλή του προέδρου των ΑΝΕΛ για παραίτησή του. Την οποία απειλή «μάζεψε» κακήν κακώς.» Όπως και να ‘χει πάντως μη στεναχωριέστε, όσοι απομείνατε fun του Καμμένου. Αποζημιώθηκε μια χαρά για τις υπηρεσίες του στην Κυβέρνηση και στην πατρίδα… Εννοώ φυσικά για τις δόξες και τιμές του. Μέχρι υπερ-πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών στήθηκαν, κατά την τελετή παραλαβής του Υπουργείου Άμυνας. (σπατάλη και ξεφτίλα, δηλαδή). Μην πάει αλλού το μυαλό σας…

 

Δεν ξέρω πάντως γιατί ακριβώς, αλλά δεν θα μας λείψει καθόλου ο κ. Καμμένος. Εντελώς…

 

Έγιναν δυο Βαλκανικοί πόλεμοι, για να ελευθερωθεί η Μακεδονία και βρέθηκαν 150 …τόσοι «καρεκλάτοι» εθνοπατέρες και εθνομητέρες (τρόπος του λέγειν) να την πουλήσουν, χωρίς να μας ρωτήσουν.

 

Περισσότεροι από 2.000 εκπαιδευτικοί είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμών. Στην πορεία συμμετείχαν ακόμα εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και επισφαλώς εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές, με σύνθημα «Κάντε ωρομίσθιο τον υπουργό Παιδείας να πάει να δουλέψει στους Φούρνους Ικαρίας», διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου.

 

«Μόρφωση είναι αυτό που σου μένει, όταν ξεχάσεις όλα όσα έμαθες στο σχολείο». (Φάνης Κακριδής.)

 

Εκτός από εκατοντάδες ή χιλιάδες άρθρα και μελέτες, ο Σαράντος Καργάκος πριν ηττηθεί από τον καρκίνο, σε ηλικία 82 ετών, παρέδωσε στην Ιστορία 75 βιβλία του και ο μεγάλος Δάσκαλος (συχνά – πυκνά) έλεγε σκληρές αλήθειες, με σκληρή γλώσσα, χωρίς ποτέ να φοβηθεί κανέναν και να σκύψει το κεφάλι.

 

«Ζούμε στην εποχή της εκπούστευσης και εκπουτάνευσης του έθνους μας…! Σπεκουλαδόροι και κίναιδοι διευθύνουν τη χώρα.» (Σαράντος Καργάκος.)

 

«…Από θαμπούς δερβίσηδες και στέρφους μανταρίνους,/ κι από τους χαλκοπράσινους η Πολιτεία πατιέται./ Χαρά στους χασομέρηδες! Χαρά στους Αρλεκίνους!/ Σκλάβος ξανάσκυψε ο Ρωμιός και δασκαλοκρατιέται./ Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα,/ ραγιάδες έχεις, μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,/ κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα/ των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι.» (Κωστής Παλαμάς.)

 

Πόσο θα μας λείψουν Καργάκος, Κακριδής και τόσοι άλλοι φωτεινοί πατριώτες, πνευματικά αναστήματα αυτής της πολύπαθης χώρας που ΄φυγαν πρόσφατα από τη ζωή, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό; Π.χ. πόσο φωναχτές θα είναι οι απουσίες τους από το αυριανό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μας στην Αθήνα;

 

Ίσως…

Μια άλλη γενιά να έρθει από το μέλλον, γεμάτη φιλοπατρία, ανιδιοτέλεια, αρχοντιά, αξιάδα και γενναιότητα…

Τότε, με καθαρό βλέμμα, καθαρά χέρια, πλατύ χαμόγελο, μεγάλη πίστη, άπλετο φως στη -θεϊκή λες- ψυχή της, αυτή η γενιά θα μας ζητήσει και θα λάβει ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…