• 21 Ιανουαρίου, 2019

Μια οικογένεια… μια παρέα μαθητές, καθηγητές και γονείς στην κοπή πίτας του 1ου Γυμνασίου

Μια οικογένεια… μια παρέα μαθητές, καθηγητές και γονείς στην κοπή πίτας του 1ου Γυμνασίου

Απλή, αλλά με μεράκι και περισσή φροντίδα η εκδήλωση για την κοπή πίτας του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, κάλεσε όλους τους φορείς της σχολικής κοινότητας του σχολείου, μαθητές, καθηγητές, γονείς και κηδεμόνες, στον Αλότοπο, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, με σκοπό να χαλαρώσουμε και να ανταμώσουμε, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.Στήθηκε ένας πλούσιος μπουφές, από τα χεράκια των γονέων του Συλλόγου, μαμάδων και μπαμπάδων. Ο Φώτης Τάμπας πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση, στην πιο απολαυστική του εκδοχή… την κιθάρα του, την “φωνάρα” του και την καλύτερή του διάθεση.

Πως άλλωστε να μην το απολαύσει ο ίδιος, αφού το κοινό ήταν θερμό και αφοσιωμένο. Ο Φώτης εκτιμώντας την ανταπόκριση αυτή, διαμόρφωσε μαζί με τα παιδιά (κυρίως), τους καθηγητές και τους γονείς, το μουσικό πρόγραμμα. Δεν χάλασε κανένα χατήρι!

Τα παιδιά, τραγούδησαν και χόρεψαν, όλα, μια παρέα… Οι γονείς και οι καθηγητές, τραγουδήσαμε μαζί τους και βεβαίως καμαρώσαμε τα παιδιά μας, τα οποία ίσως να είναι η τελευταία χρονιά (για τα τριτάκια τουλάχιστον) που μας ανέχονται σε μια από κοινού εκδήλωση, καθώς παληκαράκια και κοπελάρες, αυτονομούνται όμορφα και γρήγορα…

Ευχαριστούμε τον Μάνο και τον Γιώργο για τα στιγμιότυπα που μας χάρισαν μέσα από τον φωτογραφικό τους φακό, ευχαριστούμε τους dj της βραδιάς και τη Δήμητρα Καλομοίρη, για την ομορφιά που μας χάρισε, όταν σεμνά και με περισσή γλυκύτητα δέχτηκε να μας τραγουδήσει.

Τέλος, ως γονέας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν ώστε να διοργανωθεί η βραδιά αυτή και να μπορέσουμε να απολαύσουμε, μακρυά από το άγχος της καθημερινότητάς  μας, τα παιδιά μας.

Τελικά, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος, ούτε πολλά λεφτά. Λίγη φροντίδα ακόμη χρειάζεται για τις πολύτιμες αυτές στιγμές, δουλεμένη από αυτό το… απύθμενο περίσσευμα της ψυχής μας, που ποτέ δεν θα τελειώσει για τα παιδιά μας.

Τσιντσίνη Βιβή

https://www.facebook.com/olaostouAlmyroualmyros/videos/272582550104613/

 

 


Σχετικά Άρθρα

Διεξήχθη ο μαθηματικός διαγωνισμός για τα σχολεία του Αλμυρού

Διεξήχθη ο μαθηματικός διαγωνισμός για τα σχολεία του Αλμυρού

Διεξήχθη σήμερα Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 ο «84ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά « Ο ΘΑΛΗΣ»,…
Ιστορικές μαρτυρίες από τον πόλεμο του 1940: Ο στρατιώτης Φώτης Τάμπας από την Σούρπη στο μέτωπο της Αλβανίας

Ιστορικές μαρτυρίες από τον πόλεμο του 1940: Ο στρατιώτης Φώτης Τάμπας από την Σούρπη στο μέτωπο…

Γράφει ο Τριαντάφυλλος Σπανός – Θεολόγος Γυμνασίου Σούρπης Ο Φώτης Τάμπας (1918-2000 η ζωή του) σε…
Με λαϊκή μπαλάντα προετοιμάζει το έδαφος για τον πρώτο της δίσκο η Κωνσταντίνα Δημητρίου

Με λαϊκή μπαλάντα προετοιμάζει το έδαφος για τον πρώτο της δίσκο η Κωνσταντίνα Δημητρίου

Η Κωνσταντίνα Δημητρίου μας συστήνεται δισκογραφικά με διττή ιδιότητα, ως ερμηνεύτρια και στιχουργός με το τραγούδι…